Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 13 maj 2014

Do góry
Ninoja napisał(a)
Chciałam kupić odmianę nanum, czyli taką niziutką lecz teraz zastanawiam się czy to dobry pomysł skoro atakują ją mszyce. Nie mam dużego doświadczenia z kaliną (to moja pierwsza) ale z Twoich relacji wynika że było to uciążliwe a ja chciałam co najmniej 5 sztuk posadzić obok siebie.

Ta kalina, warta grzechu....zdjęcie nie pokaże tego i nie chcę nudzić obrazami, ale;
wieczorkiem pachnie, koło 21, różnie rośliny pachną
...jest niby pospolita, moja chyba japońska,ale warto,siedzisz i patrzysz i pachnie. tu król, tron., tamaryszek i kalina

i nawet psy słuchają
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:20, 13 maj 2014

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Irenko, znalazłam funkię od ciebie. Pamięć mnie jeszcze nie zawiodła. Powęszyłam trochę i znalazłam. Muszę ją teraz ochronić przed ślimakami, bo one niestety znalazły ją wcześniej ode mnie.
Ale jest, wschodzi! Dobrze, że tu zaglądam, bo inaczej byłby klops!
Pięknie się twój ogród rozbujał. Pozdrawiam cię i twojego miłośnika drzew!

Posyp granulek i niestety,,, ręcznie tez o poranku i wieczorem trzeba zbierać, chemia nie załatwi wszystkiego
u mnie piwonie drzewiaste mega mnie zaskakują
biła miała rok temu jeden kwiat, w tym 5

pik-fiolet rok temu 1, w tym 2 ale jeszcze się nie otworzyła, akuratnie ostrożna

szaleje miodownik Blue Royal

ciekawa roslina, droga i za co?...chyba, że kawiaty podobne do obuwnika

a ten duet cieszy
z moich obserwacji, niecięte jaśminowce, żylistki i kalina, nie łapią mszycy..

Kolorowy ogród na piasku 00:36, 13 maj 2014

Do góry
Jeszcze trochę aktualności

Zaczynają kwitnie takie tulipanki a kończy wiśnia Royal Burgundy

-

-

kalina sztywnolistna uraczyła mnie jednym kwiatuszkiem i taki cudaczek stopowiec Spotty dotty

-

Sesleria autumnalis

Działka prawie w Borach Tucholskich 00:08, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania moja miała takie objawy na dolnych gałęziach jak kupowałem -ciut delikatniej, to była sprawa podmarznięcia i podobno chętnie łapie też grzyba więc pan podpowiedział mi żeby profilaktycznie robić oprysk, ale koty też mogły swoje zrobić
powinna już mieć przyrosty a nie widzę nawet pąków

Iwona koguty od dziecka budziły mój respekt

zakupy z Minikowa było dużo do wyboru ale miejsce i kasa
wybrałem bez szaleństw
modrzew japoński 'Jacobsen Pyramid' i siewka himalajskiej (kolejna próba)

świerk Cincinata i kalina bodnantska Dawn i jeszcze parę drobiazgów

Zakupy wypas to co już jej nic nie pomoże? a w rajskim takie ładne miała i przyrosty i szyszki
Mała Eleczka 22:41, 12 maj 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Kalina to prezent dla sąsiadki, która buksiki podarowała. Mówiła, że o niej marzy to już ją ma

Też będzie miała miłą niespodziankę
Mała Eleczka 22:38, 12 maj 2014

Do góry
Kalina to prezent dla sąsiadki, która buksiki podarowała. Mówiła, że o niej marzy to już ją ma
Mała Eleczka 22:35, 12 maj 2014

Do góry
Cześć

A gdzie posadzona kalina?
Starorzecze na górce 21:28, 12 maj 2014

Do góry
Dziękuję za wizyty, dziewczyny.

Mam nadzieję, że moja kalina też będzie mieć duże kule

Grad u mnie nie padał, w ogóle u mnie coś pokropiło zaledwie. A na Siedliskach były np. wielkie kałuże, wiec chyba popadało całkiem ostro.To przez tą gonitwę chmur po niebie: raz jest 25 C, jak słońce wyjdzie i wiatr nie wieje, a za innym razem 13 C, gdy zawieje przy czarnych chmurach. Co za dni!
Roztoczańskie klimaty 21:04, 12 maj 2014

Do góry
Kwitnie Kalina

Ogród z łezką 20:15, 12 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Mam nadzieję, że to tylko na początek takie opóźnienie miał
Kalina wiosną sadzona, zakochałam się w tym krzoku i w try miga się odwdzięcza
Dobrze zrobiłaś, moje buksiki też dostały dolistnie florovitu, w weekend majowy. Jeden był podejrzanie żółty, już dochodzi do siebie
Uf to odetchnęłam z ulgą bo wczesniej pryskałam na sadzonki nastyrcji i za duże stężenie zrobiłam no i oczywiscie popaliłam liście z 30 sadzonek ostało się 5 i to marnych na werbenę mi zabrakło i się uratowało 30 pięknych sadzonek Kasiu co ile pryskasz dolistnie? Wieczorowo pozdrawiam
Ogród z łezką 20:01, 12 maj 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Buczek luks się sprawił i listki pokazał ale kalina to kuleczki ma piękne no i te czerwone pazurki na buczkuAch kiedy ja się pochwalę takimi pięknościami Dziś zrobiłam dolistnie florowit na moje młode baksiki czy dobrze zrobiłam?

