Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 18:33, 06 lis 2015

Do góry
jejku te robocze nawet się nie nadają do pokazania, ale zaraz mnie tu zlinczujecie więc pokazuję

Posadziłam je tak, że dolne gałązki lekko nachodzą na siebie,co metr z kawałkiem, więc ekran będzie ponad 5-metrowy.

Po obu stronach mają być te panele i dalej tuje. Tylko przy nich tuje takie malutkie
W cieniu - zacieniona 18:32, 06 lis 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ej, nie jest źle, żółć też prześwituje. A pogoda za oknem? Teraz już nie widać. .

Pozdrawiam wieczorowa porą
...trochę żółtego jest..ale to już końcówki...a za oknem deszczyk.
Lawendowy zawrót głowy 18:31, 06 lis 2015

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 18:31, 06 lis 2015

Do góry
molinia dla navigatorki

Edith Dudszus sadzonki były malusie ale troszkę przybrała, liczę że w przyszłym sezonie się rozrośnie

przy okazji Karl Foerster w jesiennym kubraczku ulubienica eMa
Lawendowy zawrót głowy 18:27, 06 lis 2015

Do góry
Fotki robocze )))Wreszcie cos sie dzieje ))jest brama i furtka ...przesła jutro albo we wtorek ))
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:25, 06 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Liczae na to ze beda jeszcze karmazynowe jak w zezzlym roku

O jakie ładne!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:23, 06 lis 2015

Do góry
Jeszcze jedna poza mojego ogoniastego.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:20, 06 lis 2015

Do góry
I kupilam dwa kwiotki ktos cos powie bo ja reki do domowych nie mam moze jakies porady?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:18, 06 lis 2015

Do góry

Liczae na to ze beda jeszcze karmazynowe jak w zezzlym roku
Kiedyś będzie tu ogród 18:16, 06 lis 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Noo pomysł bardzo fajny
ciekawa jestem jak to będzie wyglądało na żywo
Agatko też jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie. W założeniu ma osłaniać przed oczami z zewnątrz i przed wiatrem. Pomiędzy skarpą a stawem będą cypryśniki.

Agania napisał(a)
To magiczne pomysły, kształt oczka muszę poprawić...odpisałam wczoraj i poległam

Agatko czytałam, bardzo pomogłaś w moich rozwazaniach. Dziękuję.

Agania napisał(a)

Miałam nie cytować, musisz siem poprawić
Chyba klon będzie żył, porę oczek przy dole widać że żyje. Zobaczymy wiosną. Poprawę obiecuję.

Agania napisał(a)
Jest inspirka, to prace polecą, super rozplantowany brzeg...skarpa musi być, bo lepiej i ciekawiej całość wygląda, na płaskim nie ma takiego efektu, kręciło mnie usypywanie skarpy u nas

Prace zwolniły, bo jestem już drugi tydzień uziemiona z córą w domu. A to jeszcze niestety nie koniec.

Agania napisał(a)
... może postaraj się poziomą półkę utworzyć, czepiam się, ale u mnie brzeg sknocony i wiosną muszę poprawić

Gratuluję sposobu na eMA, cuuudo skrzynia i czekam na c.dalszy twoich forteli

Agatko ale Mariusz radził, żeby półki robić przy oczku krytym folią. W stawku nie kazał, bo roślinki same zejdą gdzie im pasuje. Te w oczku muszę poszerzyć, bo będą za wąskie.
Skrzynia jak skrzynia, cudo to mam nadzieję będzie jej produkcja.

Snując rozważania nasadzeniowe proszę o radę w sprawie rabaty trójkątnej. Żółte to miłorząb, jasno zielone- tulipanowiec, czerwone- dąb czerwony.

W środku miał rosnąć świerk serbski. A może tam dać 3 szt, tak żeby środkiem się zeszły?
Ogród z koniczynką 18:06, 06 lis 2015

Do góry
Pomimo niesprzyjającej pogody, nie próżnowałam, poszerzyłam moją najwęższą rabatę z tyłu patio...

przesadziłam trawki-kostrzewę siną i obwódkę z trzmieliny...

a tu, jak dobrze się przyjrzeć, widać kiełkującą trawę w miejscu dawnego okręgu huśtawkowego
Ogródek Ewy 18:05, 06 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Tą rabatkę bym tak poszerzyła. Ten biały placek to fajne miejsce na wrzosowisko. A we wrzosach krokusy .

Kasieńko, się rozhuśtałaś Dużej rabaty nie ruszam Powiększyć jej już nie mogę bo trawnika odrobinę potrzebuję. tym bardziej że po rozbudowie zostanie z niego zaledwie lizaczek.
Piszesz o podcięciu świerków, musiałabym się chyba wyprowadzić, to cukiereczki eMusia.
Ale.....wrzosowisko? tak, pasuje do mojego "dzikiego" zestawiania roślin.
Chyba już pisałam że Cię lubię.
Moja "przyziemna" :) pasja 17:56, 06 lis 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Dawno zrobione, ale nie było czasu wstawić. Aktualnie na Umbrach już bardzo mało liści, a berberysy jeszcze się trzymają .

W półcieniu przebarwiają się bardziej na pomarańczowo

Nie jestem przekonana, czy wszystkie trawy to na pewno Gracki, bardzo różnią się wysokością...

Jak pięknie przebarwiają się berberysy.Jagódko jaka to odmiana??
A wisienki pięknie Ci się przebarwiły, wszystkie w jednym czasie.U mnie to były 3 pory roku.

W cieniu - zacieniona 17:40, 06 lis 2015

Do góry
...pierwsze kwiaty ciemierników
W cieniu - zacieniona 17:35, 06 lis 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Piękną jesień pokazałaś na zacienionej
piękne słoneczne dni chociaż zimne sprzyjają wyjściu na dwór i podziwianiu kolorów jesienie

przesyłam ci moją przebarwioną kalinę

i klona pozdrawiam słonecznie
kalina śliczna...pozdrawiam.
U nas już szaro i buro...

Lawendowy zawrót głowy 17:31, 06 lis 2015

Do góry
Agatko Amelko

Platanów mam 9 sztuk są u mnie od kwietnia wiec jeszcze nie goscily cale go sezonu . Bardzo mi się podobają jednak bardzo się bPo szukam fot pierwszego cięcia żeby je zagescic. Prezentują się cudnie zwlaszcza jesienią byly pięknie zolte a liście są bardzo duże i lata o je zbierać. Pierwsze trzy kupilismy w kwietniu lata o się zaaklimatyzowaly, kolejne w maju i niestetybprzyszly upaly i spadku im liście. Teraz doszly do siebie i mam nadzieje ze wiosna dają czadu. Potrzebują dużo wody, nieźle pijoki

Ceny w widelkach od 250 do 350 zeta moje są szczepione na wysokości 250 niżej szczepione moja być nieproporcjonalnie jak u rośnie im korona.

Poszukam fot i w kleje Wam linki
Platany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies