Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:51, 07 lut 2012

Do góry
Ja kupiłam Doniczki i nie wiem co w nich będzie ,ale chyba petunie lub surfinie dla mnie to jedno licho i coś drobniejszego w towarzystwie to donice 33 nie wiele się zmieści .Może w jednej z nich będzie róża ,ale to na razie gdybanie .Sebek i jak te donice podobają ci się ?
Źródełka, ciurkadełka, inne elementy wodne 22:09, 07 lut 2012

Do góry
Faajne
Wyjazd na Chelsea Flower Show w maju 2012 22:07, 07 lut 2012

Do góry
Właśnie u Lady Morton - napisz jak było?

Bo Morton z Mordor mi się kojarzy i się boję trochę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:03, 07 lut 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Ok , widzę , że jeszcze chwilunia została do gatulacji ... Przyjdę jutro !

Ja też będę wyczekiwać - nawet dziś wiersz z tej okazji ułożyłem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:03, 07 lut 2012

Do góry
szukaj i nie zasypiaj - noc jeszcze młoda

Marto - w tym roku planuję, bo będzie mi łatwiej coś wybrać. Zawsze jeżdżę z listą roślin, ale jak nie ma to spontan - u mnie cały ogród na nim poleca - nic nie zaplanowane w zasadzie - dlatego na wiosnę znów zmiany
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:50, 07 lut 2012

Do góry
Sebek jak Ty potrafisz wszystko zaplanować ja na początku maja wpadam do szkółki, biorę co mi się spodoba i wypadam
Ale zawsze mam dylemat, pelargonie czy surfinie hmm
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:50, 07 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A może wymyślicie mi co w tym roku dać do skrzynek pod altanką. Chcę mieć zieloną ścianę, dlatego chyba posadzę komarowce - ale co nad tym - surfinie - petunie?. Myślę czy nie posadzić wilczomlecza diamond frost, ale musi być jakiś kolor - ale niebieski, fioletowy lub różowy.

Petunie , tytoń, wilczomlecz ???? idę i coś Ci tam poszukam
Ogród Sylwii od początku :) 21:45, 07 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Szczerze to myślałem, że ogród zimowy zajmie tylko powierzchnię tarasu - a to widzę szykuje się burzenie ścian Chyba, że będzie się jakoś przechodzić między jedną częścią a drugą, a okna zostaną? Ale chyba nieee?
Jeśli dobrze rozumuję, to w jednej części byłoby jacuzzi i domowe spa - a w drugiej ogród zimowy do przesiadywania?

Otoczenie się świerkami to dobry pomysł - jednak mam inne ich wykorzystanie. Może w żywopłocie z cisa posadziłabyś te świerki? Byłyby takie stożki wystające z żywopłotu - odpowiednio cięte. Np w rzędzie 4 cisy - serb - 4 cisy - serb i tak po całości. Zaoszczędzisz na roślinach, bo znając Cię kupowałabyś takie na metr lub więcej A wtedy byłoby i zasłonięcie - i żywopłot

A w środku proponuję jakieś luźne rośliny - czyli miskanty i hortensje Bo wydaje mi się, że złagodzą taki wielki żywopłot swoją luźną formą. No i jeszcze będą Ci szumieć

Dzięki za propozycje Sebuś . Pomyślę nad wypełnieniem żywopłotu wewnątrz, bo przewidziałam tam trochę miejsca na nasadzenia. Wcześniej napisałam coś o lawendzie i różach ? To jeszcze można dograć . Teraz czekam na techniczne rozwiązania co do ostatecznych wizualizacji które mam dostać. A na razie to ja podsyłam to co chciałabym a potem dostanę to co realne do zrobienia
Ogród Sylwii od początku :) 21:41, 07 lut 2012

Do góry
Właśnie ten plac okolony żywopłotem będzie tarasem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:37, 07 lut 2012

Do góry
A może wymyślicie mi co w tym roku dać do skrzynek pod altanką. Chcę mieć zieloną ścianę, dlatego chyba posadzę komarowce - ale co nad tym - surfinie - petunie?. Myślę czy nie posadzić wilczomlecza diamond frost, ale musi być jakiś kolor - ale niebieski, fioletowy lub różowy.
Canna - paciorecznik, kanna 20:19, 07 lut 2012

Do góry
No piękne To chyba cud, że odbiły Ale ta pełna jest przepiękna.

Swoje i tak będę pędzić - pewni wysadzę pod koniec lutego - a co tam
Wyjazd na Chelsea Flower Show w maju 2012 20:17, 07 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czy to jest oferta od Kasi B.? Ale mam doła!

Tak - z tego biura jedziemy.

I już nie ma wolnych miejsc - jest komplet.
Ogród Sylwii od początku :) 20:08, 07 lut 2012

Do góry
Szczerze to myślałem, że ogród zimowy zajmie tylko powierzchnię tarasu - a to widzę szykuje się burzenie ścian Chyba, że będzie się jakoś przechodzić między jedną częścią a drugą, a okna zostaną? Ale chyba nieee?
Jeśli dobrze rozumuję, to w jednej części byłoby jacuzzi i domowe spa - a w drugiej ogród zimowy do przesiadywania?

Otoczenie się świerkami to dobry pomysł - jednak mam inne ich wykorzystanie. Może w żywopłocie z cisa posadziłabyś te świerki? Byłyby takie stożki wystające z żywopłotu - odpowiednio cięte. Np w rzędzie 4 cisy - serb - 4 cisy - serb i tak po całości. Zaoszczędzisz na roślinach, bo znając Cię kupowałabyś takie na metr lub więcej A wtedy byłoby i zasłonięcie - i żywopłot

A w środku proponuję jakieś luźne rośliny - czyli miskanty i hortensje Bo wydaje mi się, że złagodzą taki wielki żywopłot swoją luźną formą. No i jeszcze będą Ci szumieć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:51, 07 lut 2012

Do góry
Szczerze to i u siebie mam taki rozstaw sadzenia - a te balkony super - miło oglądać taki widok w mieście - jeszcze się wszyscy tak kolorami zgrali
Po prostu ogród... 10:11, 07 lut 2012

Do góry
Piękna ta wiosna u Ciebie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:10, 07 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
I mnie bardzo podobały się jesienne inspiracje w donicach

Dziękuję
Chryzantemę musiałem oberwać, bo przekwitła szybko. Teraz znajduje się w ziemi - ciekawe czy przezimuje... A bratki zakopałem do ziemi - kupiłem 10 sztuk

A kordylina mi uschła jednak do końca....
Pień zrobił się miękki w środku niesety opadła. Ściąłem ją do twardego, ale nie wiem czy odbije...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:07, 07 lut 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Powiem Ci Sebek, że chciałabym zobaczyć jak zmieniasz i sadzisz kwiatki w donicach. To jest tak mało spotykany widok, przynajmniej u mnie, że aż trudny do uwierzenia Swoją drogą to mama chyba jest dumna, bo my tutaj na bank.

Muszę spróbować tą zachwalaną przez Danusię magiczną siłę, (normalnie darmową reklamę mają), bo ja kupuje pelargonie najczęściej na giełdzie kwiatowej, i choć w tym roku miałam piękne sadzonki to wg mnie dałam im za małe doniczki i nie rosły tak jak bym sobie tego życzyła. Kurcze u mnie w tym nowym domu jakoś w ogóle nie rośnie nic tak jak na balkonie Za to mój M. to 'miłośnik' n-paków z marketu i czasami się coś tam udaje. Za to nic nie przebiło moich pelargonii, kupionych kiedyś koło Liszek u Pani przy drodze. Aż chyba w tym roku wybiorę się na przejażdżkę, może znowu na nią trafię. Piękne, dorodne sadzonki w cudownym kolorze, które udało mi się utrzymać przez dwa sezony - aż i tylko.

W tamtym roku pelargonie miały pod górkę - bo one podatne są na choroby grzybowe, a tamtych było pełno. U mnie na szczęście stały pod daszkiem i były osłonięte. Kwitły dobrze

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:48, 07 lut 2012

Do góry
Powiem Ci Sebek, że chciałabym zobaczyć jak zmieniasz i sadzisz kwiatki w donicach. To jest tak mało spotykany widok, przynajmniej u mnie, że aż trudny do uwierzenia Swoją drogą to mama chyba jest dumna, bo my tutaj na bank.

Muszę spróbować tą zachwalaną przez Danusię magiczną siłę, (normalnie darmową reklamę mają), bo ja kupuje pelargonie najczęściej na giełdzie kwiatowej, i choć w tym roku miałam piękne sadzonki to wg mnie dałam im za małe doniczki i nie rosły tak jak bym sobie tego życzyła. Kurcze u mnie w tym nowym domu jakoś w ogóle nie rośnie nic tak jak na balkonie Za to mój M. to 'miłośnik' n-paków z marketu i czasami się coś tam udaje. Za to nic nie przebiło moich pelargonii, kupionych kiedyś koło Liszek u Pani przy drodze. Aż chyba w tym roku wybiorę się na przejażdżkę, może znowu na nią trafię. Piękne, dorodne sadzonki w cudownym kolorze, które udało mi się utrzymać przez dwa sezony - aż i tylko.
Koszt założenia 300 m2 ogrodu 09:42, 07 lut 2012

Do góry
Noo OK - pewnie będzie żywopłot - co posadzisz - serby?
Wyjazd na Chelsea Flower Show w maju 2012 09:34, 07 lut 2012

Do góry
Ooo - jeszcze lepiej A wiedziałem, że coś jeszcze miało być

Bo austiny to u Ciebie obejrzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies