Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 10:45, 28 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
eno jaki urlopik? bez uzgodnienia z nami? jak żyć bez widoczków na zieloną trawkę się pytam?

Eno gdzie... bez zgody, podania o urlop nigdzie się nie wybieram
AngelikaX 10:50, 28 cze 2017

Makusia napisał(a)
....a co tu taka ciszą powiało? Urlopuje się, czy jak?

Macham Marta jestem, jestem... ot dzieciaki wakacje zaczęły, stąd tu cisza... poza tym szukam w rozsądnej cenie foteli do pokoju syna... przewaliłam pól interneta, wybrałam, kupiłam, przyjechały i d... zwracać będę bo synowi się średnio podobają... na fotach wydawały się dość masywne, a w realu to bardziej krzesła niż fotele... a jemu się marzą takie w wysokimi "plecami"

Jakby ktoś coś miał w zanadrzu z linków to poproszę
AngelikaX 10:51, 28 cze 2017

MAD napisał(a)
Idealnie przystrzyżone przez Ciebie kule przypominają, że dla moich też pora na fryzjera. Rozczochrańce aż się proszą. I ściana cisowa też. O ile ciąć nawet lubię to ten syf po cieciu mnie osłabia.
Pozdrowienia zostawiam!

I jak tam u Ciebie już po zabiegach? I ja lubię strzyc, sprzątać ten syf mniej ale tragedii nie ma

Odpozdrawiam
AngelikaX 10:57, 28 cze 2017

inka74 napisał(a)

takich straszaków, z jałowców zwłaszcza, to ja też nie lubię. Ale takie dopieszczone cięcie - bardzo. To wszystko zależy od stylu. U ciebie w ogrodzie kulki bardzo pasują a spirale rzeczywiście wprowadziłyby zamęt.

Przemków ci u nas chyba więcej niż jeden więc żeby nie było - tu jest na zdjęciu 3 od góry to co mi się podoba - hmm... to chyba jednak szmaragd
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=164

Olga też ostatnio swoje prace pokazała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6736-ogrod-brzostowa?page=51

według mnie wasza trójka z nożyczkami w ręku się urodziła, z perfekcyjną dokładnością na którą po prostu baaaaaardzo miło się patrzy i marzy o przeniesieniu kilku prac do siebie

Kawę robię dobrą, ciasto też mi się czasami uda zrobić niezłe (w razie zakalca niedaleko Sowa jest) a robota do cięcia się znajdzie, oj znajdzie ) miłego dnia

Iwonka aleś mi pojechała... chodzę dumna jak paw O Przemkowym ogrodzie właśnie tym myślałam, Olgi nie znam - musze nadrobić

Kawa smakuję mi w sumie każda... a jak robisz pyszną to już całkiem będę mlaskać, ciacho... byle słodkie było innych wymogów specjalnych nie mam Ogarnę Ci w podzięce pół ogrodu

Sowa to ten Sowa gdzie podsłuchiwali celebrytów??? Byłam kiedyś w tym lokalu w Warszawie, ale mnie nikt nie podsłuchiwał... ot żadna ze mnie celebrytka
Zana 10:58, 28 cze 2017

Dziękuję. Żeby po takim czasie na O. mieć wątpliwości w kwestii rozpoznania cisów to trzeba być... . Ale zawsze cisy kojarzę z taką ciemną zielenią a u Ciebie one są żywozielone, a ten jeden wręcz żółtawy, stąd moje wątpliwości. To pewnie od odmiany zależy. Dopytuję, bo już od jakiegoś czasu marzą mi się takie kule cisowe, chyba są mniej problemowe niż bukszpanowe.
AngelikaX 10:59, 28 cze 2017

sylwai napisał(a)
Twoje anabelki po prostu cudne.zarazilam się nimi i postaniwilam tez sobie kupić,a co!pamiętasz co ile masz je posadzone żeby stworzyly taki piękny szpaler?

Anabelle dziękują na dzień dzisiejszy świecą bielą-ecru jak żaróweczki na tle ciemnych liści...
Posadzone co 70cm mam. Jeśli się zdecydujesz koniecznie podpory im zapewni i weź pod uwage, że burze, wiatry potrafią je naprawdę zmasakrować

AngelikaX 11:08, 28 cze 2017

Zana napisał(a)
Dziękuję. Żeby po takim czasie na O. mieć wątpliwości w kwestii rozpoznania cisów to trzeba być... . Ale zawsze cisy kojarzę z taką ciemną zielenią a u Ciebie one są żywozielone, a ten jeden wręcz żółtawy, stąd moje wątpliwości. To pewnie od odmiany zależy. Dopytuję, bo już od jakiegoś czasu marzą mi się takie kule cisowe, chyba są mniej problemowe niż bukszpanowe.

Ania, no coś Ty... to nie forum dla profesjonalistów... ja połowy roślin nie potrafię nazwać jakie na O. się pojawiają
Cisy są jaśniejsze o tej porze roku ze względu na przyrosty, które są żywozielone (z końcem sezonu ciemnieją), te jaśniejsze wręcz żółtawe są jakiejś innej odmiany... jakiej nie mam pojęcia wogóle nie rozróżniam żadnych odmian cisów (mam 3 stożki cisowe i wg mnie każdy jest innej odmiany)

Tfu tfu... póki co nic im nie dolega... ogólnie mają opinie mniej problemowych od wymagających bukszpanów... tylko majowy spory przymrozek na świeżych przyrostach dwóch kulekh trochę zostawił ślad ale już odbudowały się - to tak mi się przypomniało
AngelikaX 11:10, 28 cze 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Bell Anabell cudownie sie prezentują.
Dywan sgaggy robi wrażenie

Dziękuję Dywanik ostatnio zostawiam ciut dłuższy (mimo, że koszenie potem jest dość uciążliwe) ze względu na fale upałow - dziś ma być 32 u nas podobno i jutro... choć nie zapowiada się na razie

Makusia 11:36, 28 cze 2017

A patrzyłaś w Ikea? Wg mnie świetne są te: fotel
Mam ciemnoszary wraz z podnóżkiem jest mega wygodny. Ale może zbyt młodzieżowe to one nie są
Zana 11:48, 28 cze 2017

No tak, zapomniałam o przyrostach. Piękne te Twoje kuleczki