Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

marzena 17:47, 19 lut 2016

no, powolutku przychodzi przedwiośnie...

sylwia_slomc... 17:53, 19 lut 2016

Ale masz cudny mech na kamykach wiele bym dała, żeby już taki miećRóże już odkrywałaś?
Bogdzia 20:35, 19 lut 2016

Ale mnie zatkało jak zobaczyłam ta zieleń u Ciebie. Gdzież mnie do takiego stanu a przecież Ty mieszkasz w górach i później powinnas miec wiosne. Trawka po zimie wcale nie zniszczona , pięknie .
Mala_Mi 19:01, 20 lut 2016

Faktycznie trawka u Ciebie wiosenna

Piwonie przeżyją jak przesadzisz wiosną, ja też przesadzałam i będę przesadzać. Jedynie co to mogą gorzej zakwitnąć w pierwszym roku, a tego szkoda.. ale jak mus to mus.. Pilnuj by posadzić na tej samej głębokości, bo jak zmienisz to strzelą focha.
mira 21:45, 21 lut 2016

Przedwiośnie już mamy i nawet śnieg na chwilę tego nie zmieni, rodondrenowe plany zaciekawiły mnie - gdzie ta rabata będzie odkryj ciutkę tajemnicy, coś czuję że szykujesz znów jakiś piękny zakątek

pozdrawiam
marzena 20:10, 22 lut 2016

Sylwia, te róże okrywowe w tym kółku bukszpanowym w ogóle nie były przykryte jedliną, tylko kompostem i igliwiem...

Bogdzia, trawa taka sobie...no i widać sporo 'kretówek' niestety...

Ania, dzisiaj przesadziłam 2 piwonie, ciekawe jak sobie poradzą ? i przycięłam patyki hortensji limelight wsadzając je w pobliżu roślin matecznych, zobaczę co z tego się przyjmie...poniżej fotka

Mira, zrobiłam dzisiaj specjalnie fotkę tego miejsca na moje nowe rh, to pomiędzy tymi dwoma sosnami ( jesienią zostały usunięte 3 krzewy tu rosnące), myślę, że jak rh się rozrosną to będą się nieźle prezentować w tym miejscu, zwłaszcza patrząc z południa ( czyli właśnie z tego miejsca, ktore teraz widać)

i jeszcze takie dzisiejsze kwiatki ...
Mala_Mi 00:15, 23 lut 2016

Przedwiośnie jest
Milka 06:41, 23 lut 2016

Bardzo zielono, dla mnie tez szok.
Marzenko, czy nie usycha ci jedno drzewo w tym szpalerze? Mysle tu o iglakach.
No i roze w bukszpanach juz skracalaś, bo jakos nie widze duźych badyli?
Patyki hortensji trzeba dosc gleboko wcisnac do ziemi i moze ciut z gory jeszcze skrocic, bo w ostatnim sezonie mialam wraźenie, ze krotsze lepiej sie ukorzenily, dla testu skroc z 2 patyki.
Jakie rh wybralas na to nowe miejsce?
Karol99 07:05, 23 lut 2016

W życiu bym nie pomyślał, że to luty.
sylwia_slomc... 12:54, 23 lut 2016

marzena napisał(a)
Sylwia, te róże okrywowe w tym kółku bukszpanowym w ogóle nie były przykryte jedliną, tylko kompostem i igliwiem...

Bogdzia, trawa taka sobie...no i widać sporo 'kretówek' niestety...

Ania, dzisiaj przesadziłam 2 piwonie, ciekawe jak sobie poradzą ? i przycięłam patyki hortensji limelight wsadzając je w pobliżu roślin matecznych, zobaczę co z tego się przyjmie...poniżej fotka

Mira, zrobiłam dzisiaj specjalnie fotkę tego miejsca na moje nowe rh, to pomiędzy tymi dwoma sosnami ( jesienią zostały usunięte 3 krzewy tu rosnące), myślę, że jak rh się rozrosną to będą się nieźle prezentować w tym miejscu, zwłaszcza patrząc z południa ( czyli właśnie z tego miejsca, ktore teraz widać)

i jeszcze takie dzisiejsze kwiatki ...

Ja moich okrywowych wcale nie przykrywam niczym
Ale u Ciebie już stokrotki nawet kwitną