Grabów jest tam 6, tylko ten buk 3 przesłonił
Te kupione tej wiosny znacznie wyższe, niż dwa, które miałam wcześniej, nie wiesz Reniu czy można przyciąć czubek takiemu grabowi, żeby wszystkie zrównać wysokością, a jeśli tak to kiedy to się robi?
Trawnik dostał już dwa razy papu - raz Azofoskę raz saletrę amonową.
A Ty jak często nawozisz i czym, bo mój ostatnio był nawożony ponad miesiąc temu.
To mnie zmartwiłaś,ja planowałam ją na rabate południową .Może Ty mi doradzisz jakąś niewielką trawkę na południową stronę,muszę wymienić moje evergoldy,bo w tym roku wyglądają nieciekawie,ale słyszę że prawie u wszystkich tak wygląda,przez paskudnego grzyba?
Piękną wiosnę masz u siebie, miksy tulipanowe urocze, no i super urlopik sobie sprawiłaś. Fajnie, że wszyscy byli zadowoleni ) w takich okolicznościach przyrody nie mogło być inaczej. Pozdrawiam
Wymyśliłam, że kupię porzeczki szczepione na pniu ale trochę boje się takich bez nazwy Kiedyś miałam czarne porzeczki, jedna była pyszna drugiej nie dalo się zjeść taka była kwaśna i twarda
U mnie w tulipanach z B. też pomyłki, ale nie jest tragicznie zamiar QoN część okazała się niższymi fioletowymi chyba Purple flag.
W sprawie porzeczek zabiorę głos. Jak są dobre krzaki tylko stare,to wystarczy na wiosnę odmłodzić. Wycina się stare pędy jak dawno nie cięte to ok 1/3 krzaka i za rok znowu 1/3 tych starych pędów w trzecim roku reszta starych i krzak odmłodzony tylko trzeba pilnować i ewentualnie wycinać na wiosnę najstarsze pędy. Podobnie agrest czy borówki amerykańskie. Ja osobiście nie polecam krzewów owocowych szczepionych na pniu, moim zdaniem słabiej owocują i podkładka nawet po x latach nie stanowi wystarczającej podpory.
Bardzo przepraszam że się tak szarogęszę nie u siebie