Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

polinka 15:53, 24 sty 2016

kasia_w napisał(a)

A tak ogólnie, zaczyna mnie wkurzać uporządkowanie w moim ogródku. Może samo zarośnie ?

Może weżmiesz przykład z Juzi? W tamtym roku też się denerwowała na porządek w swoim ogrodzie A teraz czeka na kolejny sezon aby robić przemeblowania na rabatach
Juzia 16:19, 24 sty 2016

polinka napisał(a)

Może weżmiesz przykład z Juzi? W tamtym roku też się denerwowała na porządek w swoim ogrodzie A teraz czeka na kolejny sezon aby robić przemeblowania na rabatach

Nooo... już większe rośliny poprzesadzałam
Trochę tu, trochę tam
W tym roku będę przesadzać maluchy
Kasya 20:38, 26 sty 2016

kasia_w napisał(a)
Zmierzylam ta roleta ma 180 cmx180 .Sa jeszcze 2 w sumie podobnych wymiarow.3 lata temu za komplet 3 szt placilam cos ok1300, dekoria wychodzila 2 razy taniej niz inne salony. Len byl tylko w paski, tez chcialam gładki. Czy Wasze okna takie wielkie, czy oni podniesli ceny? Pewnie jedno i drugie. Jeszcze coś- nie kupujcie mechanizmu ze sznurkiem, tylko ten kuleczkowy jest dobry.

Kasiu mam jeszcze pytanie o rolete

jak ona wyglada po maksymalnym sciagnieciu do gory ? czy bardzo odstaje ?
bo mam taki problem ze mam okna stykające sie w rogu i na jednym chce rolete a na drugim zasłonę i zastanawiam sie jak one sie zejdą w tym rogu...
kasia_w 21:52, 26 sty 2016

Po maksymalnym ściągnięciu do góry odstaje u mnie nadal tylko na szerokość /grubość kasety, czyli ok 3-4 cm. Roleta nie podciąga się do samej góry, tylko jest na tym sznureczku takie zabezpieczenie, które powoduję że nie można podciągnąć wyżej, niż na wysokośż jednego modułu, czy jak to nazwać. W każdym razie po podciągnięciu zostaje zwisający fragment - tak na wysokość do pierwszego "patyczka" w kanaliku poziomym.rolety.
Nie wiem, jak to u Ciebie wygląda, ten styk okien
Pszczelarnia 11:07, 27 sty 2016

Kasia, zauważyłaś w podanych wyżej linkach do projektantów, jak w swoim portfolio mają wyraźny podział w projektowaniu na town/country?

Żal mi czasami, że u nas country nie jest country. Że architekci w ogóle nie rozumieją czegoś co się nazywa "creating a sense of place".

Sadź rugosy, one nie są potworami.
Tak na marginesie, musiałam się z kimś podzielić.

kasia_w 11:16, 27 sty 2016

Pszczółko!!!
To również moje refleksje
Osobiście bolą mnie ogrody "miejskie" w wyrazie w środku wsi, pola, ugoru...Nie mówiąc o budynkach.

Nie tylko architekci nie rozumieją- myślę, że przede wszystkim klienci nie rozumieją. Ale cóż, zmienić można tylko siebie, innych się nie da (podobno).

Nie boję się rugosów i powoli dojrzewam. eMowi się też podobają, choć na moje pierwsze propozycje rugosów powiedział "Cooo, kolidupy będziesz sadziła "

No widzisz- ja sama robię sobie taką prawie wieś, prawie w mieście

kasia_w 11:20, 27 sty 2016

Juzia napisał(a)

Nooo... już większe rośliny poprzesadzałam
Trochę tu, trochę tam
W tym roku będę przesadzać maluchy

Juzia, Ty dzieciaku
Pewnie się bez przesadzania obejdzie. A już maskymalnie to mnie denerwują carexy, co je w rządu, od czapy posadziłam
kaz742011 22:52, 27 sty 2016

Kasia widziałam twój domek ogrodowy i powiem Ci że w tym ciemnym kolorze wygląda super.
Wielkie dzięki za podpowiedź i za to że do mnie zaglądasz.
kasia_w 10:32, 31 sty 2016

Od jakiegoś czasu marzę o szklarni. Tak miły byłby luty, marzec. Ciepła ziemia na palcach, nasiona, młodziutkie sadzonki. Wiosenne ciepełko zamknięte w wielkim ogrodowym słoju

No to mam
eM...namalował

AlKa 10:49, 31 sty 2016

Piekna