Z brzozą poczekaj do jesieni.Teraz nie jest dobry czas na przesadzanie drzew. Albo wczesna wiosna albo jesień.
trzcinnik
Niestety musisz ocenić sama - ten rok jest dziwny i opóźniony w rozwoju przyrostów. Jeśli przyrosty są ciemne to tnij. Jeśli jeszcze jasnozielone to wstrzymaj się jeszcze tydzień. Trudno jest mi radzić w ciemno, bo widzę po swoich jak nierówno idą przyrosty. Mam nawet taki stożek, który dopiero puszcza, bo wziął na siebie pierwsze uderzenie majowego mrozu. Jesli masz kulki to można tylko je od góry ciachnąć, tak by pączki w środku dostały słońca i ruszyły. Inna sprawa, że teraźniejszy upał nie jest dobry do cięcia W tym roku wszystko pod prąd
Napisze na pw.
Dzięki za odpowiedź Będę próbować powycinać te żółte źdźbła. Zobaczymy,.
czytałam u Gosi Malkul,że kupiłaś leżaczki,zdradzisz gdzie i jakie,bo też szukam ale nic fajnego nie wpadło mi w oko?
Nawet nie wiesz Beatko jak Cię rozumiem...mój eM też ciągle mało czasowy i każda wolną chwilę "wydzieram" na robótki ogrodowe Czuję, ze mebelki będą rewelacyjne!! Buziaki
Poli! Ja to jestem okropny... Wykopałem ostatnio werbeny z myslą o Tobie i... zostawiłem na kamieniach... Jak sobie wieczorem o nich przypomniałem został popiół... Choć tak jak Ci pisałem to nadal były siewki na parę cm, gdzie tam do kwitnienia...
Kasia ja się tych mebelków doczekać już nie mogę!!!!!!!!!! A idzie jak krew z nosa grrrr mąż znowu na delegacji to w tym tyg prace nic a nic do przodu się nie posuną buuuu
podpisuję sie pod tymi słowami