Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony galimatias

Zielony galimatias

Evchen 17:08, 05 lip 2012

asc napisał(a)
Się cały czas tak w ogrodzie robi..jak ma sie takie mózgi jak ..co poniektóre forumowiczki..... galimatias..jak ta la la....

Prawda...?:... la la la... próbowałam okiełznać moją fantazję i nie namalowałam jeszcze kilku wariantów
Musiałam się hamować, żeby tylko dwa zostawić, zresztą format papieru nie zezwalał...;(
Beti, no ja wiedziałam, że "ja pergole" . prego, czy jakoś tam Na jednym wózku jedziem ustalaj ze mną, bo ja przyjedziesz, to będziesz w galimatiasie kawę piła... a nie w przeuroczym zakątku, który - jak każde przecudowne zjawisko - w bólach się rodzi
Madżenka.. "la la la'".... i mamy już muzyczne trio No śpiewanie nam na bank dobrze wyjdzie, jeśli przekaz wirtualny aż tak dalece wrył się w naszą psychikę, że poskutkował pojawieniem się wizji o podobnym kształcie... Tylko że tym razem jakieś zakłócenia musiały być, bo nie zrozumiałam do końca : "tuje po boku"??? a nie z tyłu???...
Myślisz, że to będzie składnie wyglądało - tu grab a tu tuje?... Pliss powiedz Yes

Fajne są takie zielone ściany niezależnie od tego czy to pergola czy grab Będę na miejscu zrobię wizję lokalną... Wtedy się okaże

A jeśli myślicie, ze to koniec, to muszę rozwiac wasze płonne nadzieje...
Temat dnia: (albo i tygodnia (i)
Oświetlenie tarasu, a raczej przy tarasie.
Pewniki chilli fakty:
1. Na ścianie będzie kinkiecik..
2. taras ma stopień.
3. oświetlenie ma spełniać też funkcję podświetlenia walorów żmudnie nasadzonych krzewów czyli Hortysi Limetki i Wiązu przy tarasie.
Pytania:
Gdzie i jakie rozmieścić oświetlenie?
a. punktowe /oczka halogenowe, reflektorki itd/ na opasce przytarasowej (poziom ziemi)
b. tradycyjne słupki - w jakiej wysokości, gdzie i ile?... Stopień ma ok. 15 -18 cm wysokości...

Nie podpowiadam, co mi się podoba, bo się jeszcze zasugerujecie...
Całusy
Ev z lekką opalenizną (w planach)

betysia 20:37, 05 lip 2012

Po dlugich konsultacjach z M...wszystkich ZA i PRZECIW jednoglosnie ....reflektorki choc reszta tez ma wiele zalet hihi
mam nadzieje, ze spedzasz cudne chwile na romantycznej kolacji po dniu spedzonym w promieniach slonc..., bo tylko to moze cie usprawiedliwic za tak dluga nieobecnosc !!!!
buziole!!!
Madzenka 00:16, 06 lip 2012

Reflektorki!!! I może jeden słupek coby torchę wyźej oświetlal. I tak będziesz siedziala przy lampionach bo tak fajniej
Tuje i graby dawaj na żywoploty, pasuje.
Ja lubię tuje ale tylko strzyżone
I nie zadawaj takich trudnych pytań bo mi się mózg lasuje i stresa mam
Evchen 00:37, 06 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Reflektorki!!! I może jeden słupek coby torchę wyźej oświetlal. I tak będziesz siedziala przy lampionach bo tak fajniej
Tuje i graby dawaj na żywoploty, pasuje.
Ja lubię tuje ale tylko strzyżone
I nie zadawaj takich trudnych pytań bo mi się mózg lasuje i stresa mam

Strzyżone, strzyżone, tylko będę musiała mówić jak ciąć - Konstancja Iza mnie dzisiaj oświeciła
Czyli, że reflektorki????
WIEDZIAŁAM!!!!!

Ale teraz muszę kombinować... GDZIE??????
Żartuję

Otstresój się Madżenka
Evchen 00:39, 06 lip 2012

betysia napisał(a)
Po dlugich konsultacjach z M...wszystkich ZA i PRZECIW jednoglosnie ....reflektorki choc reszta tez ma wiele zalet hihi
mam nadzieje, ze spedzasz cudne chwile na romantycznej kolacji po dniu spedzonym w promieniach slonc..., bo tylko to moze cie usprawiedliwic za tak dluga nieobecnosc !!!!
buziole!!!

Betyśku wiedziałam, że przygnasz tu szybciutko
chociaż reflektorki nijak się mają do romantyczności, bo przeciez to taki nowoczesny gadżet, ale cóż... poświęcę się Jakoś łatwiej mi wybrać oprawę niż lampy!
monteverde 01:58, 06 lip 2012

reflektorki
betysia 06:50, 06 lip 2012

Evchen napisał(a)

buziole!!!

Betyśku wiedziałam, że przygnasz tu szybciutko
chociaż reflektorki nijak się mają do romantyczności, bo przeciez to taki nowoczesny gadżet, ale cóż... poświęcę się Jakoś łatwiej mi wybrać oprawę niż lampy!

Jak widze reflektorki gora hihi !!!!!
oj tam takie nowoczesne ????
zalezy gdziej je postawisz ( tz ukryjesz ) i bedzie romantyczna luna sie unosila wokol pieknego ogrodu, ktory juz widze oczyma mojej duszy....juz nawet wiem gdzie bedziemy wieczorkiem wino pily
najwiekszym plusem jest to ze mozesz je dowolnie regulowac i ustawiac w zaleznosci od potrzeb... dzisiaj mocniej oswietlaja np limke...a za chwile dadza romantyczna poswiate w innym miejscu...!
po wczorajszych konsultacjach w sprawie twojego dylematu dotyczacego wyboru oswietlenia z M doszlismy tz ja doszlam do wniosku,ze panna w ciemnoscich stac nie moze ...
M jeszcze nie wie ale niezbedne jest zapewnienie jej lepszych warunkow bytowych wlasnie wieczorowa pora...
przy najblizszych zakupach musze sie rozejrzec za czyms stosownym...
Sciskam, milusiego dnia i do zobaczenia niebawem!!!!
anula_wn 10:20, 09 lip 2012

Ewa, no weekend mnie nie było, a tu taki super projekt strzeliłaś ! mnie się bardzo podoba wersja z pergola i fontanną na 2im planie bardzo! ale...nie pasuje mni tam grill.....musiałaby go ukryc jakoś.....
Evchen 23:58, 09 lip 2012

Ja wiedziałam, ze malarzem jestem kiepskim bo to nie fontanna Anus - to miały być kwietki wiszące lub COS
A masz pomysł jak ukryć grill?... ... Co najwyżej mogę go zmienić na inny model Mąż mocno grillujący, więc z grila nie zrezygnuje - bo "po moim trupie" Altanka miała być w zamyśle miejscem blisko grilla więc grill musi być
A grill jaki jest - każdy widzi Jak ja mu powiem, że grilla tam być nie musi, to.... ... normalnie może nie wytrzymać i wybuchnie.. Chłop - nie grill
betysia 11:27, 10 lip 2012

Witaj Ewus !!!!!!!!!!!
no,ze ty na urlopie to wiem...ale jakas tu cisza podejrzana hihi ?????
M niech nie wybucha...domyslam sie,ze bedzie grila bronil jak niepodleglosci...cos sie wymysli ......
plany sa a to najwazniejsze a jak napomkne,ze FANTASTYCZNE plany to juz i gril nie straszny !!!!
pisz , strykaj zdjecia jak cos upolujesz nowego i ...bedziemy podziwiac!!!!
buziak mocno i ...juz sie stesknilam!