Betysiu i za to kochamy ogrodowisko za te przyjazną atmosferę, podtrzymywanie na duchu i pasję ogrodową Teraz już masz przyjaciolki w całej Polsce a nawet za granicą .
w Twoim francuskim domu wszystko jest perfekt i idealnie pasuje, ja wprawdzie odmienny styl wnętrz preferuję ale meble z " graciarni" jak piszesz są idealnie wkomponowane w otoczenie. Pokazuj dalej również ogród.
Aha i pozdrawiam z Dolnego Śląska. Oglądaj w weekend fotorelację z naszego spotkania
Oj niedługo zachorujesz aby nie tylko wirtualnie nas spotykać ale również w realu.
Boguś miło że zajrzałeś do mnie
cenne wskazówki - dziękuję
wiele osób chwali sobie żywopłot grabowy....ciekawi mnie jak szybko rośnie grab.Jak duże musiałabym kupić okazy
pozdrawiam
Mój na zdjęciach u mnei jest dwuletni sadziłam 1 m, ktore zostały przycięte o 1/3.. W tym roku jest wyższy od 1,5 m płotu i jest już gęsty w tym tygodniu czeka go strzyżenie
Oj dziewczyny dziękuje za odwiedziny w skrócie nie wyrabiam na zakrętach... nic nie pisalam i nie czytałam od kilku dni bo dodatkowo padł mi mój la[top, ale dzisiaj już go mam JUPI za wiele to ja nie robiłam ostatnio w ogrodzię, no nie liczę nieszczęsnego pielenia, poobrywania zakażonych liści w bukszpanach ioprysku od grzyba... na reszte brak mi czasu .... ale już jutro wstawiaja meble, posprzatam i tesciowa może w piatek przyjeżdżać na gotowe mam nadzieje że spodoba jej się to jak dla niej nowe mieszkanko zrobiliśmy (nic nie wie, totalna niespodzianka z wykończeniem !!!!)
mogę jedynie Wam w tej chwili pokazać moje takie kfiotki
w tle widać bukszpany wroclawskie które mam nadzieję dzisiaj przyciąć.
Tymczasem, lecę do ogrodu
Buziole dla chłopaków!!! Teściowej lepiej walerianę zapodaj.....
I daj fotki bukszpanów po stylizacji
Super cięcie Ja dziś ciachałam pęcherznicę. Ciacham ją już parę lat 2 razy do roku i jakoś kuleczki ładnej nie mogę wyciachać
ja swoje pęcherznice wysadziłam z gruntu do donic i mocno przycięłam ...... Szukam dla nich odpowiedniego miejsca ....... Strasznie szybko wypuszczają nowe gałązki i również chcę z nich zrobić kulki ..... Może się uda
Kulę będzie cięźko zrobić raczej sześcian lub prostopadłoscian
U sąsiadów rośnie olbrzymia pęcherznica diabolo przetykana thujami, a ja zrobiłam z niej źywopłot na tyłach....
Boscha zawiozę do zaprzyjaźnionego szewca który ostrzy nożyce i noże, zobaczymy czy taki dziwny kształt można ostrzyć
Trzmielina harlequin - zimę przetrwały dwie sadzonki z 4 Szkoda... Ale chyba je wykopie spod wierzby i posadzę pod cyprysikiem przy ciurkadełku i będę ciąć w żywopłocik
]
U mnie z czterech przeżyło 0,5 a właściwie jeden wątły badyl. A takie ladnie pstrokato- różowawe były jesienią...
Betysiu wsiąkłaś już w ogrodowisko, zostałaś porażona wirusem i lekarstwa na niego nie ma. Każdą nową osobe lojalnie uprzedzam i nikt nie słucha....
Piękna opowieść, piękny kraj, pięknie piszesz
Ruch u Ciebie w wątku jak przed Luwrem Będę zaglądać, gdyż baaardzo ciekawa jestem rozowju miłości do ogrodu i do tego pięknego kraju