Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

laurowisnia 11:31, 01 lut 2016

U mnie już nie ma śladu po koralikach, chyba je sikorki zjadają, zawsze są za domem, ale pojawiają się sporadycznie też w okolicy wejścia gdzie jest ostrokrzew i on jest wtedy ich celem.
an_tre 19:22, 03 lut 2016

Joku napisał(a)
I na koniec zostawiam weselszy akcent dla wszystkich zaglądających.

jaki uśmiechnięty
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
mirkaka 08:09, 04 lut 2016

U mnie ostrokrzew też do tej pory piękny, nietknięty przez ptaki. Nawet ognika w tym roku ptaki nie jedzą? Za to wyjadają słonecznik i chyba mnie z torbami puszczą?
Wiosnę pomalutku już widać, przebiśniegi za chwilkę zakwitną, krokusiki i inne cebulowe też już nieśmiało wyglądają Och zaczyna się chcieć żyć, bo jesień i zima to dla mnie trudny okres do przetrwania. Pogoda u nas dość fajna, słoneczko nie skąpi swoich promyczków
hanka_andrus 08:48, 04 lut 2016

Niby Pomorze, a jednak różna pogoda. U mnie po wielu dniach byle czego, może w końcu promyk słońca? Nieśmiało czekam.
Ostrokrzew piękny. Ja kupiłam małego w markecie, ale od dwóch lat prawie nie urósł. Tyle wiem, że żyje. Czy on specjalną ziemię musi mieć?
gobasia 09:00, 04 lut 2016

Joku napisał(a)
I na koniec zostawiam weselszy akcent dla wszystkich zaglądających.

piękne koraliki,co roku ma te korale.?,bo ja mam już ze 4lata ma żółte kwiatki a owoców nie ma .
hanka_andrus 09:45, 04 lut 2016

Basiu ostrokrzew jest rozdzielnopłciowy, Masz chyba Pana Ostrokrzewa.
laurowisnia 13:11, 04 lut 2016

Joku napisał(a)

Jolu, a co to, złocień, rumian?
Joku 20:30, 04 lut 2016

O, widzę że ostrokrzew zrobił wrażenie

Haniu, o ile pamiętam to rośnie chyba w zwykłej ziemi. U mnie bardziej kwaśna.
Co do pogody to wydaje mi się że ostatnio ciągle ciemno i plucha. Dzisiaj padał też mokry śnieg, ale się stopił. Mam dość tej zimy - nie zimy i czekam za wiosną.

Mirka, hmmm.... my niezbyt daleko od siebie mieszkamy więc chyba coś przeoczyłam (czyli świecące słońce). No, ale ja spędzam 10 godzin w pracy (śmieję się że w rentgenie zawsze ciemno, bo tam pracuję) więc mogłam tego słońca po prostu nie zauważyć . No i ostatnio nastrój jakiś depresyjny .

Haniu, może ty masz panią ostrokrzew? Forma żeńska słabiej rośnie, zaobserwowałam to na moich starych krzewach.

Gobasiu witam serdecznie. Ten ostrokrzew rośnie chyba 3. rok. Kupiliśmy trochę podrośnięty (M. koniecznie chciał mieć jakieś swoje drzewka w ogrodzie więc zainwestował ). Jeden sezon rósł samotnie, owocków prawie wcale nie było. Więc posadziłam mu do towarzystwa osobnika męskiego . No i obsypał się owocami. Widocznie faktycznie potrzebuje towarzystwa. Jak będzie w tym roku to się okaże.

Agata
te biało - żółte kwiatki to zwykłe polne rumianki. W okolicy ich sporo rośnie, więc pozwoliłam im zostać. Bo mi się podobają.
mirkaka 08:21, 05 lut 2016

"Mirka, hmmm.... my niezbyt daleko od siebie mieszkamy więc chyba coś przeoczyłam (czyli świecące słońce). No, ale ja spędzam 10 godzin w pracy (śmieję się że w rentgenie zawsze ciemno, bo tam pracuję) więc mogłam tego słońca po prostu nie zauważyć . No i ostatnio nastrój jakiś depresyjny . "

Ha ha ha Jolu, no to na pewno przeoczyłaś to słoneczko, tym bardziej że ja chyba rejestruje nawet krótkie chwile ze słońcem, i tylko je pamiętam Resztę ciemnych dni wymazuję z pamięci Nastrój depresyjny u mnie powoli znika. Będzie dobrze
A teraz słoneczko pięknie mi przyświeca może uda Ci się wyjrzeć czasami z tej ciemnicy RTG, aby choć trochę podładować akumulatory.
laurowisnia 09:24, 05 lut 2016

No tak, nie wiem czy już nie pytałam o nie, muszę w tym roku zakupić jakieś podobne.