Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

barbara_kraj... 22:37, 10 mar 2016

Hania dalie propaguje
hanka_andrus 22:42, 10 mar 2016

Bo dalie są piękne, szkoda tylko, że zakwitają dopiero po czerwcu, i w październiku z nimi trochę zabawy jest. Ale jeszcze nie odpuszczam. Wole zrezygnować z marchewki.
margaretka3 22:45, 10 mar 2016

Wiesz, z wysianych nasion łubinu w kolorze czerwonym jeden okazał się pomarańczowo-morelowy, mam nadzieję, że mi nie zginie
Gabriela 23:29, 10 mar 2016

Dalie i łubiny to są kwiaty wiejskich ogrodów, są duże i dają kolor, łubiny kwitną na początku lata, a jak się je przytnie, to powtarzają, a dalie w drugiej połowie, więc mogą nawet się spotkać.
Od dwóch lat mam fazę na pojedyńcze dalie, ale uzupełniam w tym roku kolekcję o dekoracyjne, kaktusowe i pomponowe też.
Haniu, jeszcze dalii nie wysiałam, mam plan na ten weekend coś zacząć.
I pozostaję w nadziei, że w tym roku będziemy mogły te dalie podziwiać w swoich ogrodach i u siebie nawzajem, bo 2015 był dla nich nieszczególny.
Tylko Pszczelarnia miała śliczne, mimo że miała taką wielką suszę w ogrodzie, sama widziałam.
Nie wiem czy łubiny są modne? Pisałam już wczoraj u Laurowiśni, że moim zdaniem ogród nie musi być modny, tylko ma mieć styl i kształt, bo to jest w nim najważniejsze. A osiągnięcie stylu i kształtu jest o wiele trudniejsze, niż sadzenie modnych roślin.

hanka_andrus 00:25, 11 mar 2016

Po prostu cudeńko!
renatamama3 08:12, 11 mar 2016

Piękny kolorek .pozdrawiam
Milka 08:19, 11 mar 2016

Czy modne lubiny czy nie, u mnie ich od groma i co rok nimi sie ciesze. Dojda dalie i cynie, staly repertuar u mnie.
laurowisnia 08:56, 11 mar 2016

A u mnie ich nie ma, miałam białego i w kolorze buraka, zakwitły masą kwiatów, a później nornica się nimi zajęła i nie ma.
Jak owoce smakowały, chyba wybornie?
gobasia 09:26, 11 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Dalie i łubiny to są kwiaty wiejskich ogrodów, są duże i dają kolor, łubiny kwitną na początku lata, a jak się je przytnie, to powtarzają, a dalie w drugiej połowie, więc mogą nawet się spotkać.
Od dwóch lat mam fazę na pojedyńcze dalie, ale uzupełniam w tym roku kolekcję o dekoracyjne, kaktusowe i pomponowe też.
Haniu, jeszcze dalii nie wysiałam, mam plan na ten weekend coś zacząć.
I pozostaję w nadziei, że w tym roku będziemy mogły te dalie podziwiać w swoich ogrodach i u siebie nawzajem, bo 2015 był dla nich nieszczególny.
Tylko Pszczelarnia miała śliczne, mimo że miała taką wielką suszę w ogrodzie, sama widziałam.
Nie wiem czy łubiny są modne? Pisałam już wczoraj u Laurowiśni, że moim zdaniem ogród nie musi być modny, tylko ma mieć styl i kształt, bo to jest w nim najważniejsze. A osiągnięcie stylu i kształtu jest o wiele trudniejsze, niż sadzenie modnych roślin.

kupiłam dekoracyjną bordowo-czarną odcieniu podobna do Twojej ,o nazwie 'Czarny charakter"
Gabriela 17:07, 11 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Po prostu cudeńko!

renatamama3 napisał(a)
Piękny kolorek .pozdrawiam

gobasia napisał(a)
kupiłam dekoracyjną bordowo-czarną odcieniu podobna do Twojej ,o nazwie 'Czarny charakter"

Dalia ze zdjęcia to odmiana Jowey Mirella, kupiłam ją u Sarah Raven, ale słabo z nią było, choć i tak chyba najlepiej ze wszystkich zakupionych w zeszłym roku. Będą się o nią starać i w tym roku, bo ma w dodatku piękne, ciemne łodygi i liście.

Nazwy roślin są fantazyjne. Niestety, z daliami miałam wiele razy tak, że co innego było na opakowaniu, a co innego kwitło na rabacie