Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:33, 09 lis 2015

Do góry
Karol eksperta musisz szukać dalej ale z tego co widziałem to luzik

bo od ręki mogę powiedzieć że to widok z Rohacza Płaczliwego na Rohacz Ostry i Wołowiec

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:29, 09 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

Niedługo zacznę Bozonarodzeniowe ozdoby - znów będize zagwostka - kasa na ogród czy dom

Kasia trzeba wymyślić takie, żeby kasa w kieszeni została. Pozbierajcie sporo szyszek. To moje ozdoby zeszłoroczne, ale chcę zrobić ich więcej. Wystarczy szyszunia, cieniutki sznureczek najlepiej srebrny lib złoty i szklany koralik . Można też szyszunię sprayem prysnąć ale nie koniecznie
Mój 4 arowy azyl... 21:29, 09 lis 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Bogdziu, dla Ciebie aktualna fotka działkowej alejki

Dzięki Basiu , piękną jesień pokazałas.
Ranczo Edy 21:28, 09 lis 2015

Do góry
różyczki jeszcze zipią ...

i dowiedziałam się od Kasi że mam gracki jupi

zdjęcia raz jasne raz ciemne taka pogoda w kratkę była i słońce uciekało ...
Ranczo Edy 21:22, 09 lis 2015

Do góry
kokoryczka nima...sumak się posypał...

Ogródek Iwony 21:20, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, kilka ciepłych dni by się jeszcze przydało Ogród czasem oglądamy od wewnątrz

Ciudowne
Kamienny ogród patykiem malowany 21:18, 09 lis 2015

Do góry
Aniu specjalnie dla Ciebie, a resztę postaram się wklejać w jakimś porządku, bo dużo tego.

Ranczo Edy 21:15, 09 lis 2015

Do góry
koraliki pokarm dla wybrańców ..hi hi ptakowych

loricora pileata ,kalina,berberys,dziurawiec,irga ozdobna,trzmielina

Życie w wiejskim ogrodzie 21:15, 09 lis 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Nie wiem, po co zbierasz te liście. Tak ładnie wyglądają na trawniku Mi się podoba
Ogródek Iwony 21:09, 09 lis 2015

Do góry
Alicjo, witaj. Miło cię gościć. Za pochwałę dziękuję. Miło mi, że się podoba. Nasadzenia młode, ale za kilka lat nie będzie widać ogrodzenia, mam nadzieję

Karolu, ja byłam zła, jak mi zmroziło róże, opadły liście klonów, jedynie berberysy przetrwały i się pięknie wybarwiły.

Ale teraz już też mają mniej listków.
Tutaj mam młode siewki berberysów:

Za to ptaków jest coraz więcej. Martwię się tylko, bo mój młody kotek uwielbia eskapady po drzewach i muszę wymyślić, jak umieścić karmnik dla ptaków, by ptaszki nie były dla niego łatwym łupem

Moja "przyziemna" :) pasja 21:08, 09 lis 2015

Do góry
Mam dla Was wstępny plan rabaty, którą chcę zrobić w końcu wiosną.

Głównym celem jest stworzenie kontynuacji zasłony z donicy. Mam opory przed całkowitym zacienianiem sąsiada, więc już nie chcę świerków, a do tego miejsce pod ogrodzeniem zwęża się, bo blisko stoi już dom i rabata nie będzie zbyt szeroka. Najchętniej 1m łącznie z cisowym żywopłotem.

Mało gatunków, jako nowy wprowadzone tylko graby.

Omawiane miejsce już tak fajnie nie wygląda i było wstępnie dyskutowane zeszłej zimy , ale nic nie ruszyło do dnia dzisiejszego...

A tutaj od strony wejścia do domu z ulicy. Od tej strony pasowałoby mi ładne duże drzewo na tle żywopłotu. Ale nie wiem, czy to dobry pomysł sadzić graby w eLkę...

Ranczo Edy 21:07, 09 lis 2015

Do góry
dzisiejsze niebo....

Ogród tworzony z pasją 21:06, 09 lis 2015

Do góry
Dziękuję bardzo
Ogródek Iwony 21:02, 09 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
boska fotka fantastiko
Wilcza Góra 21:02, 09 lis 2015

Do góry
jesień pędzi i nie chce zwolnić ...
...nie wiem, co ona sobie wyobraża ...
miałyśmy obie odpocząć, to ona miała mnie do tego relaksu inspirować, a świat wokół mnie wiruje...tyle się dzieje...siak czy owak jeszcze daję radę

a co dałam radę w minionym tygodniu... ano np. uwić jeden wianek z suchych hortensji...

przyniosłam 2 koszyki kwiatów do domu...

...ze strychu zniosłam podkład, który mi został po wielkanocnym wiankowaniu, drucik, nożyczki i poświeciłam pół godzinki...

Nie układałam kwiatów bardzo gęsto. Podoba mi się ten luźny, nieregularny układ tego wianka.
Można go polakierować na złoto, ale mój miał być bardzo prosty, 100 % naturalny i w całkiem niedoskonałym kształcie

Chyba się udało...

Buziaki ślę i macham z Wilczej z całych sił...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:00, 09 lis 2015
Do góry

Studnie sama obklejałam kamieniem, strasznie długo mi zeszło jak ma wyglądać, początki były bardzo nieudolne i kompletnie sie nie sprawdzały.
2006

2009

W 2012 zaczełam ją obklejać i w końcu stwierdziłam że to jest to

To jest i dla mnie jakaś nadzieja,że i ja jakoś to moje paskudztwo podrasuje.
Rozwaliłabym tą obudowę w cholerę ale mój szanowny M chyba się w tej studni zakochał i na wszelkie tego typu zakusy pt "rozwalić obudowę"oburza sie tekstem "to ja już nic nie moge mieć w tym ogrodzie do powiedzenia?"

Oto moje ochydztwo szpeci mi cały ogród

Zdjeli już jeden krąg ale zdjełabym jeszcze tą górę z trójkątem i obudowała to jakoś ładnie.
Pokażę M Twoja studnię po liftingu i będę go meczyć dalej
Jedyny z tej obudowy pozytek na razie taki,że stwarza zaciszny zakątek dla sadzonki klonu palmowego
Ogródek Iwony 21:00, 09 lis 2015

Do góry
Gosiu, kilka ciepłych dni by się jeszcze przydało Ogród czasem oglądamy od wewnątrz

Co do ziemiórek, fajny pomysł. najgorzej, jak ziemiórki mają sprzyjające warunki rozwoju, wtedy mnożą się na potęgę.

Beatko, dzięki, wycieczka była udana

Ewa, spontan najlepszy, bo ja nienawidzę się pakować. Najlepiej bym całą szafę zabrała, a i tak musiałam szczoteczkę do zębów kupić, bo jej zapomniałam z domu

Dominiko, listki już opadają, za chwilę będzie smutno, choć trawy teraz są fajne. I mają różny odcień, co bardzo mi się podoba

Agnieszko, witaj. Dziękuję. Starałam się dziś przejść po twoim wątku, ale nie dotarłam do końca. Masz ładny domek

Olu
, ty jak zwykle miła. Dzięki

Dziewczyny, przez mój niebyt na forum nie zdążam wszystkim odpowiedzieć, wiec macham zbiorowo, dziękuję za odwiedziny
Życie w wiejskim ogrodzie 20:58, 09 lis 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Pięknie i bardzo elegancko.

Moje białe chryzantemy pod wpływem niskich temreratur jakie ostatnio miały miejsce zmieniły kolor W tej szacie też do mnie przemawiają Bardzo orginalne

Dziękuję Doroto za miłe słowa
Komendówka 20:56, 09 lis 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Jak zwykle z opóźnieniem, ale jestem. Do Was zaglądam co tam słychać.
Z nowości ogrodowych (bo nie ma ich wiele )zamieszkały w brzozowym derenie "Midwinter Fire". Posadzone w dwóch grupach. Mam nadzieję, ze będzie ładnie...kiedyś...

To cholerne czerwone wiaderko mnie prześladuje! Ale ja je wlokę za sobą wszędzie, bo ciągle wybieram jakieś kamory!

super ale będzie gaj czerwony dobry kolor co ty chcesz nikomu nie uda się go zwinąć bo będzie widać hi hi
łooo wlazłam w gogle żeby te derenie zobaczyć to będzie płonący las super
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:48, 09 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kindzia jak Ci się czkało dziś to z mego powodu.. gapię się na swoje róże i myślę sobie.. trzeba oberwać liście, trzeba zebrać wszystkie liście.... bo inaczej będą czarne.. jak te co "trzeba zebrać liście".. Popatrzyłam ile tego i stwierdziłam szybciej je wyciepię niż je oberwę.. tydzień na skubaniu liści... chyba by mnie musiało coś walnąć w moja łepetynę.. aż tak dal róż się nie poświecę..
Chore róże liście do zbierania.. a te co się trzymają lepiej lub gorzej jeszcze w liściach.. skubnęłam kilka najbrzydszych.. puknęłam się w czółko i spasowałam. Na emeryturze będę się bawić w skubanie.. to 3 foty i 6 róż, a mam ich 60, a może więcej.. znów nie pamiętam. Najśmieszniejsze że ich u mnie wcale nie widać.

Edit, a dzięki temu że ich nie obrywam mam czas posiedzieć na forum

Jesteś jędza, wiesz? Chociaż mnie to nie przeszkadza, zresztą to też wiesz

Napisałam Ci dlaczego obrywam liście , mam chorobę taką

Buziol
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies