Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 10:51, 28 cze 2017

Do góry
MAD napisał(a)
Idealnie przystrzyżone przez Ciebie kule przypominają, że dla moich też pora na fryzjera. Rozczochrańce aż się proszą. I ściana cisowa też. O ile ciąć nawet lubię to ten syf po cieciu mnie osłabia.
Pozdrowienia zostawiam!

I jak tam u Ciebie już po zabiegach? I ja lubię strzyc, sprzątać ten syf mniej ale tragedii nie ma

Odpozdrawiam
Na zielonej... trawce :) 10:50, 28 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
....a co tu taka ciszą powiało? Urlopuje się, czy jak?

Macham Marta jestem, jestem... ot dzieciaki wakacje zaczęły, stąd tu cisza... poza tym szukam w rozsądnej cenie foteli do pokoju syna... przewaliłam pól interneta, wybrałam, kupiłam, przyjechały i d... zwracać będę bo synowi się średnio podobają... na fotach wydawały się dość masywne, a w realu to bardziej krzesła niż fotele... a jemu się marzą takie w wysokimi "plecami"

Jakby ktoś coś miał w zanadrzu z linków to poproszę
Na zielonej... trawce :) 10:45, 28 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
eno jaki urlopik? bez uzgodnienia z nami? jak żyć bez widoczków na zieloną trawkę się pytam?

Eno gdzie... bez zgody, podania o urlop nigdzie się nie wybieram
Na zielonej... trawce :) 10:44, 28 cze 2017

Do góry
Aniu to kule cisowe Dziękuję - miło mi
Na zielonej... trawce :) 15:30, 26 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
To może pokarzę wczorajsze zmagania ogrodowe, jak Wam przypadły moje kulki do gustu

Pewnie pisałaś już tysiąc razy, ale napisz mi proszę tysiąc pierwszy raz z czego są te kule. Zachwycam się tym zakątkiem Twojego ogrodu (i innymi też oczywiście!)
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:32, 24 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Koniecznie obfoć, a wogóle to gdzie te foty dwa dni cykasz... będzie uczya dla oczu

Wrzuciłam, ale widzę że z dnia na dzień one coraz większe Zrobię kolejne zdjęcia
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:29, 22 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No właśnie, podpisuję się pod petycją

Nie no jeszcze petycja się robi...
Na zielonej... trawce :) 18:35, 21 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

A no widzisz... ja czytając spiralki mam przed oczami szmaragdy w tej formie( nie wiem dlaczego tak) a te to totalnie nie w moim guście... Jak napisałaś o spirali Przema, a znam jego ogród to odwołuję wcześniejszy wpis... piękna ona

Ja u Ciebie widzę elegancko przycięte kulaski... jak od szablonu

Może Twoje hortki młodsze... to i kwiecia mniej... swoim daje Agrecol w granulacie do hortensji

ps. Kawą i ciachem mnie kupiłaś... jadę...

takich straszaków, z jałowców zwłaszcza, to ja też nie lubię. Ale takie dopieszczone cięcie - bardzo. To wszystko zależy od stylu. U ciebie w ogrodzie kulki bardzo pasują a spirale rzeczywiście wprowadziłyby zamęt.

Przemków ci u nas chyba więcej niż jeden więc żeby nie było - tu jest na zdjęciu 3 od góry to co mi się podoba - hmm... to chyba jednak szmaragd
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=164

Olga też ostatnio swoje prace pokazała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6736-ogrod-brzostowa?page=51

według mnie wasza trójka z nożyczkami w ręku się urodziła, z perfekcyjną dokładnością na którą po prostu baaaaaardzo miło się patrzy i marzy o przeniesieniu kilku prac do siebie

Kawę robię dobrą, ciasto też mi się czasami uda zrobić niezłe (w razie zakalca niedaleko Sowa jest) a robota do cięcia się znajdzie, oj znajdzie ) miłego dnia

Ogród w remoncie 11:04, 21 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Czytam o Twoich hortkach... aż mi się zachciało takiej hodowli

Będziesz zostawiać kwiaty, czy obetniesz pąki aby roślina przybierała w liściach?

ps. Czytam o akcjach dzielenia, rozmnażania i Mistrzyni dzielenia jesteś wiesz?

Kwiatki już obcięłam. To nic trudnego. Trochę zabawy i cieszy bardzo jak się uda.

Mistrzyni dzielenia,mówisz? Dziękuję ale dopiero się uczę. To strasznie budujące jak coś wychodzi
Ogród w remoncie 11:00, 21 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

O ja Cię kręcę.... normalnie siedzę z otwartą buzią... ale potwory!!!!

Potwory to będą te frontowej. Nie wiemy jak się za nie zabrać. Te wykopane miały z 10 lat a tamte pewnie ze dwa razy więcej. Może ktoś chętny do pomocy?.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:32, 21 cze 2017

Do góry
Czytam sprawozdanie... i z humorem - aż buzia mi się śmieje Najbardziej spodobała mi się Twoja forma umilania sobie wolnego - 4 tony ziemi? SZALONA!

Podziwiam, że w upał chciało Ci się wykopać te 10 dołków, ba potem posadzić... przecież to stać się nawet nie chce w takich temperaturach a gdzie działać ogrodowo

Moje chwasty też się mają dobrze, w tym roku to jakiś zmutowany nalot u mnie... jest tak jak piszesz w jednym się pozbędę to do drugiego, trzeciego czwartego trzeba się wrócić...

