Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:18, 03 maj 2014

Do góry
Piękna kalina przypomniałaś mi o mojej Pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:14, 03 maj 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, czekam na wisterię w pełnym rozkwicie

Czy to prawda, żę kielichowiec ładnie pachnie ?

Ewa zapach to kwestia gustu..... dla mnie on ma specyficzny zapach... i jakby to były perfumy, to kupiłabym je w ostatniej kolejności.. jakoś sie nie lubuję w tym typie zapachu

Szukając kielichowca...znalazłam moja kalinę Eskim ( z etykietą z nazwą).. posadziłam ją w 2010 roku

takie mikro kupiłam.. mniejsze od kostrzewy

a w tym 1,5 metra wzwyż i wszerz.. kalina Watanabe..... jeszcze więcej urosła... bo to ten sam rok sadzenia.. 4 lata.. i problem że za duże Liczyłam sie z tym, ale liczyłam, że tak będzie po 10 latach, a nie po 4 ...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:04, 03 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Witaj Irenko. Imieniny chyba dopiero w poniedziałek czy już składać życzenia?

Trzymam kciuki za córkę, wszystko będzie dobrze.
Czytam, że jeszcze nie było przymrozkow, ufff bo ja poza domem i nie wiem co się dzieje w ogrodzie...
Wstrętna pogoda....

Marzenko, w poniedziałek, ale goście wcześniej, no bo wolne szkoda, że nie możemy z nimi cieszyć się ogrodem, tak pięknie jest i wiosennie, ale zimnica straszna, raptem 4+
juz najgorsze ma za sobą, jednak sport wyczynowy niszczy zdrowie.....zresztą twarda z niej sztuka
Będę meldować u ciebie, co się dzieje z pogodą, wypoczywaj za nas obie
Marzenko, nasze Sapporo, to udane tulipany, w tym roku tak samo fajnie idą i kwitną

i tamaryszek z kalina też......i pąki paulowni, drzewka szczęścia

a Marikeny ostatnim razem jednak podmarzły

siałam, gdzie się dało maciejkę, lubię jej zapach latem, wszędzie wschodzi

Dwa ogrody 00:58, 03 maj 2014

Do góry
Ale pieke kolory pokazujesz............. u mnie też trawy ruszaja powolutku, choc nie wszystkie bo proso rózgowate jeszcze spi, ale azalie wielkokwiatowe jeszcze w pąkach, za to małe japońskie zaczynaja rozwiajac kwiaty. Bzu zwykłego nie mam, mam za to pablin szczepiony ale on zakwita zawsze w okolicach Dnia Matki, gdy zwykłe bzy juz przekwitają. Kwitnie za to u mnie kalina szczepiona na pniu, a jak ona cudnie pachnie.. jak bez z fiołkiem i róża razem wzięte.......

Moje georgia peach dopiero posadzone przed tygodniem maja po 2-3 listki ale wszystkie sie trzymaja wiec za rok bedzie jak u ciebie....

Niestety deszczowa pogoda dzis i zimno wygoniły mnie z ogrodu, jutro tez nic nie porobie......może w niedziele sie uda..........
Pozdrawiam majowo !
Ogród pod bukami 23:28, 02 maj 2014

Do góry
wiosna w moim ogrodzie dziś zimno, ale wczoraj bylo pieknie
kawka w ogrodzie smakowała wyjątkowo!

Serduszka okazala - wyjątkowo dorodna i obsypana kwiatami

Kocham moje żurawki!

Kalina koralowa - jeszcze chwilę i będą ogromne śnieżne kule

i na deser czereśnie!
Ogród cichy i przytulny 22:07, 02 maj 2014

Do góry
Hortensja pod pierzynką )

Mój dół chłonny na wody opadowe za cyprsikiem

Jego zbliżenie - niestety trochę igliwia w nim pływa

Kalina koralowa zaczyna kwitnąć
Co z tym ogródeczkiem począć 22:06, 02 maj 2014

Do góry
Reniu moje Rh już wiekowe są
Różanka w tym roku mam nadzieję że mnie zachwyci ,posadziłam na tym murku 6 róż i 4 clematisy musi być busz

Martaibartek
ciurkadełko oczywiście że działa Wieczorkiem cudownie świeci i szumi ,świetna sprawa ,polecam

Izunia a pacz ile chcesz ,dla mnie zaszczyt gościć cię
Ładny ten zakątek nie zaprzeczam ,ale już mi coś we łbie lata co by dosadzić czy przesadzić

Wiuniu to klapnij na ławeczce ,odpoczniesz

Edziu buźka i również udanego wypoczynku życzę

Bogdziu buszu nie będzie ,bo jak wywalę gospodarczy to mniej więcej tu będzie szła droga .
Zostanie tylko kalina a resztę będę musiał przesadzić .
Ogród to moje hobby 09:01, 02 maj 2014

Do góry
Tak to ta sama kalina.
Ogród to moje hobby 07:59, 02 maj 2014

Do góry
Kalina japońska powoli rozkwita.
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:55, 02 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
Ja też lubię orliki ale u mnie chyba jutro zakwitną, mam też czerwonego z benexu ciekawa jestem czy zakwitnie, na razie ładnie rośnie - w tym roku widzę że sieją się niemożliwie.
Ta kalina jest cięta czy sie nie tnie. A czy nawozi sie jezówki?

Czerwone orliki zwykłe mam w ilości za dużej... wyrywam jak chwasty.. małe sie dobrze pielą i trzeba je pielić jak małe, bo jak urosną to trudno..

Kaliny nie tnę wcale..a jak by powiedział era mój M... jeszcze nie tnę...

Jeżówek nie nawożę, ani niczego w ogrodzie, z braku czasu Chyba, że pada, to przesadzam, albo coś zapodam interwencyjnie.. no nie rh i borówki dostają nawóz dla kwasolubnych.. i co drugi rok wrzosy
Kalina Eskimo jest piękna, a kwiaty ma wielkie Po prostu cudo.. i wybaczam jej że nie pachnie..

Katalpa ruszyła.. mini zalążki liści ma .. nie mogę sie doczekać tych seledynków..

Mieszko I... prawie pierwszy.. ale tylko prawie, bo z rh nie licząc Elite, jest trzeci..

I niedługo tu będzie festiwal kolorów ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 01 maj 2014

Do góry
Ja też lubię orliki ale u mnie chyba jutro zakwitną, mam też czerwonego z benexu ciekawa jestem czy zakwitnie, na razie ładnie rośnie - w tym roku widzę że sieją się niemożliwie.
Ta kalina jest cięta czy sie nie tnie. A czy nawozi sie jezówki?
Bajkowy ogród Weroniki 22:15, 01 maj 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)
śliczne poduchy takie okazałe
moje już też kwitną, tylko sa malutkie ale już są

róże mam taką samą - kwitła mi w zeszłym roku 1 kwiatkiem
i uwaga - była czerwona wrrr, ciekawa jestem jak będzie u Ciebie

Poduchy szybko rosną.
Nie strasz, żeby fioletowa róża Błękitnej rapsodii zamieniła się w czerwoną. Pomyłka zakupowa?
Widziałam tę różę choćby u Irenki w Miłkowie, zawsze mnie kusiła, i mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie. Start róż jest różny, często najpierw martwią a po roku ruszają z mocą i są piękne. Mam kilka róż staruszek, powyżej 10 lat, np. Rosarium Uetersen, Grand Prix, Peace, Bonica, Iceberg, Mr Lincoln...
Tymczasem pączki mają już Elfe i Luiza Odier. Wcześniej pokażą swoje kwiatki różaneczniki, kalina, głóg...

Floksy szydlaste wciąż kwitną, a te w cieniu rozkwitają.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:02, 01 maj 2014

Do góry
Śliczne różowe maleńkie szyszki na świerku serbskim 'Aureospicata'

Grujecznik japoński pachnący ciastem

Kolejna kalina

I brzoza 'Youngii'

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:47, 01 maj 2014

Do góry
Mój wiąz 'Camperdownii' , wielki parasol

Kalina pachnie zabójczo

Bukszpany i lawenda , macierzanka, a na końcu tulipany 'Exotic Emperor'

Tymczasowa aranżacja w donicach

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:26, 01 maj 2014

Do góry
Gosiek napisał(a)
Widze, ze u Ciebie " azalia show" rozpoczęty, a mnie ciągle jeszczepączki. Doradzilas mi kiedys posadzenie "Nany" i faktycznje pieknie sie ploży, a właściwie dopiero zaczyna
Piękna wiosna u Ciebie, będę śledzić.

Azalie, jak azalię, ale kalina tak pięknie pachnie, że czuję się odurzona od tego boskiego zapachu.

Do jałowca procumbens 'Nana' trzeba cierpliwości, bo na początku wolno przyrasta, ale z wiekiem rozpościera się jak zielony dywan wypełniając wolne przestrzenie Cieszę się, że się na coś przydałam

Pozdrawiam serdecznie
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:33, 30 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)

Tak przy domu rośnie kalina sztywnolistna którą posadziłam świadomie żeby miała zacisznie no i ma a teraz już bym chciałam żeby tam coś innego rosło no cóż... tą zimę przetrwała super
ciesze się że się spodobaly tulipany ja je uwielbiam

zaraz Ci napiszę tulipany o które pytasz to

Jan Reus

Gavota

Miruś, to ja jeszcze je sobie zapinsuję, bo wiesz, ja też kocham tulipany, ale teraz wiem i jestem tego świadoma, że ich pragnę
Moje początki czyli wielkie marzenia o pieknym ogrodzie 20:15, 30 kwi 2014

Do góry
Troszkę przodu ale mało widać rośliny , co nie które dopiero liście dostają. z innej perspektywy, za białą obwódką wsadzone hortensje bukietowe 10 sztuk. W głębi kalina , derenie i tujowate.
Sosna himalajska niestety nam odpadnie
Wilcza Góra 12:28, 30 kwi 2014

Do góry
Ach ta kalina niesamowita.... faktycznie, kwiatuszki nawet na zdjęciu wyglądają jak z wosku...
Wilcza Góra 11:53, 30 kwi 2014

Do góry
Kalina angielska (Viburnum carlcephalum) - to na nią czekam z wielką niecierpliwością.
Mam dwa krzewy szczepione (na tzw. kiju) i 2 krzaki rosnące zwyczajnie w gruncie. Ich wielkie kwiaty, jakby "woskowe", odurzają wspaniałym zapachem
Są zawsze moim wspaniałym majowym "prezentem dla ogrodniczki", czyli dla mnie samej, hihihihi

Blaski i cienie nowego życia 09:46, 30 kwi 2014

Do góry
czasami myślę, że mieszkam gdzieś w szwecji czy Norwegii, u Ciebie wszystko kipi a u mnie zwykła kalina roseum nie ma jeszcze kwiatów
Tulipanowca mam i rośnie w takiej części ogrodu żeby w całej krasie pokazał swoje piękno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies