Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:54, 05 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

No i może słusznie radzi i słusznie się wahasz. Czyli alarm odwołany, i dzisiaj nie jedziemy? Bo ja już do AniCh pisałam o numer do Ciebie- tak sobie Ciebie wpisałam, że nie potrafię odnaleźć, a kontaktów mam tyle, że na piechotę nie da rady

skoro nawet on sugeruje żeby się wstrzymać to chyba niema co ryzykować.
szukałaś pod P?
Nowocześnie z różAnką :D 14:16, 05 lip 2017

Do góry
chyba zwykły ale musze Ewy podpytać
modelka zawstydzona
Nowocześnie z różAnką :D 14:06, 05 lip 2017

Do góry
mój śmiałek który w tamtym roku dostałam od Ewy Ewik

i z modelką aby proporcje złapać, modelka nosi rozmiar 110

chyba go kocham...

potrzebuję 90szt, zebrać nasionka czy lepiej podzielic go po kwitnieniu w drobny mak?
Nowocześnie z różAnką :D 14:03, 05 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Hej Ania, macham. Oglądam Twoje ogrodowe poczynania, nie próżnujesz Jak się ma u Ciebie pomponella? Jaki buduje krzaczek? Już bym ją miała u siebie, ale jest trudno dostepna.

pomponela to taki narazie niski, płaski krzaczorek. kwitnie pięknie, jak przekwita to w mumie

ja swoją kupowałam w Kutnie na święcie róż. niedługo bedzie znowu
Nowocześnie z różAnką :D 14:02, 05 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

U mnie ten fiołek też ciągle wyłazi a do tego sieje się niemiłosiernie i to w najmniej pożądanych miejscach na przykład w szczelinach kostki.

to ja chyba jednak nie mam się z czego cieszyć..

znowu leje..a wolne mam :/
Nowocześnie z różAnką :D 14:01, 05 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

No wiesz....ja taka blondynka na 200%, a ynteligenta jestem

ja tez blondynka i do tego CIEMNA
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:10, 05 lip 2017

Do góry
Iwona rób czarny. według mnie u ciebie jest nowoczesnie
Tu ma być ogród :) 13:08, 05 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

śmierdzi, starą stęchła szmatą - ale chociaż wygląda

hahahah idealnie ten zapach opisałaś! dobrze że ją mam daleko od tarasu.

chyba dzięki twoim pochwałom kupię też róże Voyage, zalezy mi na mocno pachnącej i trwałej. ja też uwielbiam pashmine, to róża ideał!jedyny minus to brak zapachu
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:02, 05 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
super!
a ja te 10 podziele na 4 i bedzie komplet
no to teraz jeszcze z jednego śmiałka do wiosny 90 musze wyczarować
przestało padać, ide dzielić
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:00, 05 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

dzwoniłam do niego przed chwilą i on radzi tak w połowie sierpnia po nie jechać żeby dobrze się w tych donicach przekorzeniły. ale graby bedzie miał dopiero w październiku.. i ja teraz niewiem czy wszystkiego w październiku nie wezme zeby dwa razy nie dygać :/

No i może słusznie radzi i słusznie się wahasz. Czyli alarm odwołany, i dzisiaj nie jedziemy? Bo ja już do AniCh pisałam o numer do Ciebie- tak sobie Ciebie wpisałam, że nie potrafię odnaleźć, a kontaktów mam tyle, że na piechotę nie da rady
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:59, 05 lip 2017

Do góry
super!
a ja te 10 podziele na 4 i bedzie komplet
no to teraz jeszcze z jednego śmiałka do wiosny 90 musze wyczarować
przestało padać, ide dzielić
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:57, 05 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Aniu ja kupuje we wrześniu ale pojadę z Tobą- ewentualnie zaliczktuje. Jutro czy w czwartek?

dzwoniłam do niego przed chwilą i on radzi tak w połowie sierpnia po nie jechać żeby dobrze się w tych donicach przekorzeniły. ale graby bedzie miał dopiero w październiku.. i ja teraz niewiem czy wszystkiego w październiku nie wezme zeby dwa razy nie dygać :/
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:52, 05 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

no dobra to nie wnikam śpiochu
myślę na wiosnę robić tą rabatę z nimi i będę potrzebować naprawdę dużo. rabata ma ok 8x9 i na drugiej połowie śmiałki bym chciała. tak na szybko licząc to sadząc co 50cm wychodzi około 190szt wszystkiego czyli ok 90 szt kłosownicy. a mam 10 tych od Ciebie
no widzisz, wiosną miałam 50 sztuk już ładnych, rozeszły się połowę na pewno mogę Ci obiecać, już pewnie ze 20 małych mam
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:47, 05 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
jak będziesz dzielić to zetnij od razu, po podziale i tak trochę podeschnie. Dużo Ci jeszcze potrzeba? Może z podziałem wstrzymaj się do wiosny, zawsze trochę podrośnie i pewniejszy podział będzie. Ja Ci trochę sadzonek jeszcze zrobiłam, gdzie znajdę to sadzonkuję na wiosnę będą ładne kępki

przetacznik już ze dwa tygodnie kwitnie, zobaczymy jak długo

z tym wnikaniem to ... nudy w nocy śpię jak suseł, nic mnie nie jest w stanie obudzić, dwa budziki co 3 minuty dzwonią na zmianę i czasami tylko uda mi się na czas obudzić

no dobra to nie wnikam śpiochu
myślę na wiosnę robić tą rabatę z nimi i będę potrzebować naprawdę dużo. rabata ma ok 8x9 i na drugiej połowie śmiałki bym chciała. tak na szybko licząc to sadząc co 50cm wychodzi około 190szt wszystkiego czyli ok 90 szt kłosownicy. a mam 10 tych od Ciebie
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:05, 05 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

no to one u mnie takie jaśniejsze własnie a sadzone wtedy co mi je przesłałaś. zetne je, moze odbiją takie ładniejsze :/
a właśnei bo ja je podzielić chciałam to jak myślisz, ściąć i podzielić?
jak będziesz dzielić to zetnij od razu, po podziale i tak trochę podeschnie. Dużo Ci jeszcze potrzeba? Może z podziałem wstrzymaj się do wiosny, zawsze trochę podrośnie i pewniejszy podział będzie. Ja Ci trochę sadzonek jeszcze zrobiłam, gdzie znajdę to sadzonkuję na wiosnę będą ładne kępki

przetacznik już ze dwa tygodnie kwitnie, zobaczymy jak długo

z tym wnikaniem to ... nudy w nocy śpię jak suseł, nic mnie nie jest w stanie obudzić, dwa budziki co 3 minuty dzwonią na zmianę i czasami tylko uda mi się na czas obudzić
Nowocześnie z różAnką :D 07:38, 05 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

heh... że taka blondyna ze mnie? no dobra ogarnę

No wiesz....ja taka blondynka na 200%, a ynteligenta jestem
Ogród z rzeźbą 21:23, 04 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Mam nadzieję, że przesyłki deszczowe nadane i odebrane.

U mnie pogoda była taka sobie. W ubiegłym tygodniu kupiłam trawę carex phoenix green, która już od zeszłego roku za mną chodziła, dodatkowo zmotywowała mnie Iza/Ursa. No i wzięłam się za przerabianie rabatki przed bordowym buczkiem, bo zrobił się tam nieakceptowalny bałagan. Nie odbiły trzy sztuki rozplenicy Hameln gold, trytomy, małe miskanty a jeżówki Caribbean Green wybujały pod niebo. Wykopałam to wszystko, dodatkowy wykopałam kukliki i rosnące na przodzie rozchodniki Stardust. Oszczędziłam jedynie fioletowe liatry, bo urosły jak oszalałe i szkoda było mi ich ruszać. A i jedną Caribbean, która rośnie z boku też ocaliłam. Zgodnie z zasadą im mniej tym lepiej posadziłam carexy z jeżówkami Green Jewel. Jeżówki przesadzałam, dzięki tym deszczom ziemia była na tyle mokra, że udało mi się je wykopać z dużą bryłą i mam nadzieję, że zniosą to bezboleśnie.
W związku z tym, że niebiosa nie mogły się zdecydować czy ma świecić słońce, czy też może zesłać kolejną porcję deszczu przesadzałam i sadziłam nie mogąc za długo kontemplować ustawienia jeżówek wśród carexów i efekt oczywiście nie do końca mnie zadowala.
Wstawię kilka zdjęć aczkolwiek na żywo wygląda to jednak lepiej, na dodatek bez słońca też efekt nie taki.

Generalnie mimo braku pełnej satysfakcji jestem zadowolona, bo miejsce się uspokoiło, obok zaczynają kwitnąć ostre kolorem tawułki w dużej masie i taka pstrokacizna działała mi na nerwy.

cudnie Anula! w prostocie siła i czysta zieleń wystarczy na piękną rabatę. mnie też ciągnie coraz bardziej do rabat zielono-zielonych, niewiem czy to nie przemęczenie pędem życia..? wyjatkowo dużo spokoju szukam w ogrodzie...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:01, 04 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Angeliko, Iwka- no Edyta mnie przekonała- wstrzymam się z brzozami do września- do jesieni

to co luzujemy i we wrzesniu na przykład pojedziemy?
grujecznik mi jeden usycha więc pewnie ja jeszcze dwa graby wezmę :/
Od nowa ... na przekór wszystkim 20:57, 04 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

No ja już tam wolę nie wnikać, jaką noc miałaś, że zaspałaś do pracy

a ja bym pownikała
Od nowa ... na przekór wszystkim 20:56, 04 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
ja mam berberys Maria, hosty i przetaczniki. Hosty tak się rozrosły, że zasłaniały przetaczniki, liści musiałam trochę usunąć

a teraz przetacznik przerósł hosty

przetaczniki mega są, obserwuj jak długo cieszą oko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies