Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 09:13, 07 lut 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Kwiatowe metamorfozy całkiem, calkiem
Aż się boję myśleć, jakie cuda nam w tym roku pokażesz

Czy ja wiem czy cuda - będę się starać
Sebek 09:14, 07 lut 2012

asc napisał(a)
Tysiączek się zbliża - może mi i w tym roku też stuknie?
Muszę jakoś zachęcić gości do odwiedzania

Postaram sie pomóc w dobiciu do tysiączka Dobrze ,ze strony, a nie lat...
Ale czytać wszytkiego nie będę (tradycyjnie poczytałam początek wątku) ...bo za dużo.... wskaż interesujące strony..... albo będą głupie pytania.

Wolę głupie pytania
wanda7 09:21, 07 lut 2012

A ja w tym roku zamierzam posiać pelargonie sama. KIedyś już to robiłam i potem szybko były kwiaty. Fajna zabawa
finka 09:23, 07 lut 2012

No Sebek jestem pod wrażeniem, piękne to wejście z donicami i jaka zmienność !!! I druga rzecz jakże miła i zaskakująca chociaż dla mnie już to nie nowość - jesteś młody i dopiero się rozkręcasz, więc z całą pewnością za 10 lat Twój ogród będzie wspaniały a Ty z taaaaaaaaaką wiedzą. Ogromny plus.

Bukiecik dla Ciebie w mroźny dzień - zrobiony własnoręcznie. Składniki z mojego ogrodu.

Juzia 09:29, 07 lut 2012

Ale kfiatki dostałeś.... hoho.... zazdroszczę
Idziesz Sebuś jak burza. Muszę mojego storczyka pogonić do kwitnienia żebym i ja miała co ci dać
Sebek 09:29, 07 lut 2012

Dzięki Super ten bukiet - w kwiaciarniach nawet takich nie układają

Wando - z pelargoniami wiem, że żeby były kwiaty w maju to trzeba już zasiać w grudniu. A nasiona są drogie... Kiedyś patrzyłem na nasiona to 5 sztuk 10 złotych - ale czy wszystkie wzejdą? Wolę kupić sadzonkę o złotówkę droższą.
abiko 09:48, 07 lut 2012

Powiem Ci Sebek, że chciałabym zobaczyć jak zmieniasz i sadzisz kwiatki w donicach. To jest tak mało spotykany widok, przynajmniej u mnie, że aż trudny do uwierzenia Swoją drogą to mama chyba jest dumna, bo my tutaj na bank.

Muszę spróbować tą zachwalaną przez Danusię magiczną siłę, (normalnie darmową reklamę mają), bo ja kupuje pelargonie najczęściej na giełdzie kwiatowej, i choć w tym roku miałam piękne sadzonki to wg mnie dałam im za małe doniczki i nie rosły tak jak bym sobie tego życzyła. Kurcze u mnie w tym nowym domu jakoś w ogóle nie rośnie nic tak jak na balkonie Za to mój M. to 'miłośnik' n-paków z marketu i czasami się coś tam udaje. Za to nic nie przebiło moich pelargonii, kupionych kiedyś koło Liszek u Pani przy drodze. Aż chyba w tym roku wybiorę się na przejażdżkę, może znowu na nią trafię. Piękne, dorodne sadzonki w cudownym kolorze, które udało mi się utrzymać przez dwa sezony - aż i tylko.
Milka 09:58, 07 lut 2012

I mnie bardzo podobały się jesienne inspiracje w donicach
bogumila 10:00, 07 lut 2012

Sebek 10:07, 07 lut 2012

abiko napisał(a)
Powiem Ci Sebek, że chciałabym zobaczyć jak zmieniasz i sadzisz kwiatki w donicach. To jest tak mało spotykany widok, przynajmniej u mnie, że aż trudny do uwierzenia Swoją drogą to mama chyba jest dumna, bo my tutaj na bank.

Muszę spróbować tą zachwalaną przez Danusię magiczną siłę, (normalnie darmową reklamę mają), bo ja kupuje pelargonie najczęściej na giełdzie kwiatowej, i choć w tym roku miałam piękne sadzonki to wg mnie dałam im za małe doniczki i nie rosły tak jak bym sobie tego życzyła. Kurcze u mnie w tym nowym domu jakoś w ogóle nie rośnie nic tak jak na balkonie Za to mój M. to 'miłośnik' n-paków z marketu i czasami się coś tam udaje. Za to nic nie przebiło moich pelargonii, kupionych kiedyś koło Liszek u Pani przy drodze. Aż chyba w tym roku wybiorę się na przejażdżkę, może znowu na nią trafię. Piękne, dorodne sadzonki w cudownym kolorze, które udało mi się utrzymać przez dwa sezony - aż i tylko.

W tamtym roku pelargonie miały pod górkę - bo one podatne są na choroby grzybowe, a tamtych było pełno. U mnie na szczęście stały pod daszkiem i były osłonięte. Kwitły dobrze