Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Syla 21:50, 07 lut 2012

Sebek napisał(a)
A może wymyślicie mi co w tym roku dać do skrzynek pod altanką. Chcę mieć zieloną ścianę, dlatego chyba posadzę komarowce - ale co nad tym - surfinie - petunie?. Myślę czy nie posadzić wilczomlecza diamond frost, ale musi być jakiś kolor - ale niebieski, fioletowy lub różowy.

Petunie , tytoń, wilczomlecz ???? idę i coś Ci tam poszukam
Missm26 21:50, 07 lut 2012

Sebek jak Ty potrafisz wszystko zaplanować ja na początku maja wpadam do szkółki, biorę co mi się spodoba i wypadam
Ale zawsze mam dylemat, pelargonie czy surfinie hmm
Syla 21:51, 07 lut 2012

aaa do pokoju idę , ale jak nie wrócę dzisiaj to znaczy , że już śpię .... To wówczas podeślę coś jutro Obyś dobił do tego tysiączka jak najszybciej
Syla 21:52, 07 lut 2012

Idę jeszcze do Szefowej bo znowu mi umknie i zapomnę
Sebek 22:03, 07 lut 2012

szukaj i nie zasypiaj - noc jeszcze młoda

Marto - w tym roku planuję, bo będzie mi łatwiej coś wybrać. Zawsze jeżdżę z listą roślin, ale jak nie ma to spontan - u mnie cały ogród na nim poleca - nic nie zaplanowane w zasadzie - dlatego na wiosnę znów zmiany
Missm26 22:07, 07 lut 2012

Czyli nie jestem odosobniona z moimi wariacjami
Ja też poszukam czegoś,dobry pomysł na paskudny zimowy wieczór
Madzenka 22:42, 07 lut 2012

A te skrzyneczki w mocno nasłonecznionym kąciku? Ja ubielbiam połączenie lobeli (intensywnie niebieskich, czasami białe jeśli ciemniejsze miejsce) z werbeną o zbliżonym kolorze a do tego surfinie pełne białe nakrapiane niebieskim+ bluszczyk variegata lub coś co odtrasza komary. Zapomniałam jak się nazywa, drobne bluszczykowate listki, dlugie zwisające i pachnące kadzidłem
A jak mocne slońce to koniecznie pelargonie biale (lub biało fioletowe) angielskie jako górna partia nasadzenia. Ojej kiedy nadejdzie wiosna ?
Madzenka 22:44, 07 lut 2012

Ale w tym roku dodam jeszcze jakieś trawki najchętniej turzycę. Oj muszę już zacząć kupować donice
Martek 22:51, 07 lut 2012

Ja kupiłam Doniczki i nie wiem co w nich będzie ,ale chyba petunie lub surfinie dla mnie to jedno licho i coś drobniejszego w towarzystwie to donice 33 nie wiele się zmieści .Może w jednej z nich będzie róża ,ale to na razie gdybanie .Sebek i jak te donice podobają ci się ?
Missm26 22:51, 07 lut 2012

Właśnie wpadły mi w oko niecierpki ciemno różowe plus komarzyca z jasnymi listkami, z turzycą też by było ładnie