Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Bajkowy ogród Weroniki 17:39, 07 maj 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Poduchy szybko rosną.
Nie strasz, żeby fioletowa róża Błękitnej rapsodii zamieniła się w czerwoną. Pomyłka zakupowa?
Widziałam tę różę choćby u Irenki w Miłkowie, zawsze mnie kusiła, i mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie. Start róż jest różny, często najpierw martwią a po roku ruszają z mocą i są piękne. Mam kilka róż staruszek, powyżej 10 lat, np. Rosarium Uetersen, Grand Prix, Peace, Bonica, Iceberg, Mr Lincoln...
Tymczasem pączki mają już Elfe i Luiza Odier. Wcześniej pokażą swoje kwiatki różaneczniki, kalina, głóg...

Floksy szydlaste wciąż kwitną, a te w cieniu rozkwitają.

Mogłaby mnie Pani adoptować - za darmo będę robić w tej bajce. Pracowita jestem i dokładna.
Proszę przyjąć moje ukłony, piękne miejsce...ech
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:12, 07 maj 2014

Do góry
Piękny masz ten tamaryszkowy ażurkowy wachlarz nad tronem

a kalina buldeneż w tle też zjawiskowa, ja kupiłam tamaryszka kwitnącego w czerwcu, to jeszcze maluszek, ale faktycznie kwitnie latem
Ogród, który ciągle zmieniam 14:12, 07 maj 2014

Do góry
Kalina Buldeneż

rh Helsinki University

Ogród w skali mikro cz.II 09:49, 07 maj 2014

Do góry
U Żurka b. ładnie. Kalina mnie kusi ale szczepiona na pniu - ciekawe czy gdzieś można dostać. Z tym upychanie u Ciebie to ja nie poradzę bo dla mnie toś Ty już miszczyni niedościgła... Ale dziewczyny już poradziły ML za wysoki. Horkę podsadź po prostu czyms niższym ... niższe trawki też som Buziak i dobrego dzionka
Rododendronowy ogród II. 08:55, 07 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Ależ pięknie!

Co to za kalina?
Czytam, że pewne straty mrozowe miałaś, ale chyba jeszcze do przeżycia. Czy dobrze zrozumiałam, że nawet jak nakryje się kwitnącego RH, to kwiaty i tak przemrozi?

To Eskimo.Pokazywałam zdjecia moich zmarznietych azalii i rh ale chyba już sporo stron do tyłu. Nic się na te przymrozki nie poradzi niestety.
Rododendronowy ogród II. 08:12, 07 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
cze jedno też duże.

Rabata pod kaliną to właściwie rabata przy kaskadzie wodnej a wyglada stale inaczej bo nasadziłam tam roślinek ile sie tylko dało żeby kwitły cały rok. W tej chwili wyglada tak

Bardzo wczesną wiosna było tak

Ależ pięknie!

Co to za kalina?
Czytam, że pewne straty mrozowe miałaś, ale chyba jeszcze do przeżycia. Czy dobrze zrozumiałam, że nawet jak nakryje się kwitnącego RH, to kwiaty i tak przemrozi?
Ogród w Puszczykowie 01:41, 07 maj 2014

Do góry
Wyobrażcie sobie, że ta biedna jodła dopóki rosła na agrowłókninie nie wypuściła ani jednego nowego pędu. Jesienią wyciapałam włókninę i popatrzcie sami...

Kalina koreańska, to samo. Dopiero tej wiosny pięknie zakwitła.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:16, 06 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Moja kalina rośnie w cieniu... tak jakoś wyszło Słoneczko ma tylko od zachodu.. a i też przefiltrowane przez brzozę.... dereni i lilaka....

Aniu to kalina Watanabe? cała w kwiatach ja też mam w cieniu tzn., po południu ma słońce
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:34, 06 maj 2014

Do góry
Ania, masz Ty tego, a masz!
kalina piękna. Posadziłam w tamtym roku, ale mi nie kwitnie. Obielę mam na oku. Będę podglądała u Ciebie jej rozwój.
Podzielam Twoje zdanie co do kielichowca. Swojego w tym roku oddałam w dobre ręce. Mam mały ogród i szkoda mi miejsca na średniawki. Tak samo zrobiłam z guzikowcem, Przereklamowany, ładny przez tydzień.
Masz pięknego tulipanowca! Z tego co widzę Aureomarginatum. Mój maluszek ucierpiał od weekendowych przymrozków.
No i nieustannie zachwycam się serduszką okazałą Gold Heart.
Piwonii delikatnej też nie mogę dostać. Ostatnio dwie sąsiadki mnie o nią pytały. Myślę, że to sprawka Bogdzi, bo w jej odcinku się pojawiła i wzbudziła ciekawość.
Wnusio przesłodki!
Serdecznie
Gdzie diabeł nie może... 19:56, 06 maj 2014

Do góry
No to bierzmy się do planowania

potrzebne mi pomysły na to cusik

na końcu od ściany jest piwonia, a na początku róża parkowa otoczona goździkami, jest parę host. Była kalina koralowa szczepiona na pniu ale pies mi zeżarł więc teraz jest pusto.

