Mój na zdjęciach u mnei jest dwuletni sadziłam 1 m, ktore zostały przycięte o 1/3.. W tym roku jest wyższy od 1,5 m płotu i jest już gęsty w tym tygodniu czeka go strzyżenie
Diana te doniczki na parapecie wygladaja super.bardzo mi sie to podoba!!!!teraz kwiatki beda zagladac do kuchni......super!!!a pomysl z ta na ogrodzeniu - to tylko Ty tak potrafisz!!!jednym slowem PRZEPIEKNIE !!!!!!
IrenkoNikabialofioletRenia dziękuję Marzenko lecę poglądać go dokładnie u ciebie
Pamiętasz może co ile go sadziłaś ?
Chciałam tam bambusy, ale już chyba jednak nie.....sama mi pisałaś że zastanowiłabyś się drugi raz nad bambusami u siebie.......byłam też już z zamiarem kupna w bambusowym gaju i ..........szok...na stronie internetowej tak pięknie to wygląda w realu 2 gatunki bambusa i żadnych innych rosliń, które opisują na stronie......
Gdybym chciała kupić do siebie na żywopłot wykupiłabym im cały asortyment
Tak na żywo nie przekonały mnie te bambusy.Cena jest naprawdę spora(były tam takie drzewiaste ok 1.80, ale w doniczce 3 pędy).Wiem że się rozrosną, ale dochodzi jeszcze ta zapora.W sumie to wszystko razem, ta robota i cena ......Poprostu ta babka wręcz mnie wystraszyła.Gdyby one jakieś piękne były, ale niesty nie !!! Aha i mój M jak zobaczył to aż nie wiedział co powiedzieć - chyba myślał że odrazu gotowy żywopłot posadzimy
Więc myśle o czymś innym Ten grab ładnie wygląda tylko nie wiem jak dam sobię rade a liśćmi.....
Grab ma sporo zalet rośnie szybko, pięknie się wybarwia jesienią całą zimę ma złote listki o pięknym kształcie, można go ciąć do woli można zrobić falę, ja taką posadziłem jesienią i mam nadzieję że za 2 - 3 lata będzie już super poza tym jest tani sadzonkę ok 70 cm płaciłem po 0,80 za sztukę i kupiłem ok. 250 szt.
zdjęcia są nie najlepszej jakości , było już ciemno pozdrawiam\
jeszcze jedna uwaga zapewne wcześniej jak jesienią nie znajdziesz sadzonek, być może w donicach ale znacznie droższe, ja kupiłem małe ale bywają i takie po od 10m. do 1,5 i są niewiele droższe , tylko jeśli planujesz żywopłot to lepsze mniejsze lepiej się po przycięciu rozrastają od dołu i są znacznie gęściejsze.
Wczoraj wsadziłam trawę, którą dostałam od sąsiadki Najpierw ją moczyłam w wodzie.Razem z M rozrywaliśmy na mniejsze kępy i już jest! W tej chwili wygląda dość..skromnie Ale wiem że pięknie się rozrośnie
Cały czas myślałam nad zrobieniem zakątka, gdzie będą leżaki na żwirku, szumiąca na wietrze trawa,poprostu relax
Cały czas robiłam coś innego i mój M słyszeć już o tym nie chciał
Gdyby nie Ania to może i w tym sezonie byłaby tam pustka......a tak M musiał przygotować miejsce, bo przecież szkoda żeby prezent się zmarnował Początkowo chciał wykopać dół i tam "wrzucić " tą trawę, ale ja już wiedziałam że siedziałaby tam do przyszłego roku
Narazie nie ma co pokazać........ale będzie porównanie jak ruszy
Jeszcze dzisiejszy zakup - wiśnia prunus cistena szczepiona na pniu ..........muszę jeszcze posadzić rudbekie, a tu kolejne rośliny.......same wiecie jak trudno się powstrzymać......
Ale piękne!!! To już uzależnienie Ja też pojechałam na tę naszą plantację tylko do towarzystwa, jednak wyjechałam z kolejna piąteczka żurawek - no tak niedrogo, że żal nie wziąć;D Tym razem Root Beer Chyba dam je pod Vanillę, a yarn bombing poczeka aż się szydełkować nauczę