Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ren133 10:44, 17 maj 2017

lindsay80 napisał(a)

Tulipany wśród grabów i w końcu mamy idealny trawniczek

Buk ma stamtąd zniknąć - niestety nie zdążyliśmy przesadzić, a teraz to już chyba lepiej go nie ruszać, prawda?

Fajny ten fiolet z pomarańczem!!!
Graby pięknie się prezentują

Ciesze sie, że w końcu jesteś zadowolona z trawnika A czym go nakarmiłaś?
lindsay80 10:51, 17 maj 2017

ren133 napisał(a)

Fajny ten fiolet z pomarańczem!!!
Graby pięknie się prezentują

Ciesze sie, że w końcu jesteś zadowolona z trawnika A czym go nakarmiłaś?

Grabów jest tam 6, tylko ten buk 3 przesłonił
Te kupione tej wiosny znacznie wyższe, niż dwa, które miałam wcześniej, nie wiesz Reniu czy można przyciąć czubek takiemu grabowi, żeby wszystkie zrównać wysokością, a jeśli tak to kiedy to się robi?

Trawnik dostał już dwa razy papu - raz Azofoskę raz saletrę amonową.

A Ty jak często nawozisz i czym, bo mój ostatnio był nawożony ponad miesiąc temu.
12:34, 17 maj 2017
lindsay80 napisał(a)

musze do Ciebie zajrzeć, bo nie umiem sobie tego wyobrazić.

czekam na twoja nowa rabate musze duzo ogladac partzec zeby cos odgapić
Agi2006 14:13, 17 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
Jeszcze raz moje mixy tulipanowe

Tulipany wśród grabów i w końcu mamy idealny trawniczek

Buk ma stamtąd zniknąć - niestety nie zdążyliśmy przesadzić, a teraz to już chyba lepiej go nie ruszać, prawda?

Pewnie tysiąc razy to czytałaś ale napisze to raz jeszcze DOSKONAŁA PLAMA KOLORYSTYCZNA.
sylwai 14:58, 17 maj 2017

lindsay80 napisał(a)

W pobliskiej szkółce - ale drugi raz bym jej nie kupiła - to jest trawa wyłącznie do cienia - ja mam od wschodu i wygląda koszmarnie, bo słońce ją przypala.
Teraz większość kępek poszła na rabatę od północy, zobaczymy, czy w końcu zacznie wyglądać.

To mnie zmartwiłaś,ja planowałam ją na rabate południową .Może Ty mi doradzisz jakąś niewielką trawkę na południową stronę,muszę wymienić moje evergoldy,bo w tym roku wyglądają nieciekawie,ale słyszę że prawie u wszystkich tak wygląda,przez paskudnego grzyba?
Filemon24 17:03, 17 maj 2017

O jak pieknie moje czosnki dopiero zaczynają "pękać"
Marta 21:58, 17 maj 2017

Piękną wiosnę masz u siebie, miksy tulipanowe urocze, no i super urlopik sobie sprawiłaś. Fajnie, że wszyscy byli zadowoleni ) w takich okolicznościach przyrody nie mogło być inaczej. Pozdrawiam
jolanka 22:19, 17 maj 2017

Wymyśliłam, że kupię porzeczki szczepione na pniu ale trochę boje się takich bez nazwy Kiedyś miałam czarne porzeczki, jedna była pyszna drugiej nie dalo się zjeść taka była kwaśna i twarda

ogród do malowania Śliczne kolory
Pluszakowa 23:53, 17 maj 2017

U mnie w tulipanach z B. też pomyłki, ale nie jest tragicznie zamiar QoN część okazała się niższymi fioletowymi chyba Purple flag.

W sprawie porzeczek zabiorę głos. Jak są dobre krzaki tylko stare,to wystarczy na wiosnę odmłodzić. Wycina się stare pędy jak dawno nie cięte to ok 1/3 krzaka i za rok znowu 1/3 tych starych pędów w trzecim roku reszta starych i krzak odmłodzony tylko trzeba pilnować i ewentualnie wycinać na wiosnę najstarsze pędy. Podobnie agrest czy borówki amerykańskie. Ja osobiście nie polecam krzewów owocowych szczepionych na pniu, moim zdaniem słabiej owocują i podkładka nawet po x latach nie stanowi wystarczającej podpory.

Bardzo przepraszam że się tak szarogęszę nie u siebie
lindsay80 00:25, 18 maj 2017

eee_taam napisał(a)

czekam na twoja nowa rabate musze duzo ogladac partzec zeby cos odgapić

Ale ta moja cienista, to chyba nie skorzystasz.