Po przeciwnej stronie jest symetrycznie. tj. na końcu od ściany piwonia potem trzy róże Chopin, mają dawać poczucie prywatności bo rosną wysokie i osłonią taras z tamtej strony. Na przodzie rabaty tak samo jak z lewej czyli róża parkowa i dookoła goździki. o tak :

tylko mnie nie ukamienujcie za trawnik bo jego po prostu jeszcze nie ma
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:16, 06 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
PooglądałM fotki- super! Kalina piękna! Ostatnio w ogrodniczymi zastanawiałam się nad jedną, nie pamiętam nazwy, szczepiona i baaaardzo pachnąca! Ale nie wiem czy szczepiona nie przemarznie?

Mam jedną szczepiona japońską, nie przemarza i ładnie mi już kwitnie, ale jeszcze poczekam z fotkami, będzie ładniej z pustynnikami i irysami
Ogród w skali mikro cz.II 18:46, 06 maj 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
I parę fotek z ogrodu pokazowego u Żurka "na zachętę "
Kalina Bukwooda...a jak ona pachnie

oj tak, jest na mojej liscie

wiesz moze ile kosztuja krzaczki ?

a chcialas amonogawe, wrzucilam u siebie, moje drzewko ma ok 170-180 cm
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:35, 06 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)

o dzięki za informacje, tak myślałam dobrze że mnie utwierdzasz w tym przekonaniu, a jakbym dała do bardzo jasnego miejsca tylko, że tam raczej cień jest zrobię zdjęcia to u mnie pokaże i mi poradzisz zawołam Cię
hej

Moja kalina rośnie w cieniu... tak jakoś wyszło Słoneczko ma tylko od zachodu.. a i też przefiltrowane przez brzozę.... dereni i lilaka....

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:32, 06 maj 2014

Do góry
Moja kalina rośnie w cieniu... tak jakoś wyszło Słoneczko ma tylko od zachodu.. a i też przefiltrowane przez brzozę.... zaraz foto wrzucę.. u siebie
Ogród w skali mikro cz.II 16:05, 06 maj 2014

Do góry
I parę fotek z ogrodu pokazowego u Żurka "na zachętę "
Kalina Bukwooda...a jak ona pachnie

Potem takie cuś .. To roślina wodna , zarąbista

I takie tam.. Widoczki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:14, 06 maj 2014

Do góry
Iwonko, Zbysiu i na dodatek wierszyk, Bogusiu, Agatko, Ewo, Jula, Eve, Malkul, agatko19762, Kasik, Robert, Gosiu, Reniu, Ewa004, Krysiu i Marzenko
bardzo serdecznie dziękuję za życzenia i cudne kwiatki, niech się spełnią

odwzajemniam kwiatowymi widokami z ogrodu
będę monotematyczna, najwięcej fot wisterii, jest taka po raz pierwszy od posadzenia i kaliną z tamaryszkiem, ten duet ma wciąż nowe oblicza kalina już na wysokości 5 metrów, robi wrażenie i te jej kulki, normalnie ciągle je dotykam
wiem, to nie są rośliny ogrodowiskowe, nie są zbyt popularne, ale ja co rok czekam właśnie na ten pokaz

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:14, 06 maj 2014

Do góry
PooglądałM fotki- super! Kalina piękna! Ostatnio w ogrodniczymi zastanawiałam się nad jedną, nie pamiętam nazwy, szczepiona i baaaardzo pachnąca! Ale nie wiem czy szczepiona nie przemarznie?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:39, 06 maj 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
O ładnie Ci sie kalina różowi - moja jeszcze się nie wybarwiła choć kwiatków ma pełno

Odpisałam na spotkaniowy, fotki jak zawsze urocze

Japońska jeszcze w Pąkach i młoda Roseum ma zielonkawe kule, kwitnie ku mojej radości, ale to jeszcze maleństwo jest

Ciekawa jestem jak tam twoje kaliny?
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:05, 06 maj 2014

Do góry
Fota z Muminkiem cudna! Kalina.. ech.. miejsca nie mam!
pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:00, 06 maj 2014

Do góry
Mam to szczęście -nieszczęście, że rośnie u mnie kalina z pomponikami. A ją mszyce uwielbiają. A z takiego sąsiedztwa to i na inne rośliny przełażą. Kalinę opryskać nie dam rady. Za duża, a ja mniej sprawna niż kiedyś. Zostaje chemia na róże.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies