Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 17:31, 02 lis 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Werbena dorosła do koron pissardi

No taka werbena tylko u Gosi dobre fluidy
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:28, 02 lis 2015

Do góry
oj Kaśka Kaśka
zostaw go tak jak jest, może czasami będzie potrzebował pomocnej dłoni

moja Acrocona

Miejsko & sielsko 17:25, 02 lis 2015

Do góry
u mnie liście, modrzew już zaczyna sypać... będę znowu się wściekać
a dziś...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:18, 02 lis 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

O mój liliak to moja ukochna bo pierwsza sadzona przeze mnie roslina jest...mało że kwitnie cudnie to jeszcze uwodzi zapachem....blisko tarasu wiec tym bardziej mi miło posiedziec w majowe a własciwie czerwcowe wieczory, bo on kwitnie później niż zwyczjane bzy...
To juz "struszek" bo 16 letni ale jeszcze "daje czadu". Tu go masz z bliska...

To prawdziwa perełka
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:04, 02 lis 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

co tam berberys jak widze palibina !

O mój liliak to moja ukochna bo pierwsza sadzona przeze mnie roslina jest...mało że kwitnie cudnie to jeszcze uwodzi zapachem....blisko tarasu wiec tym bardziej mi miło posiedziec w majowe a własciwie czerwcowe wieczory, bo on kwitnie później niż zwyczjane bzy...
To juz "struszek" bo 16 letni ale jeszcze "daje czadu". Tu go masz z bliska...
Lawendowy zawrót głowy 16:56, 02 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
hej kochani wszyscy wrocili ? cali i zdrowi? buziolki wieczorne i dziekuje za tak miłe wpisy ))badzo mi miło bardzo )

wrzuce fotki z dzisiaj i lece do WAS)))))

amanagawy zaczeły sie popisywac kolorem ))

Pięknie jest.........
I ambrowca tez podglądałam, co to chce sie czerwienic ale juz opada...i miłorząb żółciutki...u mnie juz opadł, nie nacieszyłam sie "kurczaczkowym" kolorem...
Ogródek Iwony 16:54, 02 lis 2015

Do góry

Ogródek Iwony 16:54, 02 lis 2015

Do góry

Ogródek Iwony 16:53, 02 lis 2015

Do góry
Troszkę jesiennych kolorów z listopadowego ogrodu

W oflisowym ogrodzie 16:52, 02 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
Szukam odpowiedniego stanowiska dla orzecha laskowego z pokręconymi gałązkami, często przypalany przez słońce - na pierwszym planie po lewej stronie

Jeśli już zdecydujesz się na przesadzanie to weź pod uwagę że Corylus "Contorta" rośnie dość szeroko, potrzebuje sporo miejsca.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:38, 02 lis 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Kasiu on tylko jesienia taki red, a cały sezon jest jak najbrdziej green..
Zobacz sama tu fotka z maja ub. roku

co tam berberys jak widze palibina !
Ogródek Iwony 16:37, 02 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj był szczególny dzień. Ostatnie dni spędziłam na przygotowaniu kwiatów i uporządkowaniu grobów.
Z gałązek cisa, bluszczu i ostrokrzewu zrobiłam stroiki. Powtykałam trochę kwiatów - z reguły nie lubię tych materiałowych, ale jest to jakaś rezerwa, jak wszystkie żywe przemarzną zaraz na początku.
Dla teścia zrobiłam taki:

Dla moich rodziców taki:

Do tego kupiłam kremowe chryzantemki drobnokwiatowe:

A wczoraj się na cmentarzu rozkleiłam na nowo.
Zbyszek pytał się, dlaczego, przecież minęły już dwa lata, jak mama nie żyje. A mi było jakoś tak smutno, że pewne chwile już nie wrócą ...
Że człowiek już nie może poczuć się jak dziecko, zawsze już będzie tylko rodzicem, teściową, babcią, ... nigdy już córką ...
Czas przemija ... tęsknota zostaje ...

Iwonko kompozycje dla Rodziców urocze. pozdrawiam
Ogródek Iwony 16:36, 02 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Różyczki posadziłam i zakopczykowałam od razu. Tutaj posadziłam Giardinię i Abrahama Derby. Ma ktoś pomysł, co pasowałoby do Giardini? Jeszcze jedna pnąca by się przydała

A te różyczki wszystkie z górnej donicy Zbyszek wykopywał w sobotę, aby posadzić na nowo

Wszystko przez pewien głupi pomysł.
Jesienią zeszłego roku wkopał mi przy różach trawę. Cieszył się, że będę miała też, jak inni mają. Dodam, że wtedy wszystkie trawy miały jedno imię. Tą znalazł na skraju łąki i stwierdził, ze ładna
Trawka sobie więc rosła, kłącza zaczęły panoszyć się pod ziemią ... się rozłaziły, aż trawa zarosła mi róże.

Trzeba było więc wykopać, oczyścić korzenie z źdźbeł niczym perz i posadzić na nowo. Przy okazji dodaliśmy kompostu i gliny do podłoża.

Morał z tego jest taki: zanim coś posadzisz, sprawdź, czego posiadaczem zostałeś. Zaoszczędzisz sobie pracy i problemów

Ogródek Iwony 16:27, 02 lis 2015

Do góry
Różyczki posadziłam i zakopczykowałam od razu. Tutaj posadziłam Giardinię i Abrahama Derby. Ma ktoś pomysł, co pasowałoby do Giardini? Jeszcze jedna pnąca by się przydała

A te różyczki wszystkie z górnej donicy Zbyszek wykopywał w sobotę, aby posadzić na nowo

Wszystko przez pewien głupi pomysł.
Jesienią zeszłego roku wkopał mi przy różach trawę. Cieszył się, że będę miała też, jak inni mają. Dodam, że wtedy wszystkie trawy miały jedno imię. Tą znalazł na skraju łąki i stwierdził, ze ładna
Trawka sobie więc rosła, kłącza zaczęły panoszyć się pod ziemią ... się rozłaziły, aż trawa zarosła mi róże.

Trzeba było więc wykopać, oczyścić korzenie z źdźbeł niczym perz i posadzić na nowo. Przy okazji dodaliśmy kompostu i gliny do podłoża.

Morał z tego jest taki: zanim coś posadzisz, sprawdź, czego posiadaczem zostałeś. Zaoszczędzisz sobie pracy i problemów
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:26, 02 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest mikro rewolucja.... eMuś się zlitował nade mną i dał kawałek trawnika
Chłopaki się zlitowali i zdjęli darń i z grubsza przekopali..

Będą tulipany, narcyzy, przesadziłam jeżówki Picolino i zapomnianą piwonie i przesadziłam żurawki, może w nowym miejscu ruszą.. jak nie ruszą, to wymienię na trawki. Bardzo szybko wykorzystałam ten kawałeczek.
eMuś stwierdził, że trawa mu się rzuca pod kosiarkę i mogę zabrać tu trawnik. Oczywiście wcale nie protestowałam..

A jak Ci się uchował tak gustowny fragmencik ex-trawnika? Mieszasz tulipany z narcyzami? Ja nigdy.
Ogród Mirelli 16:16, 02 lis 2015

Do góry
Igiełkowa wygląda ok. Stwierdzam, że mam jednak tam za mało kwitnących roślin, bo tylko jedną azalię. Muszę coś dosadzić, tylko miejsca brak, więc chyba będą czosnki, kosmosy, jeżówki, zawilce i nie wiem co jeszcze

Kiepskie te zdjęcia, bo słońce zaszło Szkoda

Ogród Mirelli 16:09, 02 lis 2015

Do góry
Pierwsze od czego zacznę prace wiosenne to zakładam trawnik na drugiej połowie ogrodu - widać na pierwszym zdjęciu jak go brakuje.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:08, 02 lis 2015

Do góry
No to ja sobie nagrabiłam! Odmieniam Twoje imię w różnych konfiguracjach:
Izo, Izeczko, Izuś, Izabelko, Izuniu,
bo u mnie w kraju jednak się odmienia.

Kwiatek dla Ciebie na zgodę.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:05, 02 lis 2015

Do góry
Nowe zmiany w ogrodzie

1-Bergenia sercowata
2-Przetacznik kłosowy
3-Trawa rozplenica japońska
4-Trawa Carex Graya
5-Trawa Red Baron
6-Konwalnik ‘Niger’
7-Iglak wolno rosnący kula
8-Lawenda
9-Suchodrzew
10-Ciemiernik
11-Pole storczykowe

Realnie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:04, 02 lis 2015

Do góry
Skończyły się moje kwiatki ma żywo, teraz już będą powtórki z lata, no i sporadyczne jakieś wycieczkowe atrakcje. Wybaczcie mi, jeżeli się powtórzę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies