pomponela to taki narazie niski, płaski krzaczorek. kwitnie pięknie, jak przekwita to w mumie
ja swoją kupowałam w Kutnie na święcie róż. niedługo bedzie znowu
hahahah idealnie ten zapach opisałaś! dobrze że ją mam daleko od tarasu.
chyba dzięki twoim pochwałom kupię też róże Voyage, zalezy mi na mocno pachnącej i trwałej. ja też uwielbiam pashmine, to róża ideał!jedyny minus to brak zapachu
No i może słusznie radzi i słusznie się wahasz. Czyli alarm odwołany, i dzisiaj nie jedziemy? Bo ja już do AniCh pisałam o numer do Ciebie- tak sobie Ciebie wpisałam, że nie potrafię odnaleźć, a kontaktów mam tyle, że na piechotę nie da rady
dzwoniłam do niego przed chwilą i on radzi tak w połowie sierpnia po nie jechać żeby dobrze się w tych donicach przekorzeniły. ale graby bedzie miał dopiero w październiku.. i ja teraz niewiem czy wszystkiego w październiku nie wezme zeby dwa razy nie dygać :/
no dobra to nie wnikam śpiochu
myślę na wiosnę robić tą rabatę z nimi i będę potrzebować naprawdę dużo. rabata ma ok 8x9 i na drugiej połowie śmiałki bym chciała. tak na szybko licząc to sadząc co 50cm wychodzi około 190szt wszystkiego czyli ok 90 szt kłosownicy. a mam 10 tych od Ciebie
jak będziesz dzielić to zetnij od razu, po podziale i tak trochę podeschnie. Dużo Ci jeszcze potrzeba? Może z podziałem wstrzymaj się do wiosny, zawsze trochę podrośnie i pewniejszy podział będzie. Ja Ci trochę sadzonek jeszcze zrobiłam, gdzie znajdę to sadzonkuję na wiosnę będą ładne kępki
przetacznik już ze dwa tygodnie kwitnie, zobaczymy jak długo
z tym wnikaniem to ... nudy w nocy śpię jak suseł, nic mnie nie jest w stanie obudzić, dwa budziki co 3 minuty dzwonią na zmianę i czasami tylko uda mi się na czas obudzić
cudnie Anula! w prostocie siła i czysta zieleń wystarczy na piękną rabatę. mnie też ciągnie coraz bardziej do rabat zielono-zielonych, niewiem czy to nie przemęczenie pędem życia..? wyjatkowo dużo spokoju szukam w ogrodzie...