Ogród w remoncie 10:16, 21 cze 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Moje patyczki hortensjowe które ukorzeniam wypuściły pączki kwiatowe. To chyba znak że mają się dobrze.
Najgorsze jest to że zeszły mi napisy z karteczek którymi je oznaczyłam i teraz pojęcia nie mam które są które a miałam chyba z pięć odmian patyczków. Będę miała zgaduj-zgadulę.

Czytam o Twoich hortkach... aż mi się zachciało takiej hodowli

Będziesz zostawiać kwiaty, czy obetniesz pąki aby roślina przybierała w liściach?

ps. Czytam o akcjach dzielenia, rozmnażania i Mistrzyni dzielenia jesteś wiesz?
Ogród w remoncie 10:14, 21 cze 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Chcę pokazać Wam jak dziś wyglądała moja przyszła rabata przy altanie. Część zrobiłam już wcześniej,chyba w maju a reszta czekała na mojego M bo trzeba było usunąć jałowce,które tam rosły.

Krajobraz jak po bitwie

Przepraszam za jakość zdjęć ale na szybko z telefonu bo ciemno się już robiło.

Po dzisiejszym dniu przyżekłam sobie źe nie wsadzę już w ogrodzie żadnego jałowca. M musiał traktorkiem wyciągać je z ziemi bo normalnie nie dało się wykopać. Aż dziwię się ,źe M nie zostawił tej roboty w połowie. Obiecuję już nie narzekać na M,bo to złoty człowiek

O ja Cię kręcę.... normalnie siedzę z otwartą buzią... ale potwory!!!!
Na zielonej... trawce :) 10:09, 21 cze 2017

Do góry
inka74 napisał(a)

Za to proste linie od ręki i kulkowanie bezbłędnie ci wychodzi. Mnie na razie 2 spiralki powaliły na kolana. Jedna u Olgi druga u Przemka. Ich jakość wystrzyżenia. To tak jak u ciebie z kancikami - ideał. Ciebie do mnie na poprawki kulek zapraszam. Kawę i ciasto zaoferuję... ))) Ja jakoś nawet jak od szablonu tnę to zawsze gdzieś plaskato wyjdzie.

Co spojrzę na twoje i moje Anabelki to mam wrażenie, że moje zaspały. Czym ty je dokarmiasz?

A no widzisz... ja czytając spiralki mam przed oczami szmaragdy w tej formie( nie wiem dlaczego tak) a te to totalnie nie w moim guście... Jak napisałaś o spirali Przema, a znam jego ogród to odwołuję wcześniejszy wpis... piękna ona

Ja u Ciebie widzę elegancko przycięte kulaski... jak od szablonu

Może Twoje hortki młodsze... to i kwiecia mniej... swoim daje Agrecol w granulacie do hortensji

ps. Kawą i ciachem mnie kupiłaś... jadę...
Na zielonej... trawce :) 10:03, 21 cze 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Tak to już jest z czasem niestety. U mnie pomalutku,bardzo powolutku coś tam się rusza do przodu. Trudno mi jest coś robić bo jak to w starym nowe się robi to wiadomo. Najpierw trzeba jedno wywalić albo przesadzić żeby z następnym ruszyć. Ale nic na siłę ,nie będę sobie stresów dokładać ogrodem.

Pewnie, ogród nie zając... i tak Cię podziwiam... swoje małe "krzaczki" jak przesadzam to naskakam się na tej łopacie jak... guuupia... a gdzie dalej

Lecę do Ciebie
Na zielonej... trawce :) 10:00, 21 cze 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Ojjj ... Angela Angela dajesz czadu z tymi roślinkami
Pięknie u ciebie rosną

Co prawda śpiewać im nie śpiewam (i to chyba dobrze ) ale dbam jak umiem... cieszę się, że się podobają
Na zielonej... trawce :) 09:59, 21 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Zdążyłam. Wiatr nie przywiał deszczu a rozwiał wszystkie chmury i nic nie padało

U mnie też ani jednej kropli...
Na zielonej... trawce :) 09:58, 21 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Angeliko a jak z ciśnieniem wody przy zraszaczu? Montowaliście hydrofor, czy nie było w ogóle potrzeby? U mnie ciśnienie takie, że dwa stacjonarne w tym samym czasie to już zbyt wiele...

Ciśnienie u mnie też średnie... stąd ograniczona ilość zraszaczy na jednej sekcji... na trawnik mam 4 sekcje ( w każdej 2-3 zraszacze) linie kroplujące to kolejne dwie sekcje...
Dobrą opcją jest ustawienie nawadniania na wczesne godziny ranne (u mnie 5) ciśnienie lepsze... zwłaszcza w upały gdzie wszyscy wieczorem podlewają ogródki to i ciśnienie wtedy masakra...
Wieczorami czasem tylko dolewam z deszczówki (tam mam pompę) i automatyczne czasem późnym wieczorem jak są upały
Na zielonej... trawce :) 09:52, 21 cze 2017

Do góry
Anabelle dziękują Mirella
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:30, 21 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hahaha... bo obie zapomną to co po jednym tabsie na pamięć tak zapobiegawczo? Kiedy masz urodziny podeślę Ci

Angelika do stycznia, to mogę własnego imienia zapomnieć
Dobrze, że są kalendarze i przypominajki w telefonie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies