Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 07:58, 18 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Sylwia, ja tą roślinkę miałam w ubiegłym roku w donicach (tak mi się przynajmniej wydaje, że to ona) poszukam fotki i wkleję u mnie.

A i ciekawostka - ona przezimowała, teraz coś tam już wypuszcza.
bo to roślina ogrodowa jest. Zadarniajaca
Typografia ogrodu 07:58, 18 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

i tak zbyt mocne wrażenia jak dla mnie

Zrobię fotkę i Ci na prive podeślę jak wygląda.
Pokrzywę mówisz - a będziesz ją z czymś łączyć?

bedzie ziołowo pokrzywy będą suszona akurat wisieć na wrotach
Tu ma być ogród :) 07:36, 18 maj 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Grabów jest tam 6, tylko ten buk 3 przesłonił
Te kupione tej wiosny znacznie wyższe, niż dwa, które miałam wcześniej, nie wiesz Reniu czy można przyciąć czubek takiemu grabowi, żeby wszystkie zrównać wysokością, a jeśli tak to kiedy to się robi?

Trawnik dostał już dwa razy papu - raz Azofoskę raz saletrę amonową.

A Ty jak często nawozisz i czym, bo mój ostatnio był nawożony ponad miesiąc temu.

graby można ciąc bez problemu ..moje przy warzywniku też bede ciąć ...i wierzchołki skróce też zeby w gore juz nie szły ...ponoć czerwiec to najlepszy czas ...albo w lutym ...żeby nie płakały.

ale zapytaj Marzenę ...ona ma najwieksze doświadczenie ... ma żywopłot z grabu ..wiec tnie regularnie.

PS. carex evergold mam od kilku sezonów ...była bezproblemowa ...ciełam do zera kazdej wiosny i ładnie odbijała ...jesienią kilka szt sie zagrzybiło i wygladały kiepsko po cieciu ...ale ruszyły wiec licze ze szybko sie zregenerują
Tu ma być ogród :) 06:10, 18 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeszcze raz moje mixy tulipanowe

Fajne ujęcie drzew
Anulajda w raju 05:07, 18 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Znowu się zachwycam.

Dziś numer 1 to te białe pełne, strzępiasta, jak się zwą?

Dziękuję są to Snow Crystal
Tu ma być ogród :) 00:48, 18 maj 2017

Do góry
Wieczorne Balleriny

Tu ma być ogród :) 00:41, 18 maj 2017

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
U mnie w tulipanach z B. też pomyłki, ale nie jest tragicznie zamiar QoN część okazała się niższymi fioletowymi chyba Purple flag.

W sprawie porzeczek zabiorę głos. Jak są dobre krzaki tylko stare,to wystarczy na wiosnę odmłodzić. Wycina się stare pędy jak dawno nie cięte to ok 1/3 krzaka i za rok znowu 1/3 tych starych pędów w trzecim roku reszta starych i krzak odmłodzony tylko trzeba pilnować i ewentualnie wycinać na wiosnę najstarsze pędy. Podobnie agrest czy borówki amerykańskie. Ja osobiście nie polecam krzewów owocowych szczepionych na pniu, moim zdaniem słabiej owocują i podkładka nawet po x latach nie stanowi wystarczającej podpory.

Bardzo przepraszam że się tak szarogęszę nie u siebie

Fajnie, że to napisałaś Magda - nie wiem kiedy się na swoich owoców doczekam, ale przydałoby się zapamiętać te porady.
Tu ma być ogród :) 00:40, 18 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Wymyśliłam, że kupię porzeczki szczepione na pniu ale trochę boje się takich bez nazwy Kiedyś miałam czarne porzeczki, jedna była pyszna drugiej nie dalo się zjeść taka była kwaśna i twarda

ogród do malowania Śliczne kolory

też myślałam o tych na pniu, ale trochę sie boję, że się pokładą od ciężaru, choć doświadczenia nie mam.

Mam nadzieję, że nie trafiły mi się takie niezjadliwe odmiany
Ogród Marty 00:38, 18 maj 2017

Do góry
Marta napisał(a)

Muszę przyjść do ciebie popatrzeć, co za mix stworzyłaś. Widziałam u Ciebie piękne zdjęcia z urlopu, super, że się tam wybraliście

Na pogodę akurat nie narzekam, bo ostatnio zagoniona jestem i nie byłoby nawet kiedy wyjść podłubać w ziemi. Nawet taka pogoda była mi na rękę nie żałowałam tego, że musiałam co innego robić ale co za dużo to nie zdrowo, oby szybko się wypogodziło

Dalej zagoniona? Skąd ja to znam

Czekam na Twoje PP w pełnym rozkwicie.
Tu ma być ogród :) 00:37, 18 maj 2017

Do góry
Marta napisał(a)
Piękną wiosnę masz u siebie, miksy tulipanowe urocze, no i super urlopik sobie sprawiłaś. Fajnie, że wszyscy byli zadowoleni ) w takich okolicznościach przyrody nie mogło być inaczej. Pozdrawiam

Dzięki Marta,
pokaż jeszcze swoje tulipany
Tu ma być ogród :) 00:36, 18 maj 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
O jak pieknie moje czosnki dopiero zaczynają "pękać"

Przy takiej pogodzie szybko się otworzą.
Dawno nie zaglądałaś
Tu ma być ogród :) 00:35, 18 maj 2017

Do góry
sylwai napisał(a)

To mnie zmartwiłaś,ja planowałam ją na rabate południową .Może Ty mi doradzisz jakąś niewielką trawkę na południową stronę,muszę wymienić moje evergoldy,bo w tym roku wyglądają nieciekawie,ale słyszę że prawie u wszystkich tak wygląda,przez paskudnego grzyba?

Szczerze odradzam tą Elatę do słońca.
Z Evergoldami rok temu miałam podobne doświadczenie, z całej kolekcji ogromnych okazów zostały mi dwa, więcej nie kupię, na pewno nie traktowałabym tej trawy jako podstawę rabaty.

Wiele traw przetestowałam takich do słońca, bo cały ogród niemal taki mam.
Na ten moment mogłabym polecić wszystkie rodzaje seslerii, carexa Montana i śmiałka.
Fajny jest carex Variegata, ale w słońcu liście ma prawie limonkowe, zdecydowanie ładniej wygląda w cieniu.
Ja w zeszłym roku przytargałam sobie z lasu jakiegoś carexa, który dotychczas bardzo ładnie się zachowuje w moim ogrodzie i dałam go na słoneczną rabatę.

Czy to jest ta roślinka, o którą pytałaś u Asi? To jakaś tojeść.

Tu ma być ogród :) 00:25, 18 maj 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Pewnie tysiąc razy to czytałaś ale napisze to raz jeszcze DOSKONAŁA PLAMA KOLORYSTYCZNA.

Energetycznie jest

Tu ma być ogród :) 00:25, 18 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

czekam na twoja nowa rabate musze duzo ogladac partzec zeby cos odgapić

Ale ta moja cienista, to chyba nie skorzystasz.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:20, 18 maj 2017

Do góry
Super wyszła ta okrągła rabata.
Róże już tuż tuż, będę stałym gościem u Ciebie
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 00:11, 18 maj 2017

Do góry
Piękne zdjęcia Marta - tulipany w różnych kolorach tyle radości wnoszą do ogrodu.

Ja też zaszalałam z kolorami i nie żałuję

Edenki mi przemarzły, tym razem choć dobrze pamiętałam Twoje zeszłoroczne nauki, musiałam powycinać wszystkie długie pędy, na szczęście od ziemi odbiły.
A jak Twoje?

Ogród z uśmiechem 00:09, 18 maj 2017

Do góry
Ajć, coś pech Cię Jolu ogrodowy prześladuje - oby było już tylko dobrze.

A tulipki piękne
Typografia ogrodu 00:01, 18 maj 2017

Do góry
Sylwia, ja tą roślinkę miałam w ubiegłym roku w donicach (tak mi się przynajmniej wydaje, że to ona) poszukam fotki i wkleję u mnie.

A i ciekawostka - ona przezimowała, teraz coś tam już wypuszcza.
Typografia ogrodu 00:01, 18 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

nie stoi się skacze się na siedząco. poza tym na 2mk podłogi siedziało w ścicku 9 osób a że ja skakałam pierwsza to w zasadzie cały czas siedziałam na progu

Co do wody to jeszcze daleka droga...ale może się uda

A zaproszenie od nas? nasz szarak w druku jest ciągle. właściwie wszyscy go chcą. cieszy się ogromnym powodzeniem. A uwiezysz ze dziś zrywałam pokrzwe na slubne dekoracje

i tak zbyt mocne wrażenia jak dla mnie

Zrobię fotkę i Ci na prive podeślę jak wygląda.
Pokrzywę mówisz - a będziesz ją z czymś łączyć?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies