Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

W kamiennym kręgu od początku 03:14, 18 gru 2016

Do góry
Aniu, bardzo mi się podobają twoje bombki i dekoracje z mchu.
Ogródek Iwony II 11:21, 17 gru 2016

Do góry
Tak Haniu. M dzwonił. Mówię, że nie wiem, za co się zabrać. A on, że za menu i listę zakupów. Kierownik robót przydatny.
Ogródek Iwony II 10:50, 17 gru 2016

Do góry
A teraz zrobiłam sobie kawę i muszę się zabrać za planowanie menu i zakupów świątecznych
Ogródek Iwony II 10:49, 17 gru 2016

Do góry
Wczoraj zrobiłam ostatnie bombki. Jeszcze zawieszki i będą na choinkę. Mam 21 sztuk szydełkowych bombek.
Ogródek Iwony II 10:47, 17 gru 2016

Do góry
Dziś byłam na chwilę w ogrodzie. Zakopczykowałam resztę róż, zawilce, hortensje ogrodowe i miskanty. Kompostownik opróżniony.
Pozostało mi po świętach rozsypać trochę werbenyna rabatę bylinową i wykopać kilka sztuk na sadzonki.
Ogródek Iwony II 10:20, 17 gru 2016

Do góry
Aniu, mam dwa takie rh. I mam jeszcze Catavbience w kolorze fioletu i American Beauty. Ten ostatni chyba ładniejszy od Novej Zembli. Rosną na jednej rabacie obok jodły koreańskiej w odstępach ok. 2 metrów od siebie. No może 1,8 m.
Kiedyś widziałam fotkę Bogdzia i jej Nova Zembla. Bogdzia była mniejsza.
U mnie nie rosną w linii, tylko jedne bliżej przodu, drugie głębiej rabaty. Mam mało miejsca i musiałam posadzić po skosie. Cały czas kombinuję nad wypełnieniem. Z tyłu za rh mam wysokie floksy. Z przodu planuję dodać jeżówki i hakone. Widziałam u Milki i fajnie to wygląda. Mam jeszcze posadzone żurawki i bukszpan na obwodzie rabaty. Kulki na zmianę z żywopłocikiem.
Aniu, po świętach będę mieć więcej czasu, to poszukam fotki. Dam ci znać.
Moja codzienność - ogród Oli 23:46, 16 gru 2016

Do góry
To mnie Olu zaskoczyłaś tą bielą, hi, hi
Myślałam, że corten będzie i nie mogłam sobie wyobrazić. )
Na ten moment mi się podoba
Działeczka Asi :) 20:15, 16 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kulki !!!!
Pomiędzy trawki, np. hakone i jeżówki w jednym kolorze, niskie

Kochani, pomyślałam sobie, że przez okres zimowy pomęczę Was troszkę pytaniami
i poproszę o rady
Na wiosnę chciałabym zacząć jak najszybciej prace na działce i nie będzie czasu na pytania i odpowiedzi. Ja oczywiście cały czas czytam forum, szukam inspiracji, ale jakoś nie potrafię dobierać roślin do siebie gatunkowo, jak i nawet kolorystycznie Na razie taki kiepski ogrodnik ze mnie, ale kocham swoją działkę i mam nadzieję, że z roku na rok, będę bogatsza o wiedzę
Jak wiecie, nie mam jeszcze obsadzonych żadnych rabat, oprócz hortensji, które wsadzałam na jesieni. Dużo pracy przede mną i mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się stworzyć piękną działkę Będę wdzięczna za każdą poradę
Z nadejściem wiosny, chciałabym wiedzieć, gdzie i co wsadzę
Na pierwszy rzut idzie rabata bukszpanowa. Już zdecydowałam, za Waszą radą, że będę dosadzać do niej bukszpany. Nawet Iwonka mi pięknie narysowała kule Jeszcze raz dziękuję Iwonko
I moje pytania...
1. Czy tylko kule, czy mogą też być stożki? Czy będzie głupio?
2. Trawka hakone, jak zasugerowała Iwonka... czy inna? - co polecacie do bukszpanów?
3. No i jeżówka... jaki kolor? W pobliżu będą rododendrony w kolorze prawdopodobnie różu, fioletu.Po drugiej stronie alejki jest lawenda. Czy jeżówkę dać w takim samym kolorze, czy może białą?
i pytanie ostatnie
4. Czy wokół tej rabaty sadzić coś na obrzeżach? Żurawka, begonie wiecznie kwitnące, coś innego?
Pomożecie?

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:30, 16 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja nie. Nie wyobrażam sobie podnosić dźwiczki, potem mikrofalę, by na 30 sekund podgrzać szklankę mleka.

ja też nie
Ogródek Iwony II 08:02, 16 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja chyba okien wszystkich nie umyję. Mało czasu...
Połowa została, ale zimno. Zaziębić się nie chcę.

Za to dziś od leśniczego przywieźliśmy choinkę. Nawet dwie. Bo była mała, śliczna, gęsta i wołała, by ją też zabrać. druga taka 2 metry i coś
Stoją we wodzie za radą w leśniczego w garażu.

Co do okien-to ja wychodzę z tego samego założenia...myłam niedawno-ale już brudne.
A fajnie, że masz już choinkę-nic tylko teraz ubierać.
Ogródek Iwony II 07:21, 16 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Za to dziś od leśniczego przywieźliśmy choinkę. Nawet dwie. Bo była mała, śliczna, gęsta i wołała, by ją też zabrać. druga taka 2 metry i coś

Iwonko to jakieś szczególne porady dot. tego stania w wodzie?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:39, 15 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja nie. Nie wyobrażam sobie podnosić dźwiczki, potem mikrofalę, by na 30 sekund podgrzać szklankę mleka.

U mnie mikrofala codzienne chodzi - rano mleko do chrupek dzieciaki, jak mróz to i kot ciepłym mlekiem nie wzgardzi, bo mieszka na zewnątrz.

Pijam kawę z mlekiem, mleko z lodówki, a ja wolę gorącą kawę więc podgrzewam
Masło, margarynę do ciasta topię w mikro. Więc nie mogłabym z niej zrezygnować na tym etapie
Ogródek Iwony II 16:26, 15 gru 2016

Do góry

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:16, 15 gru 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 08:30, 15 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mało tu zaglądałam ostatnio, ale nałożyłam sobie szlaban na komputer, póki porządków nie zrobię. No i zeszło.

Też tak powinnam, ale coś ciężko...
A święta w lesie
Anna i Ogród 13:42, 14 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ania,dorabiałaś już zawieszki do bombek? Pokazywałaś?
Muszę moim zrobić i zastanawiam się, czy robić prosto czy z kokardkami.

Nie jeszcze nie robiłam. Ja na pewno zrobię z kokardkami. Takimi na dwie pętelki. Najprościej będzie.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:27, 14 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale numer z tymi rybkami
A jak tata zimą rybki przechowuje?

Oczko to bardziej taki stawik jest-w jednej części pogłębiony do 1,8m. Rybki zimują w stawiku-tata im tam chyba jakiś napowietrzacz kupił.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:12, 14 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I jak? Choinka jest?
Gosia, gdzie kupujecie choinkę?
Ja chyba od leśniczego wezmę.

w Obi
cięta
w tym roku jodła kaukaska
Ogródek Iwony II 11:38, 14 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aaaa, miałam doła, ale już lepiej. Najlepszym lekarstwem jest zakasać rękawy i zabrać się do pracy

Na chandrę najlepsza robota ... chociaż mnie jeszcze zakupy poprawiają humor Buziaki
Pszczelarnia 10:38, 14 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, ty te wszystkie makowce i pasztety to sama? Samiutka?
To cały dzień zajęło.

Tak, to był jeden dzień. Ale cały dom ludzi, więc każdy coś zrobił. Mama dyrygowała i robiła najwięcej, ja tym razem najmniej, bo miałam za dużo "na głowie", jak to się u nas mówi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies