Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 10:03, 21 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Tak to już jest z czasem niestety. U mnie pomalutku,bardzo powolutku coś tam się rusza do przodu. Trudno mi jest coś robić bo jak to w starym nowe się robi to wiadomo. Najpierw trzeba jedno wywalić albo przesadzić żeby z następnym ruszyć. Ale nic na siłę ,nie będę sobie stresów dokładać ogrodem.

Pewnie, ogród nie zając... i tak Cię podziwiam... swoje małe "krzaczki" jak przesadzam to naskakam się na tej łopacie jak... guuupia... a gdzie dalej

Lecę do Ciebie
AngelikaX 10:09, 21 cze 2017

inka74 napisał(a)

Za to proste linie od ręki i kulkowanie bezbłędnie ci wychodzi. Mnie na razie 2 spiralki powaliły na kolana. Jedna u Olgi druga u Przemka. Ich jakość wystrzyżenia. To tak jak u ciebie z kancikami - ideał. Ciebie do mnie na poprawki kulek zapraszam. Kawę i ciasto zaoferuję... ))) Ja jakoś nawet jak od szablonu tnę to zawsze gdzieś plaskato wyjdzie.

Co spojrzę na twoje i moje Anabelki to mam wrażenie, że moje zaspały. Czym ty je dokarmiasz?

A no widzisz... ja czytając spiralki mam przed oczami szmaragdy w tej formie( nie wiem dlaczego tak) a te to totalnie nie w moim guście... Jak napisałaś o spirali Przema, a znam jego ogród to odwołuję wcześniejszy wpis... piękna ona

Ja u Ciebie widzę elegancko przycięte kulaski... jak od szablonu

Może Twoje hortki młodsze... to i kwiecia mniej... swoim daje Agrecol w granulacie do hortensji

ps. Kawą i ciachem mnie kupiłaś... jadę...
SlonecznyOgrod 12:35, 21 cze 2017

Bell Anabell cudownie sie prezentują.
Dywan sgaggy robi wrażenie
sylwai 16:45, 21 cze 2017

Twoje anabelki po prostu cudne.zarazilam się nimi i postaniwilam tez sobie kupić,a co!pamiętasz co ile masz je posadzone żeby stworzyly taki piękny szpaler?
inka74 18:35, 21 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

A no widzisz... ja czytając spiralki mam przed oczami szmaragdy w tej formie( nie wiem dlaczego tak) a te to totalnie nie w moim guście... Jak napisałaś o spirali Przema, a znam jego ogród to odwołuję wcześniejszy wpis... piękna ona

Ja u Ciebie widzę elegancko przycięte kulaski... jak od szablonu

Może Twoje hortki młodsze... to i kwiecia mniej... swoim daje Agrecol w granulacie do hortensji

ps. Kawą i ciachem mnie kupiłaś... jadę...

takich straszaków, z jałowców zwłaszcza, to ja też nie lubię. Ale takie dopieszczone cięcie - bardzo. To wszystko zależy od stylu. U ciebie w ogrodzie kulki bardzo pasują a spirale rzeczywiście wprowadziłyby zamęt.

Przemków ci u nas chyba więcej niż jeden więc żeby nie było - tu jest na zdjęciu 3 od góry to co mi się podoba - hmm... to chyba jednak szmaragd
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=164

Olga też ostatnio swoje prace pokazała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6736-ogrod-brzostowa?page=51

według mnie wasza trójka z nożyczkami w ręku się urodziła, z perfekcyjną dokładnością na którą po prostu baaaaaardzo miło się patrzy i marzy o przeniesieniu kilku prac do siebie

Kawę robię dobrą, ciasto też mi się czasami uda zrobić niezłe (w razie zakalca niedaleko Sowa jest) a robota do cięcia się znajdzie, oj znajdzie ) miłego dnia

MAD 13:10, 24 cze 2017

Idealnie przystrzyżone przez Ciebie kule przypominają, że dla moich też pora na fryzjera. Rozczochrańce aż się proszą. I ściana cisowa też. O ile ciąć nawet lubię to ten syf po cieciu mnie osłabia.
Pozdrowienia zostawiam!
Makusia 14:44, 26 cze 2017

....a co tu taka ciszą powiało? Urlopuje się, czy jak?
BasiaLT 14:53, 26 cze 2017

eno jaki urlopik? bez uzgodnienia z nami? jak żyć bez widoczków na zieloną trawkę się pytam?
Zana 15:30, 26 cze 2017

AngelikaX napisał(a)
To może pokarzę wczorajsze zmagania ogrodowe, jak Wam przypadły moje kulki do gustu

Pewnie pisałaś już tysiąc razy, ale napisz mi proszę tysiąc pierwszy raz z czego są te kule. Zachwycam się tym zakątkiem Twojego ogrodu (i innymi też oczywiście!)
AngelikaX 10:44, 28 cze 2017

Aniu to kule cisowe Dziękuję - miło mi