Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Sebek 22:53, 28 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
W sobote jestem umówiona ze specem od nawadniania na pomiary
I będzie demolka ogrodu przed urlopem .....

Jak faaaajnie

I gdzieś Ty te hortensje ukryła przed nami, że ani jednej fotki ich nie mam!? Za garażem !
Evchen 22:56, 28 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

A właśnie mi się przypomniało, że w moim galimatiasie też mam lilaka, który ma kwitnąć dwukrotnie. Zakwitł raz. Na drugi czekam.
Czekam i nic

A jaki to lilak?

Różowy!
Oczywiście, że nie wiem
Ale jak pojadę do tej mojej szkółki to zapytam co kupiłam... o ile się wcześniej ze wstydu nie spalę
Ogólnie lilaki uwielbiam - jeden mam przed domem - cuuudnie kwitnie, jeszcze cudniej pachnie. A sztuk cztery mam na ogrodzie -w tym jeden biały, drugi różowy drzewiasty, trzeci ma taki dziwny kwiatostan, jakby rureczki - to lilak węgierski.. a czwarty właśnie mały krzaczek, który kwitnie dwa razy... Ale jak się nazywa nie wiem.. Ja ogólnie mam pamięć do twarzy, do nazwisk i imion już nie
Milka 22:57, 28 cze 2012

asc napisał(a)

Ana. no wez nie rob geriatrii
Sebek, w sekrecie Ci powiem, ze ja tez tak delikatnie, coby poruty na forum nie robic Bo normalnie to wiesz jak sie mowi

Ja też wiem....... poczytałąm i pośmiałąm siez Waszych boskich tekstów... moze nie do końca uważnie czytałam..ale czas wiecie co robi.. za.. ........................ pycha.....

A ściana płaczu to mówię jak idę do bankomatu.... że ja do ściany płaczu idę .....

Ircia bardzo chwaliła Twój ogród.. zakabluję.... siostrę moja..... może mi wybaczy.....
Ty masz ścianepłączu.... a ja mam morze łez.....

no ty kabelku!!
ale się usmiałam z tej ściany i tego morza!!!
Madzenka 22:59, 28 cze 2012

Sebek napisał(a)

W sobote jestem umówiona ze specem od nawadniania na pomiary
I będzie demolka ogrodu przed urlopem .....

Jak faaaajnie

I gdzieś Ty te hortensje ukryła przed nami, że ani jednej fotki ich nie mam!? Za garażem !

Sebku ten widok wita mnie za wiatą, na wprost patrzac na dom sąsiadów za nami, tylko w niedzielę jeszcze były male a teraz po deszczu ruszyły.
Madzenka 23:00, 28 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Ana. no wez nie rob geriatrii
Sebek, w sekrecie Ci powiem, ze ja tez tak delikatnie, coby poruty na forum nie robic Bo normalnie to wiesz jak sie mowi

Ja też wiem....... poczytałąm i pośmiałąm siez Waszych boskich tekstów... moze nie do końca uważnie czytałam..ale czas wiecie co robi.. za.. ........................ pycha.....

A ściana płaczu to mówię jak idę do bankomatu.... że ja do ściany płaczu idę .....

Ircia bardzo chwaliła Twój ogród.. zakabluję.... siostrę moja..... może mi wybaczy.....
Ty masz ścianepłączu.... a ja mam morze łez.....

no ty kabelku!!
ale się usmiałam z tej ściany i tego morza!!!

No to tokować w sierpniu będziecie strasznie!
Wieloszka 23:03, 28 cze 2012

Nie wiem, czy widziałaś Marzenko, bo już prawie wszystko przycięłaś, ale Danusia odtrąbiła czas na cięcie topiarów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1154-kalendarz-ogrodnika-co-robimy-teraz-w-ogrodzie?page=6#post_0
Zwróć uwagę na zdjęciu, na którym Witek tnie kulkę - za nim stoją w donicach cisy. Ale jakie cisy!!! Giganty jakieś!!!
Milka 23:05, 28 cze 2012

Chyba tak
a róże masz piękne i w ogóle pełno roślin, widzisz Sebek hortensji nie widział super już wszystko kwitnie; z liliowcem nie martw się, zrobisz pocieranie pręcików i za rok będzie inny kolor
gdzieś wyczytałąm, że tak się robi
Konstancja30 23:10, 28 cze 2012

zajrzałam po kolacji i przeszłam jakieś 19 postów z rozlicznymi cudnymi obrazkami ... mocno utkwiła mi w głowie wielkiej urody żółta Austinka, której to niemota nie kupiłam ... zazyłam kąpieli w nadzieji, że to mnie oczyści z zazdrości ) i kolejne 20 kilka postów ... Madżenka przecież ja już przez was nic innego nie czytam )) ... za to róże okrywowe podziwiam i mam nadzieję gdzieś namierzyć ... pod werandę ... flicznie ... flicznie ...
ana_art 23:13, 28 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

I mój ulubiony RH który sam się kulkuje

gigantyczny jak się nazywa?
Konstancja30 23:19, 28 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Chyba tak
a róże masz piękne i w ogóle pełno roślin, widzisz Sebek hortensji nie widział super już wszystko kwitnie; z liliowcem nie martw się, zrobisz pocieranie pręcików i za rok będzie inny kolor
gdzieś wyczytałąm, że tak się robi

... ojojoj dobrze, że po 22 ... a tak po cichutku Irenko zapytam ... to zmienianie przez pocieranie to tylko u liliowców działa