Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:19, 31 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, lejesz miód na moje serce! Ranniki już prawie widoczne! U Ani tez meldunek, że ranniki odkopała spod liści. Coraz bliżej, coraz bliżej!

U mnie aktualnie leje jak z cebra, i taki deszczowy ma być ten tydzień, może i Tobie naciurka w kapelusz?

No to mam ranniki, a deszcz u mnie ledwie troszke popadał.

Bogdzia 10:20, 31 sty 2016

an_tre napisał(a)
Bożenko marzę że i moje takie urosną

Aniu urosną. Szczerze mówiac to w tym roku mało mi urosły , może do zbyt małych doniczek posadziłam a moze ten rok był jakis dziwny.
Bogdzia 10:22, 31 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Radosć wiosenna wkoło nastała. Nawet nie sadziłam, ze piłowanie gałęzi taka radość moźe sprawić

Doskonale Cię rozumiem , też tak mam. Dla Ciebie przylaszczka która juz pokazuje kolorek (dzis sfotografowana)

hanka_andrus 10:42, 31 sty 2016

Widoki budujące, tylko gdzie to słońce? U mnie go nie ma. To i moje roślinki śpią. Dziękuję za porcje nadziei. Może znajdę suchszy dzień po niedzieli? Na razie w domku przez okno zaglądam, czy mgły opadły. Marne jednak szanse!
Krys 13:19, 31 sty 2016

Bozenko a u mnie ranniki chyba przepadly,strasznie u mnie wieje,glowe urywa wiec nie popracowalam w orodziepozdrawiam
Dorotka 15:08, 31 sty 2016

Bogdziu, jesteś Królową Rododendronów, czy możesz mi powiedzieć coś o nich. Na jakie gleby, jakie stanowiska, co lubią, czego nie.
Może skusiłabym się na te kwiaty-krzewy.
Jakie polecasz dla poczatkującej???
Gruszka_na_w... 15:55, 31 sty 2016

Dzisiaj rano za oknem ujrzałam śnieg, a już tak ładnie ziemia obsychała po roztopach.
Czaję sie na widok pękających pąków przylaszczki. Na Twoim zdjęciu coś tam już prześwituje. pozdrawiam Bogdziu, miłego popołudnia życzę )
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 18:59, 31 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Widoki budujące, tylko gdzie to słońce? U mnie go nie ma. To i moje roślinki śpią. Dziękuję za porcje nadziei. Może znajdę suchszy dzień po niedzieli? Na razie w domku przez okno zaglądam, czy mgły opadły. Marne jednak szanse!

U mnie słoneczka tez brak , wprawdzie przez moment zaswieciło ale tylko chwilę. Szczerze mówiac bardziej niz o słońcu marzę o deszczu, by uzupełnił tamtegoroczne braki wody.
Bogdzia 19:02, 31 sty 2016

Krys napisał(a)
Bozenko a u mnie ranniki chyba przepadly,strasznie u mnie wieje,glowe urywa wiec nie popracowalam w orodziepozdrawiam

U mnie też wiało i zimno się zrobiło , nie było po co dzis wychodzic do ogrodu. Krysiu moze nie pamiętasz gdzie posadziłas. U mnie te które Ty z Karolą kupowałyście pokazały się tylko częściowo, lepiej te które sa w doniczce , te w ziemi też jeszcze nie wyszły ale ani przez moment nie chce myślec że nie wyjdą.
Bogdzia 19:03, 31 sty 2016

Dorotka napisał(a)
Bogdziu, jesteś Królową Rododendronów, czy możesz mi powiedzieć coś o nich. Na jakie gleby, jakie stanowiska, co lubią, czego nie.
Może skusiłabym się na te kwiaty-krzewy.
Jakie polecasz dla poczatkującej???

Dorotko napisz jaką masz ziemię piaszczystą czy glinę to potem wszystko napiszę.