Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Marga 22:47, 13 lut 2016

Super kanciki Aniu! Naprawdę jest różnica
Ja lubię mój szpadelek do kancików, robi się szybciutko, a kancik robiłam jak do tej pory tylko raz; przy zakładaniu rabaty. Częściej go używam do wykopywania chwastów czy sadzenie małych roślin
MirellaB 00:52, 14 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Mirelka nie kupiłam, bo ciągle się nad nimi zastanawiam. Bardzo podobają mi się takie wysokie kwadratowe też, ale chyba u mnie nie pasują.

Aniu odbierz wiadomość
MirellaB 01:02, 14 lut 2016

Brawo Aniu za pierwsze kanciki

W ubiegłym roku kanciki robiłam pierwszy raz i uważam, że to super sprawa. Robiłam po wertykilacji i aeracji tawnika, a potem przez cały sezon tylko odświeżałam nożycami tzn. wycinałam rosnącą trawę
Robienie kancików bardzo wciąga, raz zaczniesz będziesz robić zawsze

Jak mogę Ci doradzić z własnego doświadczenia to szerszy rób ten kant - zobacz jak to u mnie wyglądało

A tak odświeżane kanciki

Napisz to usunę zdjęcia

Edit: Jak sobie będziesz radziła z trawą wyrastającą między kostkami? Ja wyskubuję, czasem też przy pomocy noża - straszna robota
AnnaCh 01:26, 14 lut 2016

ag_zie napisał(a)
Aniu jaką masz krzewuszkę? Możesz ją pokazać?

A i kancika zapomniałam pochwalić
Agnieszka nie mam pojęcia. Tata mi je kupił w LM jeszcze w czasie budowy, na początku wątku gdzieś o tym pisałam, myślisz, że wiedziałam wtedy, ze to krzewuszka w ogóle
Tu masz jak kwitną: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5502-malutki-pod-lasem?page=50
AnnaCh 01:28, 14 lut 2016

Sylwia, Iwka, dziękuję bardzo w imieniu swoim i kancików
AnnaCh 01:33, 14 lut 2016

Renia, mus zakupić szpadelek do kancików
Jana, wzdłuż tego chodnika, jakieś 45 minut
AnnaCh 01:36, 14 lut 2016

Monika, ja mojego szpadelka używam jak robię rabaty. Kroję sobie nim darń na takie małe kwadraciki i łatwiej wychodzi

Mirelka, dzięki za instruktaż co do kancików Bardzo przydatny. Co do donic, to już wiesz, że u mnie raczej okrągłe
Rumianka 15:30, 14 lut 2016

Ale kancikowo pięknie wyszło...Mnie u Ciebie bardzo zachwyca ten uroczy chodnik...Pokazywałam eMusiowi, ale on nie chce przekładać na nowo płyt...Z ciemną kosteczką wygląda u Ciebie super...Muszę mu bardziej wiercić dziurą w brzuchu, to może się ugnie...
Edyta10 15:45, 14 lut 2016

ładne kanciki poczyniłaś
Jana 16:02, 14 lut 2016

czy masz sprawdzony szpadelek do kancików? pytałam w LM ale podobno wycofali takiej firmy na R, który polecali na Ogrodowisku