Pierwszym ogrodem który odwiedziłam był Ogród Kondzia, oraz dzięki uprzejmości Ani i Kazia , oraz zaproszenia Alinki Jej Ogród u stup Klasztoru , niestety nie mieliśmy aparatu i nie mam ani jednej fotki nad czym ubolewam bo cudności wprost
A to u Ogrodowiskowej koleżanki, nabrałam rozumu i aparat już był
W doborowym towarzystwie
Jej ogród oczarował mnie na O jako jeden z pierwszych
Wrzesień
Trawnik zregenerowany, potraktowany siarczanem amonu i gnojówką z wrotycza oraz po kilku koszeniach W końcu jestem z niego zadowolona
Wgłębnik zostal pomalowany na biało i choć pozostaje jeszcze dużo do zrobienia uznałam, że nadaje się do pokazania
Jak na wrzesień przystało są i wrzosy
Nie byłabym oczywiście sobą gdybym nie zaczęła czegoś zmieniać
poszerzenie rabaty z hortkami
oraz rabaty z lawendą
Ferner Osten
i założenie skarpet grabom
oraz poszerzenie rabaty przy garażu
I pastella, werbena i runianka we wrześniu
I chyba nie pokazywałam jeszcze rabaty frontowej?
I wakacyjne wspomnienia.....nasi ogrodowi goście
największą frajdę miały dzieciaki
Niestety nie wszyscy załapali się na zdjęcia bo Ania miała taki przelot u mnie , że z wrażenia zapomniałam o aparacie
Mus powtórzyć na spokojnie.....to dzięki Niej w naszym ogrodzie zagościły kolejne rośliny w tym powiększyłam "kolekcję" liliowców i jeszcze powiększę
Ile mam?hmm zalezy dla kogo chyba az taka smarkata nie jestem juz
Oj ostatnie dni to nie wiem jak sie nazywam.teraz jeszcze dwa dni bedzie sie duuuuzo dzialo a potem znow spokoj mam nadzieje
Gram dekoracji zostawiam
Niech no się tylko w sklepach pojawią magnolie , zaraz pewnie przytacham , choć na drzewa już niewiele miejsca zostało, bo mam posadzony różnoraki las
tylko jak się tylu cudnym roślinom oprzeć???
Sierpień
W sierpniu zmartwiłam się kolorem mojego trawnika, pobladł jakoś więc postanowiłam, że zrobię badanie gleby. Po pięciu dniach oczekiwania wiedziałam już wszystko
Zastosowaliśmy się do zaleceń i po kilku dniach efekt był taki
W sierpniu kupiłam róże Pastella:
Lawenda po wakacjach
I drugie kwitnienie szałwii
Rozplenicom we wgłębniku załatwiłam towarzystwo
sedum Cloud Walker