Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:15, 30 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Wow, nawet już horty i wrzosy przycinałaś? Ja się boję, że zima wróci i zaczekam jeszcze.

A ja nie... ogladam prognozy i widzę że juz wiosna, zreszta jak wrócę do pracy to juz po robocie bo szkoła Dari zabiera mi cały czas... Ile mogłam to zrobiłam, zreszta wiesz ze ja w goracej wodzie kąpana
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:13, 30 sty 2016

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:08, 30 sty 2016

Do góry
W japońcu też już czysto i i tak zielono
Znowu na wsi 18:08, 30 sty 2016

Do góry
Nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać na nadejście wiosny i lata z takimi obrazkami

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:06, 30 sty 2016

Do góry
Lecimy dalej
C jak

Cardinal de Richelieu

Cardinal Hume

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:05, 30 sty 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)
Nie sposób u Ciebie się nudzić, ogród ciągle miło zaskakuje , piękny i tajemniczy. Zawsze fascynuje mnie lustro w ogrodzie, czekam .
A ja wyszukuję zdjęć z minionego sezonu i wstawiam gdzie popadnie, komputer mi pada, dysku zastępczego obecnie nie mam, tak więc co połknie internet, to zostanie. A w ogrodzie jak na Dzikim Zachodzie, chwastokłębki niesione przez wiatr przetaczają się przez folwark , ryje też koparka, ale za to będzie nowa rabata, opiszę to szerzej w swoim wątku, po wykonaniu prac ziemnych .
Miłego dnia

Rany ale fajnie - ale Ty w tym roku mam nadzieje że mnie odwiedzisz?
Lustro oczywiście wstawie, ale jeszcze trochę bo musi byc dobra pogoda i wilgotność by je kleić.
Fajna ta zima choc przyznam że nie wszystko ją dobrze zniosło np. dziurawiec i bambus.... a niby nie było tak zimno...

Na szczęście to co sadziłam w grudniu - tj ostrokrzewy, trawy, wrzośce i drzewka - bez problemu przezimowały...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:01, 30 sty 2016

Do góry
Oficjalnie mogę dzisiaj pokazać miejsce na warzywnik!!
Mam dodatkowych kilka metrów za tą metalową bramą

Jeśli prognozy się utrzymają to za 2 miesiące będą tutaj skrzynie na warzywa, drzewka owocowe, buk i żywopłot grabowy Póki co jest to obraz nędzy i rozpaczy ale to tylko chwilowe...

Betony dzisiaj przyjechały i czekają na postawienie konkretnego płotu. Wiem, że płot betonowy jest okropny ale w tym miejscu musi być przeciwpancerny płot...Mam wielkie sadzonki bluszczu to jeszcze w tym roku powinien zakryć ten beton.

Opróżniłam dzisiaj cały kompostownik i produkcja rusza od nowa

Od lutego akcja przesadzania roślin.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:00, 30 sty 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)
Jeszcze chciałam dopytać, co teraz obcinałaś?

Wszystkie byliny, horty, perukowca, krzewuszki, jaśminy, bardzo ogalałam świerki, trawy, wrzosy, derenie, jednym słowem masa bo ten rok to rok rzeźby - odkrywam piękno starych konarów

I bluszcz pnie sie po domu sąsiada
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:57, 30 sty 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)
Ja już się martwiłam co się stało, że tak długo nie dawałaś znaku życia
Jak zwykle świetne ujęcia No i oczko, jak zawsze cudowne.
Bardzo dobrze wyglada z tymi płotami zasłaniającymi garaże. Fajne tło się zrobiło. Bardzo przytulnie.

No niestety - tam gdzie byłam nie było kompa (może i lepiej) a potem przyrzekłam sobie że dopiero po robocie do niego siąde i tak zeszło...
Nawet ptasior początkowo miał focha za naszą nieobecność, ale teraz to sie stołuje

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:55, 30 sty 2016

Do góry
Rany ale tu wiosna

I słońce takie piękne!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:49, 30 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia fajnie, że już jesteś. No zmiany zapowiadają się co najmniej ciekawie. Już nie mogę się doczekać i gorąco kibicuję .