Mam nadzieję, że to tylko na początek takie opóźnienie miał
Kalina wiosną sadzona, zakochałam się w tym krzoku i w try miga się odwdzięcza
Dobrze zrobiłaś, moje buksiki też dostały dolistnie florovitu, w weekend majowy. Jeden był podejrzanie żółty, już dochodzi do siebie
Ogród z łezką 19:27, 12 maj 2014

Do góry
Buczek luks się sprawił i listki pokazał ale kalina to kuleczki ma piękne no i te czerwone pazurki na buczkuAch kiedy ja się pochwalę takimi pięknościami Dziś zrobiłam dolistnie florowit na moje młode baksiki czy dobrze zrobiłam?
Ogród w Puszczykowie 18:29, 12 maj 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Zaskoczyła mnie kalina, o której myślałam, że to Roseum. Druga, którą posiadam, kupiona w tym roku, obsypana jest białymi pomponami. A ta nic i już drugi rok u mnie rośnie. Wypuściła w końcu kwiatka i... to nie Roseum.

Listeczki mają bardzo podobne... Czyżby "zwykła" koralowa?
A tu Roseum

Ja mam też Roseum, ale kupioną w tym roku, wsadzoną z miesiąc temu. Pomponiki na razie są zielone i jakieś małe, mają ok. 5 cm średnicy. Ile mają u Twojej Roseum?

Może po prostu krzaczek jest za młody, tym się pocieszam...?
Ogród w Puszczykowie 17:50, 12 maj 2014

Do góry
Zaskoczyła mnie kalina, o której myślałam, że to Roseum. Druga, którą posiadam, kupiona w tym roku, obsypana jest białymi pomponami. A ta nic i już drugi rok u mnie rośnie. Wypuściła w końcu kwiatka i... to nie Roseum.

Listeczki mają bardzo podobne... Czyżby "zwykła" koralowa?
A tu Roseum

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:48, 12 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Kwitną rh Fantastica, malusie jeszcze

kalina koralowa

angelika

Jak pięknie i klimatycznie...super pomysł na doniczkę z workiem jutowym..pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:01, 12 maj 2014

Do góry

Kwitną rh Fantastica, malusie jeszcze

kalina koralowa

angelika

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:35, 12 maj 2014

Do góry
Ania moja miała takie objawy na dolnych gałęziach jak kupowałem -ciut delikatniej, to była sprawa podmarznięcia i podobno chętnie łapie też grzyba więc pan podpowiedział mi żeby profilaktycznie robić oprysk, ale koty też mogły swoje zrobić
powinna już mieć przyrosty a nie widzę nawet pąków

Iwona koguty od dziecka budziły mój respekt

zakupy z Minikowa było dużo do wyboru ale miejsce i kasa
wybrałem bez szaleństw
modrzew japoński 'Jacobsen Pyramid' i siewka himalajskiej (kolejna próba)

świerk Cincinata i kalina bodnantska Dawn i jeszcze parę drobiazgów

Kraina Czarów w fazie projektów 21:32, 11 maj 2014

Do góry
Na koniec kwitnąca kalina:

Jutro dalsza część, czyli dzisiejsze zakupy
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:37, 11 maj 2014

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie też ciągle pada, z małymi przerwami. Dużo bodziszków u ciebie już kwitnie. Mam takie same żółte iryski jak twoje. Też już kwitną. Zaś kalina angielska ma wszystkiego 3 kwiaty . Funkia od ciebie wystartowała, ale chyba trochę liznął ją przymrozek.

Jolu moja jest rozłożysta ma wszystkiego 8 kul ale opanowała ja po raz drugi czarna mszyca i listki poskręcała, nie wszystkie ale brzydko wyglądają, to cykam same kwiatki 3 hosty u mnie też polizało ale kolejne listki wychodzą już dobre bodziszki zaczynają kwitnienie niektóre będę musiała poprzesadzać bo za wysoko w danym miejscu rosną pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:30, 11 maj 2014

Do góry
U mnie też ciągle pada, z małymi przerwami. Dużo bodziszków u ciebie już kwitnie. Mam takie same żółte iryski jak twoje. Też już kwitną. Zaś kalina angielska ma wszystkiego 3 kwiaty . Funkia od ciebie wystartowała, ale chyba trochę liznął ją przymrozek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies