Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:32, 29 cze 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

I mój ulubiony RH który sam się kulkuje

gigantyczny jak się nazywa?

Aniu to Love song ale już był taki wyrośnięty kupiony
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:31, 29 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zajrzałam po kolacji i przeszłam jakieś 19 postów z rozlicznymi cudnymi obrazkami ... mocno utkwiła mi w głowie wielkiej urody żółta Austinka, której to niemota nie kupiłam ... zazyłam kąpieli w nadzieji, że to mnie oczyści z zazdrości ) i kolejne 20 kilka postów ... Madżenka przecież ja już przez was nic innego nie czytam )) ... za to róże okrywowe podziwiam i mam nadzieję gdzieś namierzyć ... pod werandę ... flicznie ... flicznie ...

Ja też wczoraj nie nadążałam dlatego tak często nie daję fotek aby zdązyć o innych ogrodach poczytać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:30, 29 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Chyba tak
a róże masz piękne i w ogóle pełno roślin, widzisz Sebek hortensji nie widział super już wszystko kwitnie; z liliowcem nie martw się, zrobisz pocieranie pręcików i za rok będzie inny kolor
gdzieś wyczytałąm, że tak się robi

Irenko poczytalam o pocieraniu i zasnęłam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:29, 29 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Nie wiem, czy widziałaś Marzenko, bo już prawie wszystko przycięłaś, ale Danusia odtrąbiła czas na cięcie topiarów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1154-kalendarz-ogrodnika-co-robimy-teraz-w-ogrodzie?page=6#post_0
Zwróć uwagę na zdjęciu, na którym Witek tnie kulkę - za nim stoją w donicach cisy. Ale jakie cisy!!! Giganty jakieś!!!

Aguś widzialam i zazdraszczalam a pzry okazji kawałek nowego pięknego ogrodu podjerzeliśmy
A wiesz co mi utkwiło??? Stoźek z graba.... Jak moje graby tak wystożkować ????
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:27, 29 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Danusiu, pamiętasz swoje początki jako projektanta? Jak to się zaczęło? Twoj pierwszy klient, pierwszy projekt dla kogoś? Było ciężko? Jak wyglądały Twoje pierwsze prace - łatwo Ci było spełnić wyobrażenia klienta czy też te pierwsze projekty odzworowywały Ciebie? Wracasz czasem odwiedzać "swoje" pierwsze ogrody?

Pamiętam. To praca, którą dostałam z ogłoszenia. Kupiłam "wyborczą" i było ogłoszenie typu: "potrzebuję osobistego ogrodnika do ogrodu przy starej willi" - zgłosiłam się, pokazałam programy z telewizji WOT, gdzie wystąpiłam dwa razy w latach 1994-1995 i dostałam pracę i pomocnika, pana Włodka i przez kilka lat urządzałam ten ogród i opiekowałam się nim. Po kilku latach znów miałam tam co robić. Mowa tu o moim pierwszym ogrodzie, który nazywa się "Ogrodowy salon", Obejrzyj ten wątek i program pod linkiem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda

Potem robiłam "Ogród niebieski" na małym osiedlu domków. Ogrodowy salon zgłosiłam do konkursu Muratora i dostałam od razu II miejsce, To była przepustka do "lepszego świata" bo dzieki temu konkursowi dostałam wiele zleceń na Wilanowie, m. in. Ogród z zapożyczonym krajobrazem - w 2001 roku Najpiękniejszy ogród w Polsce, opublikowany w "Domach Jednorodzinnych" - kolejna przepustka do pracy w Kwietniku przez 6 lat

Bo gdy ktoś ma talent nie musi się latami piąć po szczeblach kariery tylko od razu wskakuje na tron Króluj nam Danusiu, króluj !!!

Można powiedzieć, że zaczynałam od razu "wysokimi lotami", ale dzięki temu mam pozycję na rynku ogrodniczym w Polsce. W tym roku zostałam zaproszona do JURY na Zieleń to życie, tylko 5 osób w Polsce. Będę oceniać innych.

A ja jestem dumna, że znam taką osobę jak TY I jestem dumna z Ciebie.....
Ogród Sylwii od początku :) 18:20, 29 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)

.

no ładnie, ładnie..
Przekopanie to pikuś, ale sama pakowałaś tą korę do samochodu?

chociaż kora nie waży tyle co ziemia, tutaj tu już w ogóle chyliłabym czoła

Własnymi ręcoma ..... ja mam dużo siły kora jest leciutka , gorzej z workami 80 l ziemi .... przy tym się nasapię

Sylwia ja jestem za leniwa... Zamaiwam korę hurtowo z dostawą na podjazd ziemie też moźna.... szkoda kręgosłupa
Ewntualnie po ziemię jeżdżę do znajomego ogrodnika, ktory mi ładuje bezpośrednio do bagażnika
Ogród Sylwii od początku :) 18:18, 29 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Mój szczęśliwy dzień Zdana matura !!!

Gratulacje!!! moja teź teraz czekamy do 10 tego czy się dostała na studia czy dogrywka ....
U Oci ... 06:26, 29 cze 2012

Do góry
Miłego odpoczynku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:10, 28 cze 2012

Do góry
zajrzałam po kolacji i przeszłam jakieś 19 postów z rozlicznymi cudnymi obrazkami ... mocno utkwiła mi w głowie wielkiej urody żółta Austinka, której to niemota nie kupiłam ... zazyłam kąpieli w nadzieji, że to mnie oczyści z zazdrości ) i kolejne 20 kilka postów ... Madżenka przecież ja już przez was nic innego nie czytam )) ... za to róże okrywowe podziwiam i mam nadzieję gdzieś namierzyć ... pod werandę ... flicznie ... flicznie ...
Miniaturowy ogródek 23:08, 28 cze 2012

Do góry
Ja myślałam, że mi powiadomienia wcięło.... A GabiK po prostu do siebie nie zagląda...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 28 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ana. no wez nie rob geriatrii
Sebek, w sekrecie Ci powiem, ze ja tez tak delikatnie, coby poruty na forum nie robic Bo normalnie to wiesz jak sie mowi

Ja też wiem....... poczytałąm i pośmiałąm siez Waszych boskich tekstów... moze nie do końca uważnie czytałam..ale czas wiecie co robi.. za.. ........................ pycha.....

A ściana płaczu to mówię jak idę do bankomatu.... że ja do ściany płaczu idę .....

Ircia bardzo chwaliła Twój ogród.. zakabluję.... siostrę moja..... może mi wybaczy.....
Ty masz ścianepłączu.... a ja mam morze łez.....

no ty kabelku!!
ale się usmiałam z tej ściany i tego morza!!!

No to tokować w sierpniu będziecie strasznie!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:59, 28 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

W sobote jestem umówiona ze specem od nawadniania na pomiary
I będzie demolka ogrodu przed urlopem .....

Jak faaaajnie

I gdzieś Ty te hortensje ukryła przed nami, że ani jednej fotki ich nie mam!? Za garażem !

Sebku ten widok wita mnie za wiatą, na wprost patrzac na dom sąsiadów za nami, tylko w niedzielę jeszcze były male a teraz po deszczu ruszyły.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:51, 28 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
O matko.. dlaczego Ty bijesz te biedne rośliny?... Karate... Jest tu jakiś komitet d/s znęcania się nad Zielonym?...

I kung-fu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:50, 28 cze 2012

Do góry
W sobote jestem umówiona ze specem od nawadniania na pomiary
I będzie demolka ogrodu przed urlopem .....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:48, 28 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
A właśnie mi się przypomniało, że w moim galimatiasie też mam lilaka, który ma kwitnąć dwukrotnie. Zakwitł raz. Na drugi czekam.
Czekam i nic

A jaki to lilak?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:47, 28 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Piękne te róże hmmm już mam kilka miejsc dla nich ..... ale na pewno nie w tym sezonie .... Myślę , że na wiosnę a zimą zrobię sobie listę

Róże zdecydowanie lepiej sadzić na wiosnę przynajmniej nie wymarzną ... I ja jestem zwolenniczką róż w pojemnikach a nie z gołym korzeniem.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:46, 28 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Śliczne rózyczki Mszyce je nie zżerają?

Zżerały ale po oprysku już ich nie ma

A moje róże nadal podgryzane pomimo oprysków .... bleee już je łapami ściągałam jak Ania monteverde

U mnie wiosną IPO zaaplikował confidor lancą doglebowo. Widze, że mam zdecydowanie mniej mszyc niż inni. Na mszyce stosowałam karate, jak zwykle niezawodny.
Mój buk tricolor kupiony w ubiegłym tygodniu był doslownie oblepiony mszycami. Dwukrotny okrysk karate i już ich nie ma
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:44, 28 cze 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

a teraz różano
NN ze starego ogrodu, w ogóle nie szanowana i w donicy zadołowana przez cały ubiegły rok. Dopiero wiosną wsadziłam ją i jej koleżankę do gruntu....

I austinka gold celebration polubiła swoje miejsce i stelaż i wypuszcza ciągle pąki

też mam taką, ależ się cieszę

Ja już wiem , że w austinkach się zakochałam. Do moich powojników w przyszlym roku dołączą austinki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:43, 28 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Myslałam ze w Twoim ogrodzie jest mało kwiatów a tak wcale nie jest. Piękne i róznorodne hortensje, róze , powojniki, lawendy. To jednak masz kolorowo. Pięknie.

Bożenko ja nie chcialam nowoczesnego ogrodu Miało być gemoetrycznie i kwieciście Przez caly sezon ma coś kwitnąć
Poczekaj do przyszłego roku aby rośliny dojrzały
I co mnie bardzo dziwili lilaki meyera palibin mają ponownie pąki. Nie wiedziałam że ponownie zakwitną????

Poczekam do przyszłego roku ale wiadomo ze będzie pięknie a wszystko urośnie. a lilak chyba powinien jednak raz kwitnąc.

Bożenko też mysłalam, że lilak kwitnie tylko raz ale z tego miniaturowego w ogrodzie btanicznym robią mińi żywopłocik, być może cięcie mu służy po przekwitnieciu dokładnie mu pąki poobcinalam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:40, 28 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Kosówki z jesieni zaczęły się ładnie rozrastać
I moja porażka zakupowa .... rzekomo żółte liliowce i to w najbardziej widocznym miejscu....
[
Jak to nie żółte???? A środka nie widzisz?... Żółciuteńki jak samo żółtko Jak słoneczko
A ten Rh... samokulujący się - marzenie... Tylko nie mów, że biały...
Tak pięknie potraficie układać kompozycje z trawkami.. Może kiedyś i ja do tego dorosnę

Pewnie tak samo myślał sprzedawca
Evchen ty mnie nie denerwuj ty wiesz ile czekalam na "żółte"???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies