Zaraz po świętach odwiedziłam muzeum i fabrykę baniek choinkowych w Nowej Dębie. Jest oczywiście sklep firmowy i trafiłam na posezonową przecenę. Oto moje zakupy
Wiesz Edytko, ja już kiedyś te brzózki u Ciebie widziałem, ale zastanawiam się teraz czy one nie są za gęsto posadzone. Starsze brzozy na ogół ciężko się przekorzeniają. Może pomyśl nad tym teraz jak nie jest jeszcze za późno i rozsadź je wiosną przynajmniej w 2 metrowych odstępach, lecz niekoniecznie w kółeczku.
Ewa, tutaj, przy części gospodarczej.
Myślę tylko o dwóch skrzynkach na warzywka tzw. rosołowe. Jakoś warzywa mi się nie udają Zbyszek stwierdził, że mam sobie nim głowy nie zaprzątać, a mnie korci mieć :
To jest miejsce za forsycją na prawo:
Na końcu mam kompostowniki, dlatego nie mam lepszej fotki.
Bukiecik na dzień przed mrozami - teraz stoi i mnie cieszy - sprawdzają się pierisy, trzmieliny, iglaki - za tydzień znów ciepło i znów czas na bukiecik
Porządkowałam sobie zdjęcia i dzieliłam na albumy związane z budową i ogrodem. Znalazłam jeszcze parę fotek ogrodu z początku października 2015
rabata frontowa- widać różnice w przebarwieniach imperaty red baron i bezodmianowej
Ten efekt mnie zaskoczył- królicze uszy ładnie się skomponowały z imperatą (okolice tarasu)