Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tulipan - Tulipa 08:18, 18 lis 2015

Do góry
Tutaj zainnicjowałam sadzenie na Ogrodowisku turzycy Frosted Curls jak mi wymarzły wrzośce

Orliki z tulipanami i ze stipą

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:56, 18 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ha zrobiłe dzisiaj kilka zdjęć i choć są brzydkie bo jesień przedstawiają to od prawie miesiąca zdjęcia nie zrobiłem u siebie

O tej porze broni się jedynie rabata przy wejściu.

Bardzo mi się podoba, ma nadzieję, ze u mnie w przyszłym tez juz kulki i stożki będą mieć jakieś fajne towarzystwo. Jakie tam masz posadzone?
Bawaria. 06:42, 18 lis 2015

Do góry
Trzecie co do wielkosci jezioro Bawarii czyli Ammersee

Bawaria. 06:39, 18 lis 2015

Do góry
przepraszam, ze tak na raty ale czasu malo
dalszy ciag Landsberg am Lech

Piekna Brama

rynek

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:16, 18 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ta jest cuuuuuuudna
Nieśmiało zapytam czy można sobie u Ciebie zamówić dokładnie taką bombkę? ... ewentualnie trochę większą?

PS Szacun za oczyszczenie trawnika

A ja nieśmiało odpowiem że z miłą chęcią bym coś sprzedała
W ostatnich tygodniach trochę wydałam żeby mieć materiały do pracy......bo zaczynałam coś robić i bombka czekała a to na kolor cekinów, a to na wstążkę do wykończenia, a to na guzik żeby przypiąć kokardke itd itd

wczoraj np przyszło chyba już moje ostatnie zamówienie

i stojaczki które będe próbowała malować, choć na pewno zostawię kilka w tym surowym drewnie bo mają swój urok - u chłopaków w pokoju mi będą pasowały

a co do wielkości bombek, te co robię są średnicy 10 cm i moiem zdaniem są akurat........nie miałam większych, ale dziś moja znajoma będzie mi kupowała na giełdzie bombki, więc poproszę ją o 12 - zobaczymy jak ta wielkość się prezentuje i spróbuję zrobić większą - dołożę do niej najwyżej jeszcze pasek wężowy przed tym czarnym pasem .........napiszę na privka w przyszłym tygodniu bo bombki odbieram dopiero w weekend - a w weekend się bawię pierwszy raz od hohoho, więc do pracy zabiorę się w poniedziałek

systematycznie sobie coś tam dłubę, więc pokażę nowe dzieciątka, ale myślę że po świętach nie przestanę, i będę sobie przygotowywać coś na przyszłe święta - i nie zapominajmy o wielkanocy..........po świetach zimowych rozpocznę produkcję jajek hahahahaha
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:54, 17 lis 2015

Do góry
Dziś cały dzień siąpił i mżył deszcz, nie zachęcał do żadnego działania
Nie mam dzisiejszych fotek ale z perspektywy domu to wyglądało prawie tak tylko bez kolorowych akcentów... fotki z końca września

Typografia ogrodu 22:40, 17 lis 2015

Do góry
Ok dla gusiarz,tylko nie bijcie...
Pszczelarnia 22:29, 17 lis 2015

Do góry
Joku napisał(a)

(...)
Co to za tajemnicze koliste struktury na trawniku za skopaną grządką?

Wigwamy "groszkowe" odstawione na czas kopania:

Pszczelarnia 22:23, 17 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Ewo a masz może jej zdjęcie w szerszym ujęciu? I jeszcze podpytam z jakimi roślinkami ją skomponowałaś po przesadzeniu? Bo ja mam dwie kaliny japońskie i szukam dla nich towarzystwa, które nie zdominuje ich a podkreśli ich piękno.

Filomena napisał(a)
A mnie się wydaje, że korzystając z Twoich Aniu zasobów przestrzennych najpiękniejsza będzie jako solider = wtedy widać będzie po kilku sezonach jej pagodową postać, szkoda by było ją gdzieś zawieruszyć pomiedzy innymi roślinami.
Jestem ciekawa jej ekspozycji u Ewci

Nie mam innych zdjęć.
Ale trzeba eksponować jej gałązki na obojętnym tle.

