Gosiu szachownice kostkowe kwitną co rok bez żadnego problemy , gorzej z koronami cesarskimi to w moim ogrodzie nie bardzo często muszę kupować nowe cebule
Witaj Danusiu mam mały ogród postanowiłam zdobywać rośliny które mi się najbardziej podobają
Pełne przylaszczki szczególnie Japońskie słabo rosną za to PRZYLASZCZKA różowa pełna hepatica rubra plena rośnie świetnie ,miałam pełna niebieską japońską nie przezimowała , a biała pełna japońska jest nadal malutka
zagladam kto to spac nie moze a tu Hania u mnie w nocy buszuje
Za gratulacje dziekuje. Sprawdzilam swoje czasy z tego roku i to byl moj najlepszy start w wymiarze minut na kilometr Chyba ta przerwa w treningach mi na dobre wyszla.
O jeju! Aż poczułam ich zapach!!! Jak ja kocham te kwiaty! Kojarzą mi się z dzieciństwem u babci... Jej sąsiadka miała takie ogroooooomniaste krzaki piwonii w ogrodzie i często dawała jej do wazonu. Ja tylko chodziłam i wąchałam.
To dziwne, ale przez chwilę poczułam się jak dziecko przy stole na którym stoi wazon z piwoniami Czasami taka drobnostka potrafi przywołać odległe wspomnienia...