Może i coś tam zeżrą, ale nie widać tego. Zresztą staram się od razu reagować na nornice. Największy z nimi kłopot mam przy szpalerze róż, bo graniczy z nieużytkami za siatką ogrodzeniową. Tam je dopiero gonię!!!
Sebuś ja już też kiedyś przesadzałam lilie w całej kupie wiosną i kwitły jak gdyby nigdy nic, ale tu nie będzie w kupie. Muszę wytargać każdą cebulę osobno. Rozkokosiły mi się lilie...zresztą widać na zdjęciach
Piękne te lilie u Ciebie Kasiu, też je badzo lubie ale u mnie pomimo, że sadze w donicach to i tak nornice przegryzają i też dokupię na wiosne. A trawy już kiedyś rozsadzałas? Bo moje tez na wiosnę musze rozdzielić i nie wiem czy to łatwo sie robi bo obawiam się, że uszkodze. Pozdrawiam Kasiu, dziś wiosną już pachnie a przebiśniegi tak jakby już chciały kwitnąć
Masz dużo pięknych lilii Danusiu i wiem, że mają u Ciebie specjalne względy.
Moje nornice najwyraźniej wolą korzenie różane...bardziej wybredne, czy co???
Tak, dzieliłam już rozplenice. Wiosną...szpadlem, ciach i już. Dalej bez problemu rosną Teraz każda rozplenica będzie podzielona na 4. Nie chcę zostawiać takich całkiem malutkich.
Wiosną Ci pachnie??? Siedzę w biurze...tu buro i ponuro
Fantastycznie ze światełkami i niebieskimi kokardkami podkreślasz chyba ostatnie podrywy zimy, u nas już szaro i buro, trochę pada deszczu, ale to dla naszych ogrodów dobrze, czekam aż się w końcu styczeń skończy i przywołuję już słoneczko, bo bardzo go nam brakuje, lilie masz przepiękne ach....miło mi się na nie patrzy
A wykopujesz te trawy i szpadlem? Czy tak do rosnących tym szpadlem? Róże tez mi podgryzają i chyba kilka będę musiała wymienić u siebie pytałam właśnie gdzie kupujesz róże?
Ja wykopuję, bo chcę żeby znowu rosły na środku tego samego miejsca. I wtedy szpadlem. Ale wiem na pewno, że można nie wykopywać całej, tylko ciachnąć i wtedy to ciachnięte wykopać.
Po róże zapraszam do mnie, do Pszczyny (może wreszcie przyjedziesz...), mam taki punky sprzedaży ładnych sadzonek. Pani Kasia ma bardzo ładne róże, można wcześniej zadzwonić i zapytać czy ma takie jakie chcesz. Podam Ci linka Danusiu http://www.roze-ogrodowe.pl/index.php/home,
poza tym kupowałam W Rosarium i w szkółkach w Pisarzowicach i Goczałkowicach.