Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 09:04, 16 maj 2017

KasiaWB napisał(a)
pięknie u nas niestety chłodniej i przymrozki dały popalić. Spektakularnego kwitnienia róż, może z wyjątkiem jednej nie będzie w tym roku trudno. Nowości Austina piękne - dostałam od nich maile
Pozdrawiam

Kasiu, myslę, ze róże odbiją, nawet jeżeli trochę ich przymroziło. Może tylko później będą kwitnąć... Nie traćmy nadziei
Nowości Austina tym razem naprawdę ładne som, a że ostatnio ciekawa jestem żółtych róż, to ta Vanessa Bell rysuje się dosyć interesująco. Chyba bym znalazła nawet dla niej miejsce na jednej z rabat
Zagajanka 09:06, 16 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Wow jak pięknie prezentuje się ta nowa rabata!

U mnie pierwsza ktoraś z białych róż będzie, ale musze sprawdzic na etykiecie ktora, bo mam strasznie gęsto posadzone...

Zatem czekamy na pierwszy rózany kwiatek na O. w sezonie 2017
tulucy 14:59, 17 maj 2017

Pięknie Ci wyszło "kółko"

U mnie pierwsza zapowiada się jesienny mikrusek Susan Williams Ellis.
Anda 15:05, 17 maj 2017

Piekne widoki Róże wspaniałe sie prezentują. Kółko tak sobie wyobrażałam Jak zakwitną róże to będzie szał
Czy już któraś z róż otworzyła pączki?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zagajanka 22:06, 17 maj 2017

tulucy napisał(a)
Pięknie Ci wyszło "kółko"

U mnie pierwsza zapowiada się jesienny mikrusek Susan Williams Ellis.

Jakies te ostatnio sadzone wyrywne
Zagajanka 22:16, 17 maj 2017

Anda napisał(a)
Piekne widoki Róże wspaniałe sie prezentują. Kółko tak sobie wyobrażałam Jak zakwitną róże to będzie szał
Czy już któraś z róż otworzyła pączki?

Kolko musi nabrac masy no i dojdzie do tego jak nie trzeba bedzie nic z niego przesadzac. A znając życie, zmiany będą, bo tak ciekawiej jest

U mnie Othello jest w pozycji startowej:

Nachtfalter:

I Viridiflora:

lindsay80 00:20, 18 maj 2017

Super wyszła ta okrągła rabata.
Róże już tuż tuż, będę stałym gościem u Ciebie
Kasia_CS 07:26, 18 maj 2017

I mnie do kwitnienia daleko, ale dwie różyczki mam ładnie zapączkowane. Tak się się zastanawiam, że na różance kroluje obecnie, a ja w sumie nie wiem, czy te nowe róże z nią zagrają mam nadzieję, że obejdzie się bez przesadzania

A okrąglaczsk prezentuje się bardzo zacnie
inka74 07:51, 19 maj 2017

Jejku u ciebie róże wielkości słonia. U mnie ledwo przy ziemi. A już pąki tej wielkości to za miesiąc może będą. Śliczne masz te rabaty. Grabów zazdroszczę.

Janka czy ty masz może bez Krasawica Moskwy?
Zagajanka 07:59, 20 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
Super wyszła ta okrągła rabata.
Róże już tuż tuż, będę stałym gościem u Ciebie

ja tez czekam na Twoje roze