Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 14:51, 20 cze 2017

iwonkap napisał(a)

chyba zrobię im jakieś drobne podcięcia i pobiorę materiał na kolejne sadzonki

Staraj sie takie bez bąków ciąć. Próbować warto,noż widelec sie uda a jakby co spora oszczędność a jaka radocha
Makusia 08:41, 21 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Staraj sie takie bez bąków ciąć. Próbować warto,noż widelec sie uda a jakby co spora oszczędność a jaka radocha

Może też utnę jednak ze dwie bez bąków
Margerytka40 08:50, 21 cze 2017

Bąki są upierdliwe Makusiu . Kocham pisanie z telefonu
AngelikaX 10:14, 21 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Chcę pokazać Wam jak dziś wyglądała moja przyszła rabata przy altanie. Część zrobiłam już wcześniej,chyba w maju a reszta czekała na mojego M bo trzeba było usunąć jałowce,które tam rosły.

Krajobraz jak po bitwie

Przepraszam za jakość zdjęć ale na szybko z telefonu bo ciemno się już robiło.

Po dzisiejszym dniu przyżekłam sobie źe nie wsadzę już w ogrodzie żadnego jałowca. M musiał traktorkiem wyciągać je z ziemi bo normalnie nie dało się wykopać. Aż dziwię się ,źe M nie zostawił tej roboty w połowie. Obiecuję już nie narzekać na M,bo to złoty człowiek

O ja Cię kręcę.... normalnie siedzę z otwartą buzią... ale potwory!!!!
AngelikaX 10:16, 21 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Moje patyczki hortensjowe które ukorzeniam wypuściły pączki kwiatowe. To chyba znak że mają się dobrze.
Najgorsze jest to że zeszły mi napisy z karteczek którymi je oznaczyłam i teraz pojęcia nie mam które są które a miałam chyba z pięć odmian patyczków. Będę miała zgaduj-zgadulę.

Czytam o Twoich hortkach... aż mi się zachciało takiej hodowli

Będziesz zostawiać kwiaty, czy obetniesz pąki aby roślina przybierała w liściach?

ps. Czytam o akcjach dzielenia, rozmnażania i Mistrzyni dzielenia jesteś wiesz?
Margerytka40 11:00, 21 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

O ja Cię kręcę.... normalnie siedzę z otwartą buzią... ale potwory!!!!

Potwory to będą te frontowej. Nie wiemy jak się za nie zabrać. Te wykopane miały z 10 lat a tamte pewnie ze dwa razy więcej. Może ktoś chętny do pomocy?.
Margerytka40 11:04, 21 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

Czytam o Twoich hortkach... aż mi się zachciało takiej hodowli

Będziesz zostawiać kwiaty, czy obetniesz pąki aby roślina przybierała w liściach?

ps. Czytam o akcjach dzielenia, rozmnażania i Mistrzyni dzielenia jesteś wiesz?

Kwiatki już obcięłam. To nic trudnego. Trochę zabawy i cieszy bardzo jak się uda.

Mistrzyni dzielenia,mówisz? Dziękuję ale dopiero się uczę. To strasznie budujące jak coś wychodzi
Margerytka40 11:10, 21 cze 2017

Będzie dereniówka
Bogdzia 20:49, 22 cze 2017

Asiu nawet z ulicy widac ze zmiany zachodzą.Ciekawa jestem tej szkólki w której kupujesz czy to u K?
Margerytka40 21:12, 22 cze 2017

Bogdzia napisał(a)
Asiu nawet z ulicy widac ze zmiany zachodzą.Ciekawa jestem tej szkólki w której kupujesz czy to u K?

Tak u K. Też nie wszystko mają co bym chciała i nawet jak spytałam o seslerię to pani zrobiła wielkie oczy ale to i tak chyba najlepiej zaopatrzona szkółka w naszej okolicy.
Widziałaś mój bajzel? Rozgrzebane wszystko i teraz to dopiero jest Meksyk. Pomału ogarniam ale ciężko to idzie. Myślałam że będzie szast prast ale nie takie to proste. I tak działam na wariata bo przesadzam i dzielę rośliny w czasie gdy nie powinnam tego robić ale trudno,albo sobie poradzą albo nie. Nie mam innego wyjścia.