Ta kalina, warta grzechu....zdjęcie nie pokaże tego i nie chcę nudzić obrazami, ale;
wieczorkiem pachnie, koło 21, różnie rośliny pachną
...jest niby pospolita, moja chyba japońska,ale warto,siedzisz i patrzysz i pachnie. tu król, tron., tamaryszek i kalina
Posyp granulek i niestety,,, ręcznie tez o poranku i wieczorem trzeba zbierać, chemia nie załatwi wszystkiego
u mnie piwonie drzewiaste mega mnie zaskakują
biła miała rok temu jeden kwiat, w tym 5
pik-fiolet rok temu 1, w tym 2 ale jeszcze się nie otworzyła, akuratnie ostrożna
szaleje miodownik Blue Royal
ciekawa roslina, droga i za co?...chyba, że kawiaty podobne do obuwnika
a ten duet cieszy
z moich obserwacji, niecięte jaśminowce, żylistki i kalina, nie łapią mszycy..
Mam nadzieję, że moja kalina też będzie mieć duże kule
Grad u mnie nie padał, w ogóle u mnie coś pokropiło zaledwie. A na Siedliskach były np. wielkie kałuże, wiec chyba popadało całkiem ostro.To przez tą gonitwę chmur po niebie: raz jest 25 C, jak słońce wyjdzie i wiatr nie wieje, a za innym razem 13 C, gdy zawieje przy czarnych chmurach. Co za dni!
Uf to odetchnęłam z ulgą bo wczesniej pryskałam na sadzonki nastyrcji i za duże stężenie zrobiłam no i oczywiscie popaliłam liście z 30 sadzonek ostało się 5 i to marnych na werbenę mi zabrakło i się uratowało 30 pięknych sadzonek Kasiu co ile pryskasz dolistnie? Wieczorowo pozdrawiam
Mam nadzieję, że to tylko na początek takie opóźnienie miał
Kalina wiosną sadzona, zakochałam się w tym krzoku i w try miga się odwdzięcza
Dobrze zrobiłaś, moje buksiki też dostały dolistnie florovitu, w weekend majowy. Jeden był podejrzanie żółty, już dochodzi do siebie
Buczek luks się sprawił i listki pokazał ale kalina to kuleczki ma piękne no i te czerwone pazurki na buczkuAch kiedy ja się pochwalę takimi pięknościami Dziś zrobiłam dolistnie florowit na moje młode baksiki czy dobrze zrobiłam?
Ja mam też Roseum, ale kupioną w tym roku, wsadzoną z miesiąc temu. Pomponiki na razie są zielone i jakieś małe, mają ok. 5 cm średnicy. Ile mają u Twojej Roseum?
Może po prostu krzaczek jest za młody, tym się pocieszam...?
Zaskoczyła mnie kalina, o której myślałam, że to Roseum. Druga, którą posiadam, kupiona w tym roku, obsypana jest białymi pomponami. A ta nic i już drugi rok u mnie rośnie. Wypuściła w końcu kwiatka i... to nie Roseum.
Listeczki mają bardzo podobne... Czyżby "zwykła" koralowa?
A tu Roseum
Ania moja miała takie objawy na dolnych gałęziach jak kupowałem -ciut delikatniej, to była sprawa podmarznięcia i podobno chętnie łapie też grzyba więc pan podpowiedział mi żeby profilaktycznie robić oprysk, ale koty też mogły swoje zrobić
powinna już mieć przyrosty a nie widzę nawet pąków
Iwona koguty od dziecka budziły mój respekt
zakupy z Minikowa było dużo do wyboru ale miejsce i kasa
wybrałem bez szaleństw
modrzew japoński 'Jacobsen Pyramid' i siewka himalajskiej (kolejna próba)
świerk Cincinata i kalina bodnantska Dawn i jeszcze parę drobiazgów
Jolu moja jest rozłożysta ma wszystkiego 8 kul ale opanowała ja po raz drugi czarna mszyca i listki poskręcała, nie wszystkie ale brzydko wyglądają, to cykam same kwiatki 3 hosty u mnie też polizało ale kolejne listki wychodzą już dobre bodziszki zaczynają kwitnienie niektóre będę musiała poprzesadzać bo za wysoko w danym miejscu rosną pozdrówka
U mnie też ciągle pada, z małymi przerwami. Dużo bodziszków u ciebie już kwitnie. Mam takie same żółte iryski jak twoje. Też już kwitną. Zaś kalina angielska ma wszystkiego 3 kwiaty . Funkia od ciebie wystartowała, ale chyba trochę liznął ją przymrozek.