Dzięki Kasiulka, będą duże zmiany - wyczyściłam wczoraj las - patrz ile miejsca! Sa tam oczywiście żurawki, naparstnice, turzyce i inne roślinki od Was ale miejsca na azalie japońskie jeszcze sporo zostało
Tu upały nie będą straszne w tym lesie ... Podkrzesałam już na ok 80 cm świerki ( na razie tyle by nie straciły zbyt dużej ilości masy zielonej). I miejsca się zrobiło że hej
Ogród pewnej ogrodniczki 17:46, 30 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jaka odleglosc masz od limki do drzewa? Bo mi sie wydaje ze tam dosc ciasno jest.moga byc te same jako skarpety tylko pytanie ile jest tam miejsca

Asiu, tyle mniej więcej. Chyba mało trochę....

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:45, 30 sty 2016

Do góry
wilana napisał(a)
Kasia w Twoim ogrodzie nie można się nudzić nawet zimą. Ale dałaś czadu z tym lustrem.
Jasne, nie zdradzaj - ja lubię niespodzianki zwłaszcza te ogrodowe

Mam nadzieję że wyjdzie tak ładnie jak to pierwsze - mimo że sfatygowane i tak go uwielbiam
W miniformacie 17:44, 30 sty 2016

Do góry
Bea napisał(a)
Wiosnę u mnie widać Nie tak spektalularnie, jak gdzie indziej- tulipany, hiacynty pokazały głowy.

Śliczna ta fotka z jałowcem. U mnie jeszcze ani krokusy, ani tulipany się nie pokazały. Czekam więc nadal
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:44, 30 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze kobieto, kiedyś Ty to zdążyła wszystko jak śnieg leżał??? Ja za przycinkę dopiero w lutym mam zamiar się zabrać
Szukałam w marketach wapna do bielenia pni drzewom , ale jeszcze nie było
W sobotę mamy zamiar podziałać z tyczeniem ścieżki w brzeziniaku i ławkę drugą do szałasu, chyba , że będzie cud pogoda i ziemia puści to zadziałamy z szałasem
Czekam na to co z lustrem podziałasz, myślałam , że będzie na końcu ścieżki leśnej tak by się wydawało , że można iść dalej, ale wschodnie klimaty też mi się podobają w Twoim wykonaniu więc na bank będzie cudnie

Wróciłam w środę z ferii - wyjachałam w śniegu a tu zastałam piekną wiosnę! Chwyciłam wiec za szpadel - i obiecałam sobie że nie siądę przed komputerem bo mnie wciągnie Przyznaje że dzis to juz ledwo mówię, a jeszcze jakby tego było mało kupiłam meble do sypialni w tym czasie

Na końcu nie ma jak bo tam gigant bluszcz rosnie a po drugiej stronie jest wąskie przejście obok domku babci.
Ale będzie tu - tzn już jest przymierzone ale fotki nie zdążyłam zrobić
Do niego tez prowadzi ściezka

Te świerki i tuja przed ogoleniem (by było widać lustro)

A tu mam ławeczkę by na nie patrzeć
Ogród pewnej ogrodniczki 17:40, 30 sty 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Dziewczyny przeczytałam u Marzenki o różach i od razu zapytam.
Mam różę pnąca i aktualnie tak ona wygląda. Liscie nie opadły i chyba juz nie opadną. Wiem, że na wiosne mam ją przyciąć ale co z tymi liściami - brzydkie. Moge je oskubać teraz???

Możesz je teraz oskubać.
A tekst o trawniku mnie rozwalił
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:40, 30 sty 2016

Do góry
Przechodzę na tematy ogrodowe. Na poprawę humoru zamówiłam sobie mini-szklarenki i trochę nasionek. Co prawda w domu będę wysiewać tylko pomidory, ale od przybytku głowa nie boli. Ogórki też chciałam wysiewać w domu, ale przeczytałam, że nie trzeba, że wystarczy w maju prosto do gruntu. Prawda to? Jakie są Wasze doświadczenia?

Nasionka to cebula, kalarepka, ogórki, pomidory, sałata, marchewki, pietruszka, szczypiorek i koperek.
Ogród pewnej ogrodniczki 17:34, 30 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mozesz tez zrobic skarpety z traw w nogach drzew.

Hmm... a czy może to być właśnie ta trawa??? Czy inna?
Tak to latem wygladało, po prawej stronie zdjęcia widać rabatę.

W miniformacie 17:34, 30 sty 2016

Do góry
Wiosnę u mnie widać Nie tak spektalularnie, jak gdzie indziej- tulipany, hiacynty pokazały głowy.
Sprzeczność w ogrodzie 17:31, 30 sty 2016

Do góry
Można się tam zmęczyć bo jest ogromna różnica terenu, to dla zobrazowania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies