Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Krakus 08:13, 16 gru 2016

Makao_J napisał(a)
A no i jeszcze najważniejsze. Indukcję musi podłączyć fachowiec z uprawnieniami. I w książce serwisowej musi postawić pieczątkę. Jeśli tego nie będzie to w razie reklamacji serwis jej nie uzna.

ten wymóg to totalna głupota ale masz rację musi być pieczątka.Ja podłączyłem sam i zaniosłem do pracy do elektryków z uprawnieniami żeby podbili
Kacha123 08:17, 16 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Zdradzę...
będę kończyć nasadzenia przed domem, od wykuszowej-oraz wokół tarasu i wzdłuż domu (tylniej ściany)-oprócz tego robi się plan na zagospodarowanie całego tyłu- z pierwszych szkiców-już jestem mocno zadowolonaAle, żeby chłop mnie z domu nie wyrzucił-sadzenie będzie w kolejnych sezonach.
Coby na wątku nudy nie było

Powiem Ci, że z tymi naszymi panami bywa tak, że im ładniej w ogrodzie i im bardziej widać efekty, tym bardziej nakręcają się na kolejne prace. A jeszcze jak słyszą pochwały od innych, że takie piękne efekty pracy! Może więc, uda Ci się zrealizować więcej niż myślisz, bez wyrzucania z domu
AnnaCh 08:42, 16 gru 2016

Kasia, super, że będzie plan tyłów i realizacja
Czekam z niecierpliwością na wiosnę
Mixtoorka 09:15, 16 gru 2016

Na O wszystko z wyprzedzeniem, jeszcze zima się nie zaczęła a my już w głowie wiosna Ale to fajne jest
katel 09:17, 16 gru 2016

Też potwierdzam, że musi być pieczątka elektryka z uprawnieniami na podłączenie indukcji - miałam naprawę w ramach gwarancji i sprawdzali czy jest.
Schott Ceran to producent szkła - podobno najlepszy.
Ja swoje zakupy już dawno robiłam (5 lat) ale po długich poszukiwaniach doszłam do takich wniosków, że zmywarkę trzeba kupić solidnej firmy Bosh/Siemens bo jest to sprzęt skomplikowany i strach ryzykować, natomiast przy reszcie kierować się potrzebnymi mi funkcjami i estetyką. No chyba, że kogoś stać żeby i inne sprzęty kupić drożej (różnice w cenie przy tej samej technologii ale innej firmie są spore).
Jeszcze jak jakiś sprzedawca w szczególny sposób zachwala jakąś jedną markę to zaraz mi się czerwona żaróweczka włącza czy przypadkiem prowizji nie ma od nich lepszej albo na bonus pracuje - dlatego trzeba zachować czujność .
ren133 09:23, 16 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Będę:
zmywarka Bosh-to napewno
lodówka w zabudowie-Electrolux
płyta nie wiem,
piekarnik i mikro-nie wiem(tutaj akurat zależy mi, żeby były tego samego producenta-wizualnie, żeby grały ze sobą)-trochę ogranicza mnie wybór mikrofali-z bosha np. bardzo drogie

Jeden dzień mnie nie było na forum a tu taka dyskusja sie rozwinęła
Ja mam od 12 lat ten sam zestaw zmywarka i lodówka co Ty ... zmywarka spoko (chociaż była raz awaria) ale z lodówki nie jestem zadowolona, mikrofalę mam Bosha (bezawaryjna) ale teraz chciałabym dobrać piekarnik, mikrofalę i kawiarkę z jednej firmy, lodówka i zmywarka w zabudowie więc nie zależy mi za bardzo - tutaj najważniejsza funkcjonalnośc ... czekam na Twoje wybory
ren133 09:25, 16 gru 2016

kasja83 napisał(a)

A też masz tego DualCooka??
Ja myślałam o takim:
http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/samsung-nv70h5787cb.bhtml

ale też np taka Amica też fajna:
http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/amica-eb525vba-in.bhtml?from=criteo&p=1499.00&utm_source=criteo.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=retargeting

Jak widzisz rozstrzał cenowy jest.

jak dla mnie wizualnie Samsung wygrywa
ren133 09:30, 16 gru 2016

Iwk4 napisał(a)
A ja nie. Nie wyobrażam sobie podnosić dźwiczki, potem mikrofalę, by na 30 sekund podgrzać szklankę mleka.

ja też nie
AgataP 09:43, 16 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Zdradzę...
będę kończyć nasadzenia przed domem, od wykuszowej-oraz wokół tarasu i wzdłuż domu (tylniej ściany)-oprócz tego robi się plan na zagospodarowanie całego tyłu- z pierwszych szkiców-już jestem mocno zadowolonaAle, żeby chłop mnie z domu nie wyrzucił-sadzenie będzie w kolejnych sezonach.
Coby na wątku nudy nie było

Oj to zacieram ręce... czy tyły będą podobne jak przody
Dominika11 10:02, 16 gru 2016

katel napisał(a)
Też potwierdzam, że musi być pieczątka elektryka z uprawnieniami na podłączenie indukcji - miałam naprawę w ramach gwarancji i sprawdzali czy jest.
Schott Ceran to producent szkła - podobno najlepszy.
Ja swoje zakupy już dawno robiłam (5 lat) ale po długich poszukiwaniach doszłam do takich wniosków, że zmywarkę trzeba kupić solidnej firmy Bosh/Siemens bo jest to sprzęt skomplikowany i strach ryzykować, natomiast przy reszcie kierować się potrzebnymi mi funkcjami i estetyką. No chyba, że kogoś stać żeby i inne sprzęty kupić drożej (różnice w cenie przy tej samej technologii ale innej firmie są spore).
Jeszcze jak jakiś sprzedawca w szczególny sposób zachwala jakąś jedną markę to zaraz mi się czerwona żaróweczka włącza czy przypadkiem prowizji nie ma od nich lepszej albo na bonus pracuje - dlatego trzeba zachować czujność .
dobrze wiedzieć
a z ta czerwona lamka u mnie jest tak samo