Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

ivo 12:29, 15 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
Ivko miałam to samo w whirrlpoolu.ale tylko na obcji grill.woda ciekła po szybie i wylatywala dołem.polecam zafoliowac te płytę pod spodem taka aluminiowa taśma jaka zabezpiecza też zmywarkę.
Zgłosiła to obejrzeli piekarnik stwierdzili ze działa i olali nas...
Po 5latach i piekarnik i zmywarkavtej firmy miała już wymieniane czesci

Czyli jednak cos w tym jest Asiu że tak się dzieje. U mnie to chyba jest wlasnie przy tej opcji jak grzeję poł piekarnika to wtedy w tej części gdzie nie piekę skrapla się ta woda bo jest różnica temperatur. Tam jest na dole taka mała rynienka ale widocznie nie wyrabia. U mnie to dopiero początek jest ale już widać odkształcenie.
Asiu dziękuję za radę odnośnie taśmy.
katel 12:33, 15 gru 2016

Właśnie sprawdzałam i u mnie nie spuchła płyta nad piekarnikiem - myślę że to kwestia właściwej wentylacji - ja za piekarnikiem nie mam pleców w meblach i za mikrofalą nad piekarnikiem też.
Dużo piekę więc podwójny piekarnik mi się bardzo przydaje - najbardziej podczas imprez, na dole ciasto się dopieka a na górę sobie przystawki wrzucam .
Sprzęty nie muszą być od jednego producenta o ile nie są bezpośrednio obok siebie lub są w zabudowie zakrywającej front. Jeśli są obok siebie a chcemy różnych producentów to koniecznie na żywo trzeba porównać, bo powłoki pomimo tej samej nazwy zazwyczaj inaczej wyglądają. Ja mam piekarnik i mikro Samsunga (z tej samej serii - różne serie miały różne kolory wyświetlaczy), potem jest biała szafka i lodówka Beko też srebrna (jak piekarnik i mikro) ale zupełnie inna (lepiej się czyści niż powłoka samsunga i nie zostają na niej tak poodbijane palce. Na przeciw mam okap i płytę indukcyjną Amici - sprzęty mam od 5 lat i (odpukać) na razie jest ok. - płyta była 1 raz naprawiana na gwarancji.
katel 12:55, 15 gru 2016

Kasiu pamiętaj, że jak już wybierzesz sprzęty to żebyś porównała ceny w wyszukiwarkach i ewentualnie w All... ja AGD kupowałam w 3 sklepach a zlew najtańszy był na All.. właśnie.
http://www.ceneo.pl/36486643;0280-0.htm#tab=click_scroll
leon60 12:59, 15 gru 2016

Makao_J napisał(a)
Płytę ma taką http://www.ceneo.pl/23904362

mam taką samą zadowolona jesteś ?
edit/// moja ma końcówkę FHK ale to pewnie to samo
Dominika11 13:32, 15 gru 2016

widzę, że sprzetowo - zakupowo u ciebie

jeżeli moge cos dodać od siebie to też jestem na etapie kupowania róznych rzeczy do domu i ostatnio też kupowałam umywalkę do górnej łazienki - i tak największy wybór na necie oczywiscie i w końcu zakupiłam przez All. i jestesmy zadowoleni - nawet okazało się, że w transporcie została uszkodzona to firma bez najmniejszego problemu wymieniła na nową

A tak ogólnie to ja zamawiam baaaaaaaardzo duzo rzeczy przez neta do domu i nie tylko - ceny praktycznie o wiele niższe
Makao_J 13:50, 15 gru 2016

leon60 napisał(a)

mam taką samą zadowolona jesteś ?
edit/// moja ma końcówkę FHK ale to pewnie to samo

Jestem zadowolona. Jedyne do czego wciąż nie mogę się przyzwyczaić to do szybkości gotowania. Bardzo często coś mi kipi i mam zalaną płytę.
Makao_J 14:19, 15 gru 2016

Mnie to najbardziej rozwaliła ta płyta https://www.youtube.com/watch?v=La1X2eiJRgg
Jak wybierałam swoją to filmik był dłuższy teraz taki okrojony.
Luki 14:21, 15 gru 2016

Kasiu zdecydowanie taniej wychodzi zamontowanie nad piekarnikiem szafki z frontem dźwiganym do góry na podnośnikach Aventos HL od Bluma i wstawienie do środka tradycyjnej mikrofalówki 3-4 razy tańszej od tych do zabudowy Oczywiście to tylko taka propozycja jak można zaoszczędzić na tym sprzęcie nie tracąc na estetyce, ale to musi też pasować do linii frontów itd
leon60 15:06, 15 gru 2016

Luki napisał(a)
Kasiu zdecydowanie taniej wychodzi zamontowanie nad piekarnikiem szafki z frontem dźwiganym do góry na podnośnikach Aventos HL od Bluma i wstawienie do środka tradycyjnej mikrofalówki 3-4 razy tańszej od tych do zabudowy Oczywiście to tylko taka propozycja jak można zaoszczędzić na tym sprzęcie nie tracąc na estetyce, ale to musi też pasować do linii frontów itd

proponowali mi takie rozwiązanie i gdybym używała mikrofali pewnie bym się zdecydowała
Iwk4 16:16, 15 gru 2016

A ja nie. Nie wyobrażam sobie podnosić dźwiczki, potem mikrofalę, by na 30 sekund podgrzać szklankę mleka.