Metoda Andzi jest prostsza, ale mniej efektywna, bo z jednego liścia jedna nowa roślina.
Metoda Basi pozwala na otrzymanie z jednego liścia kilku nowych roślin. Ale jest oczywiście trudniejsza.
Ale można go też zostawić i obrysować kółkiem z pozostawieniem trawnika jednak między rabatą z kulkami. Bo chyba połączony będzie jak babka w ciąży. Może tak wyjść i będzie nieciekawie.
(nic nie mam do babek w ciąży )
Podpowiadam w kwestii działającego linku w podpisie w stopce. Nie działa, bo pewnie z nawiasami pochrzaniłaś, Spacje trzeba zlikwidować, ale lepiej skopiuj to co masz pod spodem to gotowy podpis.
Wklej go w profilu w podpisie. Cały kod.
Zrób "CYTUJ" i zobaczysz kod tego podpisu poniżej,
Dziękuję Danusiu,właśnie mnie to dziwiło ,czyli będę reklamować,a czy znasz jakieś pewne miejsca gdzie można kupić np wysyłkowo ?, albo na miejscu,bo jak w Warszawie czy okolicach to można jakoś zorganizować się.Moja mama kupiła w innym miejscu i też ją oszukali, popcarol też kupiła inną ...echh
Wszystko zależy czy to odmiany karłowe czy duże i od tego jak będziesz je prowadziła.
W sadach owocowych sadzą nawet co 2 m, a nawet gęściej.
Posadź je tak, żeby były oświetlone ze wszystkich stron czyli luźno. Żeby owoce dobrze dojrzewały w słońcu.
Jabłonie na podkładkach karłowych sadzimy co 1,2 - 3,5 m
jabłonie na podkładkach półkarłowych co 2 - 4 m
grusze co 3 - 3,5 m
wiśnie, śliwy co 2 - 4 m
Pisałaś, że sporo tam padło czy wymarzło. Musisz więcej czasu i pracy poświęcić na sadzenie. przygotować dołek do sadzenia, zaprawić go kompostem i podlewać w pierwszych miesiącach.
Tutaj masz pomocne instrukcje jak sadzić drzewa i rysunki
To moim zdaniem nie jest Limelight, za płaski ma kwiatostan.
Sądząc po następnych zdjęciach i karminowym przebarwieniu, potwierdza to diagnozę, że to całkiem inna hortensja bukietowa.