Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

inka74 21:13, 20 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

Anabele dziękują i ja takze za miłe słowa

Hmmm... jakoś spirale i wszelkie "wymyślne" formy nie są w moim guście... zwłaszcza spirale - wg mnie wprowadzają za duże zamieszanie na rabacie

Za to proste linie od ręki i kulkowanie bezbłędnie ci wychodzi. Mnie na razie 2 spiralki powaliły na kolana. Jedna u Olgi druga u Przemka. Ich jakość wystrzyżenia. To tak jak u ciebie z kancikami - ideał. Ciebie do mnie na poprawki kulek zapraszam. Kawę i ciasto zaoferuję... ))) Ja jakoś nawet jak od szablonu tnę to zawsze gdzieś plaskato wyjdzie.

Co spojrzę na twoje i moje Anabelki to mam wrażenie, że moje zaspały. Czym ty je dokarmiasz?
Margerytka40 22:02, 20 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

Dzięki Asia... ja u Ciebie dawno nie zaglądałam, aż wstyd... muszę się poprawić jakoś czasu ostatnio mało i na O. wątki zaniedbałam...

Tak to już jest z czasem niestety. U mnie pomalutku,bardzo powolutku coś tam się rusza do przodu. Trudno mi jest coś robić bo jak to w starym nowe się robi to wiadomo. Najpierw trzeba jedno wywalić albo przesadzić żeby z następnym ruszyć. Ale nic na siłę ,nie będę sobie stresów dokładać ogrodem.
mamuska1980 22:12, 20 cze 2017

Ojjj ... Angela Angela dajesz czadu z tymi roślinkami
Pięknie u ciebie rosną
Makao_J 08:17, 21 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

U mnie też dość wietrznie w dzień było... teraz cisza... czyżby przed burzą?

ps. Zdążyłaś?

Zdążyłam. Wiatr nie przywiał deszczu a rozwiał wszystkie chmury i nic nie padało
Makusia 08:52, 21 cze 2017

Angeliko a jak z ciśnieniem wody przy zraszaczu? Montowaliście hydrofor, czy nie było w ogóle potrzeby? U mnie ciśnienie takie, że dwa stacjonarne w tym samym czasie to już zbyt wiele...

MirellaB 09:03, 21 cze 2017

Podziwiam Twoje Annabelle
AngelikaX 09:52, 21 cze 2017

Anabelle dziękują Mirella
AngelikaX 09:58, 21 cze 2017

Makusia napisał(a)
Angeliko a jak z ciśnieniem wody przy zraszaczu? Montowaliście hydrofor, czy nie było w ogóle potrzeby? U mnie ciśnienie takie, że dwa stacjonarne w tym samym czasie to już zbyt wiele...

Ciśnienie u mnie też średnie... stąd ograniczona ilość zraszaczy na jednej sekcji... na trawnik mam 4 sekcje ( w każdej 2-3 zraszacze) linie kroplujące to kolejne dwie sekcje...
Dobrą opcją jest ustawienie nawadniania na wczesne godziny ranne (u mnie 5) ciśnienie lepsze... zwłaszcza w upały gdzie wszyscy wieczorem podlewają ogródki to i ciśnienie wtedy masakra...
Wieczorami czasem tylko dolewam z deszczówki (tam mam pompę) i automatyczne czasem późnym wieczorem jak są upały
AngelikaX 09:59, 21 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Zdążyłam. Wiatr nie przywiał deszczu a rozwiał wszystkie chmury i nic nie padało

U mnie też ani jednej kropli...
AngelikaX 10:00, 21 cze 2017

mamuska1980 napisał(a)
Ojjj ... Angela Angela dajesz czadu z tymi roślinkami
Pięknie u ciebie rosną

Co prawda śpiewać im nie śpiewam (i to chyba dobrze ) ale dbam jak umiem... cieszę się, że się podobają