Narysowałam na planiku jak posadziłam - ??? - nie wiem, co dać jako wypełniacze.

Ogródek Ewy 22:19, 17 lis 2015

Do góry
Filomena napisał(a)
Czyli rośnie na wschodniej ścianie. Urosła też chyba nie za dużo, ale w pierwszym roku po posadzeniu rośliny mogą być "ospałe".
Będziemy ją obserwować i porównamy w przyszłym roku, jak się zgodzisz, dziękuję

Też zeszłej jesieni posadziłam hortensje pnącą.....miała jakieś 20 cm i czytałam wszędzie , że w pierwszych latach wolno rosną, ale powiem , że ja z tegorocznego przyrostu jestem zadowolona wrzucę jeśli się nie obrazisz jak wygląda obecnie, moja jest na wystawie północnej wsadzona w grunt rodzimy i wykorowana, ale słabo a podrosła sporo

tu już traci liście na jesień

Moja bajka 22:16, 17 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Twoje hortki jeszcze takie ladne , moje czarne juz oddawna. Drzewko pomyslowo wykorzystane a te kulki ! Swietne miskowate pysznosci oj ile tego dobra u Ciebie

Dzięki Joleczko . Hortki czarne powiadasz? Ciekawe dlaczego. Moje nigdy czarne nie były, nawet zimą.
Początki mojego ogródka. 22:05, 17 lis 2015

Do góry
Aga napisał(a)

Wydaje mi się, że kupiłam dokładnie takie same jeżówki, czy wiesz może co to za odmiana? W szkółce podpisane były tylko 'jeżówki'.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:50, 17 lis 2015

Do góry
Dziś bumelka we wątku.
Pozdrowienia zostawiam.

Jestem w polu 21:47, 17 lis 2015

Do góry
Igiełkowy ogródeczek 21:41, 17 lis 2015

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Trawy zrmożone to istny cud świata

Oj te liście....

Piękne widoki - witam się i lecę trochę pospacerować po Twoim ogrodzie
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:41, 17 lis 2015

Do góry
gobasia napisał(a)

Moje starocie na koniec

No proszę cytować już umiesz, receptę na minki już dostałaś, dobrze Ci idzie.
A takie starocie też mam w ogródku i bardzo je lubię.
Biało różowy ogród za płotem. 21:29, 17 lis 2015

Do góry
Miały być fotki to są, ale na prawdę nie ma czego pokazywać, będzie bardziej roboczo.
Na tarasie wstępnie powiązane miskanty, dziobały po oczach jak sadziłem narcyzy to na szybko powiązałem.

Mam nadzieję, że w przyszłym roku na tym kadrze będą piękne ukrzyżowane graby zasłaniające podwórko sąsiada, oby moich upatrzonych nikt nie wykupił.

Zamknąłem drugą skarpę murkiem, niestety brzeg tarasu nie wykończony bo kolejna firma od elewacji nie stawiła się w umówionym terminie, temat przechodzi na wiosnę.

Przy okazji na przekopanej z końskim obornikiem skarpie wschodzi owies, będą żniwa

No i nie miałem pokazywać w sumie bo nie ma czego. Uporządkowana skarpa przy schodach wejściowych z obrzydliwym zawijasowym murkiem (pozostałość z projektu
domu), który mam nadzieję troszkę się ukryje po wykonaniu podjazdu i ścieżki.
Skarpa dostanie granitowy murek, a różaneczniki są tylko zadołowane w ajkimś tam układzie na zimę.

Tak ma wyglądać podjazd. W sumie będą tutaj 4 niewielkie rabaty do zagospodarowania, nie wiem do końca co będzie, ale ma być dość minimalistycznie.

I tyle, nic więcej do pokazania nie mam liczę, że w przyszłym roku mocno się to zmieni
Ja i mój ogródek, a może ogród 21:21, 17 lis 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
i jeszcze troszkę jesieni

Trzmielina nabrala swietnego kolorku.
Jestem w polu 21:21, 17 lis 2015

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:20, 17 lis 2015

Do góry
przy tej fotce robi mi się miętko na serduchu

..bo za jedną siną dalą - druga dal....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies