Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:30, 24 sty 2016

ewa004 napisał(a)
Jaka uprzejma

Prawda
Magda70 21:40, 24 sty 2016

Ja zawsze taka jestem przeciez
nawigatorka 22:19, 24 sty 2016

Magda70 napisał(a)
Ja zawsze taka jestem przeciez

wiadomo
magnolia 08:40, 25 sty 2016

klony ginnala- foty z telefonu, nie wiem czy pomogą bo brzydkie. One były kiedys pewnie sadzone jako szpaler, stąd niektóre sa takie pojedyncze bo w ścisku rosły

nawigatorka 09:57, 25 sty 2016

magnolia napisał(a)
klony ginnala- foty z telefonu, nie wiem czy pomogą bo brzydkie. One były kiedys pewnie sadzone jako szpaler, stąd niektóre sa takie pojedyncze bo w ścisku rosły

Marto jestes kochana ze pamietalas.a czekalam na te zdjecia.
rozmiar super.pokroj tez.ciekawe ile maja lat.
A jak myslisz,patrzac tez na klony tatarskie,ktore sama sadzilas,czy z swidosliwa mozna liczyc na szybszy wzrost?
magnolia 10:29, 25 sty 2016

nie wiem czy świdosliwa czy klon szybciej zrobi 'robotę'. Te świdośli które wiele osób ma - zwykłe lamarcka raczej nie będą dobre, bo za dużo daja rozłogów, a te co Ci linkowałam kiedyś wczesniej, nie wiem jak z szybkością wzrostu. Nie mogę ich polecać, bo nie znam ich praktycznie.

Te klony maja pewnie sporo lat- myślę że ponad 20
czasem mozna kupić takie, że juz dają formę niedużego drzewka
Może być tez klon tatarski Hot wings
http://www.futuregardens.pl/klon-tatarski-hot-wings-acer-tataricum.html
nawigatorka 10:32, 25 sty 2016

magnolia napisał(a)
nie wiem czy świdosliwa czy klon szybciej zrobi 'robotę'. Te świdośli które wiele osób ma - zwykłe lamarcka raczej nie będą dobre, bo za dużo daja rozłogów, a te co Ci linkowałam kiedyś wczesniej, nie wiem jak z szybkością wzrostu. Nie mogę ich polecać, bo nie znam ich praktycznie.

Te klony maja pewnie sporo lat- myślę że ponad 20
czasem mozna kupić takie, że juz dają formę niedużego drzewka
Może być tez klon tatarski Hot wings
http://www.futuregardens.pl/klon-tatarski-hot-wings-acer-tataricum.html

Odmiana hot wings odpada bo zniose przebarwienie na czerwono na jesien ale nie w lecie.jedynie ginnala.
A ja myslalam wlasnie o lamarcka.myslisz ze niebda sie opanowac tych odrostow? Bedzie tego tak duzo? Ech a juz myslalam ze wiem...
magnolia 10:35, 25 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Odmiana hot wings odpada bo zniose przebarwienie na czerwono na jesien ale nie w lecie.jedynie ginnala.
A ja myslalam wlasnie o lamarcka.myslisz ze niebda sie opanowac tych odrostow? Bedzie tego tak duzo? Ech a juz myslalam ze wiem...

nie wiem bo nie hodowałam.
Szkółkarz z którym gadałam, mówił że za dużo tych odrostów żeby prowadzić ładnie.
magnolia 10:37, 25 sty 2016

Zostaw teraz, pojedź tam gdzie masz pojechać, je obejrzeć i pogadaj, dopytaj u doświadczonych szkółkarzy.
Czy to będą klony/świdośliwy/magnolie/brzozy możesz zdecydować jak pogadasz z kimś kto jest hodowcą
nawigatorka 10:40, 25 sty 2016

magnolia napisał(a)
Zostaw teraz, pojedź tam gdzie masz pojechać, je obejrzeć i pogadaj, dopytaj u doświadczonych szkółkarzy.
Czy to będą klony/świdośliwy/magnolie/brzozy możesz zdecydować jak pogadasz z kimś kto jest hodowcą

i chyba to mi pozostanie. dobrze, żę wionsna blisko.
dziękuję Ci Magnolio za poświęcony czas i uwagę