Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Michael 19:19, 08 lip 2012

U mnie pogoda jak ta lala ani kropelki deszczu to pewnie u Danusi również skoro mamy tę samą strefe klimatyczną
magos 20:31, 08 lip 2012

Sebek napisał(a)
Zauważ, że u mnie z krzewów nie powtarza się ani jeden Ale uratowałem się....bylinami, których jest dużo i powtarzają się - choćby żurawki - stworzyły powiązanie między innymi rabatami. No i rośliny są ułożone od najwyższej do najniższej.

Ha, ja planuje u mnie to samo.Moze dzieki temu troche ładu będzie......
A Twój ogród bardzo ładny
alinak 20:57, 08 lip 2012

no to ci Sebek pogoda pomogła w podlewaniu. ....plany masz piękne . jak cie znam to wcale dużo czasu nie upłynie do wykonania.
Sebek 20:58, 08 lip 2012

Gość na łubinie - moje są dziwne i kwitną latem

Trzykrotki ledwie złapane

Płożąca się po rabacie ostróżka

Rozkwitł rozwar

Sebek 21:02, 08 lip 2012

alinak napisał(a)
no to ci Sebek pogoda pomogła w podlewaniu. ....plany masz piękne . jak cie znam to wcale dużo czasu nie upłynie do wykonania.

Tylko, że właśnie mi wczoraj powiedziała kuzynka z ciocią, że nie chcą, bo roślin "za dużo". A taki ogród AŻ tak dużo by nie kosztował, bo nie ma żadnych cudów typu bonsai, cisy na pniu czy jakieś raratasy - nie licząc żywopłotów i drzew wszystkie rośliny można kupić za kilka złotych, a dużo też by dostały doe mnie... No ale cóż - najpierw ma być trawnik, bo teraz trwa budowa płotu i prace brukarskie.
an_tre 21:03, 08 lip 2012

Piękne te twoje niebieskości mój rozwar jeszcze w pąkach, o dziwo przezimował
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 21:03, 08 lip 2012

Sebciu nowa barierka przy schodach nadaje im lekkości. Duuuuużo lepiej to wygląda. Rabata też znakomite zmiany już przeszła. Nie ciąłeś jeszcze tych bukszpanów czy teraz tak już przyrosly? Lekko poczochrane te zawijaski
Szkoda , ze na razie ogród cioci nie ma szans....
Sebek 21:15, 08 lip 2012

Madżenko Bukszpany były już raz cięte, ale sam nie wiem czy je znów przyciąć, strasznie są biedne Na razie podlewam co jakiś czas albo interwencyjnym albo florovitem....
Madzenka 21:17, 08 lip 2012

Sebek napisał(a)
Madżenko Bukszpany były już raz cięte, ale sam nie wiem czy je znów przyciąć, strasznie są biedne Na razie podlewam co jakiś czas albo interwencyjnym albo florovitem....

Ja bym je cięła jeśli mają przyrosty. Pamiętasz co Danusia mówiła przy kulkowani, im ostrzej je teraz przytniesz tym bardziej regularne będą w przyszlym roku.
A teraz jest dobry moment na kolejne cięcie bukszpanów.
Sebek 21:19, 08 lip 2012

Ehhh - może się skuszę Jak widać ( a może nie?) skusiłem się na cięcie cisów, a to jest sukces

OK - zrobię sobie jutro urodzinowe cięcie - no i drugie urodziny ogrodowiska - nie wiem jak Wy, ale ja mam dwa torty naszykowane na tę okazję