Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:47, 04 lis 2015

Do góry
RYSIU
dzięki za odwiedzinki ten Red Baron, to taki zwyczajny, jak twój, tyle że u mnie ma sporo słońca, grzeje go, ale nie pali.

ANDZIULA
tez pozdrawiam, przepadłaś nam na FB
MADŻENKA
moja dziś kończy 81 lat
ULA
mogłaś na wszelki wypadek w ukorzeniaczu pomoczyć. Garnet mam nie do końca na patelni, ale co rok wybarwia się krwiście, ale zaraz potem siup, liście na ziemi, za krótko ten pokaz.
JULA
w tym roku słabo zebrinusy kwitną, rok temu były wielkie kwiatostany; zakupiłam i posadziłam 2 nowe trawy pampasowe, musiałam dla nich zryc rabatę, zobaczymy, czy te mi kiedyś zakwitną...
a róże nadal nie przesadzone, ale sporo juz zrobiłam

AGATA
zawsze spotkania fajnejuż wiem, że dotarło; ja wczoraj w nowym miejscu posadziłam 7, czy dobry pomysł, nie wiem...jak pomyślę, jak się to sieje...zachwaści mi kostkę
GOSIA
buziaczki

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:44, 04 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A jak Ci się uchował tak gustowny fragmencik ex-trawnika? Mieszasz tulipany z narcyzami? Ja nigdy.

U mnie narcyzy z powodu muchy narcyzowej są jako jednoroczne. Wiec nie ma problemu.... a tulipany z roku na rok też coraz gorsze..
Kiedyś się mówiło by nie sadzić razem.. dlaczego ??? Nie wiem.. kępkami sadzę na jednej rabacie i jedynie co, to nigdy nie mieszałam cebulek.. i rosły dobrze..
Ale kiedyś były lepsze cebule i nie było muchy fuj narcyzowej..

Zwiewam do roboty, bo i tak za długo siedzę na forum..
I mój ulubieniec .. świeci jak żarówka
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:41, 04 lis 2015

Do góry
Anuśka buziaki na 7 setek
I dla Ciebie:

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:40, 04 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Gosia mnie chłopaki też nie pozwalają na razie pod jabłonkami posadzić liliowców bo stwierdzili, ze oni między drzewami maja bramkę.....muszę czekać , aż wyrosną

I chłopaki mają rację..ogród ma też być do wypoczynku i zabawy a nie tylko jako eksponat muzealny Masz palcu tyle, że boisko możesz im zostawić A liliowce posadzić dalej.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:38, 04 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moje cisy w ciagu 3 lat urosły ok 80 cm, czyli wcale tak wolno nie rosna. A zaznaczam,ze co roku były dwukrotnie ciete

Bo Ty swoje rośliny dokarmiasz.. a jak jedzą dobrze to i dobrze rosną.. moje z odciętych końcówek urosły mało, ale szły z patyczka.. i ani podlewane ani dokarmiane.. zagrzebane za szklarnią testowo... zrobiły niespodziankę i żyją

A piszą, że tak łatwo się nie ukorzeniają.. zabiedzone ale 80% przeżyło bez mojej pomocy.. i część nawet ma w tym roku owocki

Dzisiejsza panorama
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:36, 04 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
To taki Garnet Waligóra u Kasi wymyślił??? Matko...jakie cudo teraz!!! Też chcę!!!!!

Tak, taki, szybko rośnie. Oby nie za szybko, bo mi aleję zajmie...
Mój ma 2 lata, dość wysoko szczepiony na pniu.
Kupuj, do ciebie bardzo pasują.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:33, 04 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Niespożyte siły i chęci...zazdroszczę. Wprawdzie ja do tych wybitnie umiejących usiedzieć na tyłku nie należę, ale koło Ciebie sobie nawet stanąć nie mogę.

Buziol Aniu

Telepatia, bo ja byłam u Ciebie, potem zaglądam do siebie, a ty byłaś u mnie

I sobie ponarzekałam jaka jestem niezorganizowana..

i jedne z nielicznych co nie wnerwiają tak mocno.. foto z dziś

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:31, 04 lis 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
Irenko musze od Ciebie wyciagnac adres tego sklepu z takimi przyjaznymi kieszeni cenami wanilek

Kochana, musisz przyjechać, to tam, gdzie mieszkam, 300m ode mnie mam 2 dobre szkółki.
Albo mów, co chcesz, to kupię i zadołuję dla ciebie.

taczka, jako stały rekwizyt, zawsze w tle

rozplenica Vertigo przymrożona, środki jednak żywe
w innym miejscu nie ruszona, cała bordowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 04 lis 2015

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Czyzby moja imienniczka Miłka?
Też mam anafalis i też pierwszy rok.Niecierpliwie czekam na te białe obłoczki-poduszki,które ma utworzyć-we will see

O kurcze sorki,teraz zobaczyłam,że Miłkowo to od nazwiska hi hi ale wtopa!
Niemniej jednak Miłkowo pasuje do nas obu (skojarzeniowo)

Niestety nie, ale chciałabym mieć tak na imię...to od nazwiska i tak tez ochrzciliśmy ogród MIŁKOWO
Na razie Anafalis żyje, nic mi nie przyrósł, może wiosną bujnie, będę obserwować, bo fajna roślina.
Pasuje Miło że wpadłaś, będę z rewizytą

łubin

kostrzewy i stipy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:26, 04 lis 2015

Do góry
Agatka sprzedaj receptę na taki ogród Czytam Twój watek w całości jestem na 68 str cz 1

kasiek napisał(a)

Recepta
Miłość, radość, pasja, rozterki, praca, twórczość,
to wszystko łączysz i gotujesz 10 lat

Katkak napisał(a)

Krótko, zwięźle i na temat

To jeszcze zostało mi przez te 10 lat kopyścią dobrze w garnku mieszać, żeby mi nie przywarło do dna i nie wykipiało Choć do wykipienia to jeszcze długo muszę podgrzewać

Ogrodowa kuchnia jest już na ogrodowisku, a u mnie jest w przenośni..dzięki dziewczyny....fajne porównanie....ja to tworzenie porównałam do bursztynu
"Mój ogród jest jak znaleziony bursztyn, tajemniczy skarb, który mnie czasami więzi i nie mogę się z niego wydostać/to moje słabości/, ale przede wszystkim jest dla mnie schronieniem i ukojeniem, radością i mam nadzieję, że będzie długowieczny"
...i takiej długowieczności Wam życzę

dla Sylwi, popatrz jak to u mnie było, już tego nie pamiętam, nawet się nie obejrzysz jak ogród cię przegoni wzrostem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:25, 04 lis 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Jestem pod wrażeniem ..klony masz cudne..ilość powala...
spaceruję dalej..ten który zatrzymał słońce w liściach ..uroczy.

grab też ma listeczki w słoneczku

Ogród w Alei Lipowej... 11:23, 04 lis 2015

Do góry
Gosia, nuda na tych moich rabatkach, nic nowego to i fotki niezbyt ciekawe. To samo co było to i jest. Czasu brak nawet na uporządkowanie. Teraz sobie trochę choruję, to chociaz na forum wejdę.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:22, 04 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)
PÜiekna jesien u Ciebie i te czerwienie, wow. RB i klonik płoną

Ewo dziękuję
Klony już łyse, tylko te szczepione na pniu jeszcze w liściach, ale słabo się wybarwiają
dzisiejsze foty

Miłka i róże okrywowe, wysoko bujają w górę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:19, 04 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Dla Dominiki
wiosną

jesienią

przez pierwsze trzy lata okrywaj...koniecznie, tylko jak już zrzuci wszystkie listeczki
a już myslałam, że o mnie zapomniałaś
Dziekuję Ci bardzo, Twój jest piekny - jak wszystko zresztą
No mój jeszcze malutki porównując do Twojego - czyli mus okryć - okey
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:18, 04 lis 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Jakie żywe kolory... pięknie

Takie jeszcze były 1.11, a dzis szron...ale też pięknie
..każdy dzień piękny na swój sposób

Rozplenica Black Beuty
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:13, 04 lis 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Pięknie.....

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:12, 04 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
Słyszałam, że malkul ma jeżówki od Ciebie - te śliczne różowe ... jaka to jest odmiana?

Rozdaję jak pisze Ola zwykłe purpurowe, bo one się sieją.
Jednak dla Malkul poszły "dzieci" jeżówki Doubledecker, której przestały się z wiekiem robić "kogutki". I większość jeżówek które rozdaję to właśnie z tej kępy.

Trudno mówić, że to Doubledecker, bo jest pojedyncza a nie podwójna. Wysiewa się pięknie bo z jednej strony ma rabatę z dużą ilością piasku i dzieci jeżókowych mam tu zawsze tysiące. Wyjątkowo w tym roku nie miałam, ale zimy nie było i nasiona się po prostu nie stratyfikowały. Dla mnie czy purpurowa czy ta pseudo Double niczym się nie różnią..
Archiwalna kępa z 2012 roku.. matka jeżówek

A to dzieci rozrzucone po ogrodzie I też się już mnożą i rośnie nowe pokolenie.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:07, 04 lis 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Aganiu z rozpiski wynika, że masz klona Crimson Queen, możesz pokazac fotke ??? jak długo go już masz u siebie ??? Ja mam pierwszy rok i mam pytanko - okrywać go czy nie okrywać ???

Dla Dominiki
wiosną

jesienią

przez pierwsze trzy lata okrywaj...koniecznie, tylko jak już zrzuci wszystkie listeczki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:04, 04 lis 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Żółte i bordowa powinny bez problemu przezimować. Nie wiem, którą masz różową, bo tych mamy kilka odmian.
W przyszłym roku już nie będą niskie

Mam takie

Takie mam dwie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:01, 04 lis 2015

Do góry
Speszjal fo juuuu
Rozeta naprstnicy.. jej wielkość.. kroksik rozmiar 38. Za rok zakwitnie i rozeta sieyspie, będzie brzydka i tylko do usunięcia.. Odmianowe dłużej się trzymają, ale po przekwitnięciu już nie są tak ładne jak te młode
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies