Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 19:10, 08 lis 2015

Do góry
Kamiś wydaje mi się, że to Marmalade, ale jakby co dla porównania masz moje.

W zeszłym roku podzieliłam taką dużą kępę i to są zeszłoroczne sadzoneczki, dokładanie rok mają. Fajnie urosły, nie? W przyszłym roku one też na dzielenie się załapią. Październik to najlepszy miesiąc .
Miskant - Miscanthus 19:08, 08 lis 2015

Do góry
Dzień dobry.

Mam wzdłuż ogrodzenia zdobyczne cisy. Chciałabym posadzić między nimi Miskanty Variegatus (mam 3 sztuki) i Hortensje Lime Light. Mam też Kalinę Burkwooda Anne Russel. Nie wiem jak to wkomponować, nie do końca jestem przekonana czy dobrze rozmieściłam cisy, latem miskanty wypełnią wolne przestrzenie między nimi, ale wiosną będą straszyć te dziury. Czym je wtedy wypełnić?

Pozdrawiam. Renata

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:08, 08 lis 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Zgadzam się, ogród masz jak pudełeczko pełne wybornych czekoladek, owiniętych w piękne papierki. Każde zdjęcie mnie zaskakuje swą tajemniczością

No w każdym bądź razie mojej suni się podoba

Czego???

Ach te pchły!!!

Uff wygryzłam wszystkie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:04, 08 lis 2015

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:00, 08 lis 2015

Do góry
W lasku na biało ozdobnie

I kochana brama Anny
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:57, 08 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wklejaj, wklejaj bo my na nie czekamy

Wklejam, tyle że Mała dziś od babci wróciła i puścić nie chce Mam chwilę bo w wanie eksperymenty robi
Dziś bitwa o każdy kwitnący kwiatek, a że niewiele ich zostało po masakrze śniegowej to trwa walka o ciemierniki
Makowo na Kociewiu 18:56, 08 lis 2015

Do góry
Ostatnio nieogrodowa zupełnie jestem, choć wczoraj ruszyłam w końcu miejsce gospodarcze w ogrodzie, gdzie są kompostowniki, donice, narzędzia i wszystko inne co potrzebne do ogrodniczkowania. Cel: wyekspediowanie wszystkiego co nie może zostać na zimę na zewnątrz do piwnicy, posprzątanie, umycie, oraz wyrzucenie wszystkiego co może się przydać. Na końcu zabrałam się za wydobycie kompostu z plastikowego kompostownika, którym będę kopczykować róze. Ku mojemu zdumieniu nie ruszany cały sezon stos w plastikowym ażurowym ubraniu okazał się piękną ziemią kompostową gotową do użycia i jest tego naprawdę sporo. Mniejszą część wsadziłam do wiaderek i worków a pozostałą wyrzucę na rabaty. Musze opróżnić do końca plastikową piramidę bo zmieni miejscówkę a komory kompostowe na wiosnę będą wymieniane wraz z ażurowym ogrodzeniem podtrzymującym pnącza. Myśle, ze uda mi się to przed zimą

To obrazki, które zrobiłam jakiś czas temu, kiedy sadziłam róże

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:54, 08 lis 2015

Do góry
Ptica cała - rośnie i zrzuca żółty puszek

Teraz widoczne są zimozielone byliny...
Rozpoznawanie traw 18:52, 08 lis 2015

Do góry
Może ktoś pomoże dostałam trawkę ale jako NN,co to może być ? Liście wysokie około 110cm kwiaty 150cm

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:50, 08 lis 2015

Do góry
marzena napisał(a)
bardzo miły spacerek po Twoim pięknym ogrodzie odbyłam

Witaj Marzenko - zapraszam serdecznie, fotki wklejam kiedy łapie choć sekundę oddechu
Mój ogród - trudne początki - Paula 18:50, 08 lis 2015

Do góry
Powiem Wam że naprawdę zastanawiam się co by jakiś "album" założyć i opisywać takie momenty tak na pamiątkę. Dzieci są udane

Ciężki dzień miałam walczyłam z sadzeniem i prawie skończyłam. Może ktoś pomoże dostałam trawkę ale jako NN,co to może być ? Liście wysokie około 110cm kwiaty 150cm

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 18:48, 08 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Tak. Dwa razy.
Nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych, a o chorobach grzybowych roślin czytam tylko w książkach i stąd wiem, że takie istnieją. Moje doświadczenia zastosowania oprysków sporządzonych na bazie wywaru z jaskółczego ziela nie są miarodajne, ponieważ na przemian stosuję od lat opryski z ANHK które również zapobiegają rozwojowi wszelkich patogenów.

Stosowałem takie same proporcje jak przy sporządzaniu wywarów z pokrzywy.

Tak wygląda u mnie jaskółcze ziele przygotowane do sporządzania z niego roślinnych preparatów.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź-będę stosować i ciekawam efektów
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:47, 08 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiula Ty byś energią pół Krakowa obdzieliła chyba. Musimy i my pchnąć ten remont jakoś do przodu. U mnie pogoda dziś taka sama była - słonko i duuuży wiatr. Buziaki.

Ogród mam jak pudełeczko więc wiatr nie hula (u Ciebie w tej leśnej części pewnie też tak jest
Co do enerii to owszem jest tyle że zdrowie już nie to, strasznie na wszystko musze uważać. Kiedy liście opadają skupiam się na architekturze, dzis np robiłam stelaż za oczkiem bo mnie wkurzał widok betonu w tle a sadzić tam nic nie mogę bo to miejsce robocze mojego eM
Obsadziłam bluszczem, za 2 lata będzie tam zielona scianka
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:44, 08 lis 2015

Do góry
Joanna właśnie znalazłem fotkę dokumentującą moje zbrodnicze poczynania nie chciałem ale musiałem
w tle widać podgoloną jodłę

i gorące wspomnienie sierpnia
Moja bajka 18:43, 08 lis 2015

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:42, 08 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kochana, a gdzieś Ty te konary ukrywała jak u Ciebie byłam hę......chyba, że taka już mam sklerozę........pewnie się bałaś , że do siebie zawinę ha ha ha Buziol ogromny. Czytam , że się następne remonty szykują

Konarów mam wbród, tyle że widać je dopiero teraz kiedy liście opadły i pół bylin wyciełam
Tu jest tylko nowy nabytek (w tle) obok krzewuszki od Katki
Moja bajka 18:37, 08 lis 2015

Do góry

większość host już powycinana, a brunnera wciąż piękna
Moja bajka 18:30, 08 lis 2015

Do góry
Złota myśl mojego synka z przed chwili :
"Mamo ludzie, którzy mieszkają w blokach mają działki. A my mamy działkę w ogrodzie. Działka - bo na niej działamy" .

Wczoraj grabiłam i serce mi się krajało jak co rusz biedne biedroneczki widziałam, które próbowały się gdzieś ukryć. Wkurzyłam się na emusia, bo od roku się na domek dla owadów doprosić nie mogę i nie bacząc, że dziś niedziela skleciłam jakiś tam domek. Nie wiem czy akurat biedronki zechcą w nim zamieszkać, ale może jakiś owad znajdzie tam schronienie.
Szału nie ma, koślawy trochę, ale pierwsze koty za płoty. Teraz zrobię taki większy, z wykorzystaniem różnych materiałów.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:29, 08 lis 2015

Do góry

Udanego tygodnia życzę, w końcu tylko 4 dni pracy
Makowo na Kociewiu 18:26, 08 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Ladnie Ci jeszcze roze kwitna. I piekna jest ta biala chryzantema w donicy. Slicznie masz

dziękuję Ando ...jeszcze niektóre róże mają kwiatki, ale tamtym roku jednak więcej kwitło róż. przymrozki zrobiły swoja
To Leonardo dzisiaj

Wenlock
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies