Izuś , dziecię ślicznie, widać gen matki!!!!
Oj wpadnę wieczorem poczytać tę kwiecistą wymianę opini niestety chyba in ' blanco jak mawiał pewien generał gdy bywał incognito. Niestety rezonuu mnie nie wystarczy aby się z takim humorem do Was przyłączyć
Buziol, buziole, buziole, och jak fajnie że jesteście
Prawda...?:... la la la... próbowałam okiełznać moją fantazję i nie namalowałam jeszcze kilku wariantów
Musiałam się hamować, żeby tylko dwa zostawić, zresztą format papieru nie zezwalał...;( Beti, no ja wiedziałam, że "ja pergole" . prego, czy jakoś tam Na jednym wózku jedziem ustalaj ze mną, bo ja przyjedziesz, to będziesz w galimatiasie kawę piła... a nie w przeuroczym zakątku, który - jak każde przecudowne zjawisko - w bólach się rodzi Madżenka.. "la la la'".... i mamy już muzyczne trio No śpiewanie nam na bank dobrze wyjdzie, jeśli przekaz wirtualny aż tak dalece wrył się w naszą psychikę, że poskutkował pojawieniem się wizji o podobnym kształcie... Tylko że tym razem jakieś zakłócenia musiały być, bo nie zrozumiałam do końca : "tuje po boku"??? a nie z tyłu???...
Myślisz, że to będzie składnie wyglądało - tu grab a tu tuje?... Pliss powiedz Yes
Fajne są takie zielone ściany niezależnie od tego czy to pergola czy grab Będę na miejscu zrobię wizję lokalną... Wtedy się okaże
A jeśli myślicie, ze to koniec, to muszę rozwiac wasze płonne nadzieje...
Temat dnia: (albo i tygodnia (i) Oświetlenie tarasu, a raczej przy tarasie.
Pewniki chilli fakty:
1. Na ścianie będzie kinkiecik..
2. taras ma stopień.
3. oświetlenie ma spełniać też funkcję podświetlenia walorów żmudnie nasadzonych krzewów czyli Hortysi Limetki i Wiązu przy tarasie.
Pytania:
Gdzie i jakie rozmieścić oświetlenie?
a. punktowe /oczka halogenowe, reflektorki itd/ na opasce przytarasowej (poziom ziemi)
b. tradycyjne słupki - w jakiej wysokości, gdzie i ile?... Stopień ma ok. 15 -18 cm wysokości...
Nie podpowiadam, co mi się podoba, bo się jeszcze zasugerujecie...
Całusy
Ev z lekką opalenizną (w planach)
Oj pięknie, pięknie. kostrzewy przy różach świetnie kontrastują. Rabata z Rh po powiększeniu jeszcze większe robi wrażenie. Na prawdę ślicznie.
Dobrze, źe M tych ochotnikó wynajął bo na orawdę efekt teraz jest zniewalający a Ty masz czas na przyjemności w ogrodzie i rozkoszowanie sie nim
Milego dnia
Ps po wcozrajszej ulewie w dwie godzinki caly ogród z chwastów oczysciłam, wychodziły jak ta lala
Lalala i masz babo placek, nie wiem na co się zdecydować i jedno i drugie piękne!!!
Grab nie jest łysy zimą tylko ma brązowe liście, ktore gubi dopiero wiosną
To moźe żeby efekt był natychmiastowy to pergolka a za nią posadź graba niech sobie rośnie, kiedyś wyciepiesz pergolkę i zostanie grab....???? Oczywiście grab na razie bez łuku
Witaj Ewciu
Oj jakiz piekny projekt nam sie pojawil !!!!
czy ty aby na pewno na urlopie jestes kobieto hmmm ?????
Ty chyba dobrze wiesz jaka opcje ja bym wybrala ....
no dalabym duzzzzoooo za taka pergole...oj pomysl cudny, bedzie pieknie a zima i tak nie siedzisz w ogrodzie a widoki jak widoki, zimowe i tyle ale po zimie nadchodzi wiosna i pergola bedzie z kazdym dnie nabierala zycia...az do poznej jesieni!!!!
to oczywiscie twoj wybor i sama musisz zdecydowac, to co ci pierwsze serce podpowiada !!!!
zastawow sie co bys chciala widziec wychodzac letnim popoludniem do ogrodu...
drugi pomysl tez super ale jak zauwazylas troche trzeba czekac na efekty i zima tez widok nie bedzie "zielony".
a za pergolka juz widze jakas stara biala figurka na podescie...
to tylko moja rozmarzona wyobraznie wiec nie patrz na mnie tylko rob to co ci sedusio dyktuje!!!!
buziolki i do zobaczyska hihi!!!
p.s
a bilety juz zarezerwowalas czy "zignowrowalas" mojego posta ?????