Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Gosiek33 18:17, 28 cze 2017

Dlaczego koniecznie anabelki - bez wiązania same kłopoty, jest tyle innych odmian ogrodowych hortensji równie pięknych
anka_ 09:56, 29 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Masz Ty kobieto zwierzyniec w ogrodzie Ja wczoraj u siebie polowałam na bażanta on sobie szedł między moimi drzewkami , a ja za nim po cichutku i o dziwo miałam się już za czym schować
U mnie od kiedy zaczął się sezon truskawkowy to bażantów nie widać. A u ciebie Sylwio ogród przez ostatni rok niesamowicie się urósł. Mam nadzieję, że i u mnie kieedyś drzewa na tyle urosną, że będę mogła z wnukami w chowanego się bawić.

Gosiek33 napisał(a)
Dlaczego koniecznie anabelki - bez wiązania same kłopoty, jest tyle innych odmian ogrodowych hortensji równie pięknych
Gosiu wiem, że prawdopodobnie będę musiała zrobić im podpórki ale... 1" Widziałam cuuudowne okazy u innych osób, 2" -dostałam sadzonki od super duszyczki, 3" inne też mam, chociać w tym moim bałaganie ich nie widać (ale to mam nadzieję będzie się zmianiać). Napewno będę próbować rozmnożyć albo dokupię) Limelight i Phantom. Mam w sumie 9 odmian hortensji i testuję.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 10:42, 29 cze 2017

anka_ napisał(a)
U mnie od kiedy zaczął się sezon truskawkowy to bażantów nie widać. A u ciebie Sylwio ogród przez ostatni rok niesamowicie się urósł. Mam nadzieję, że i u mnie kieedyś drzewa na tyle urosną, że będę mogła z wnukami w chowanego się bawić.

Gosiu wiem, że prawdopodobnie będę musiała zrobić im podpórki ale... 1" Widziałam cuuudowne okazy u innych osób, 2" -dostałam sadzonki od super duszyczki, 3" inne też mam, chociać w tym moim bałaganie ich nie widać (ale to mam nadzieję będzie się zmianiać). Napewno będę próbować rozmnożyć albo dokupię) Limelight i Phantom. Mam w sumie 9 odmian hortensji i testuję.

Ja też testuję hortensje,głównie bukietowe. Właśnie naliczyłam 23 odmiany.
polinka 22:33, 29 cze 2017

anka_ napisał(a)
Woda, słonko i.... puszczanie kaczek.....

Czy to w Twoim prywatnym stawie? Jeśli tak to piękna sprawa takie obcowanie z przyrodą na codzień.
Makusia 09:27, 30 cze 2017

Anka czy Tobie dania starcza, żeby całą swoją hacjendę obejść?
Mini zoo normalnie widzę u Ciebie!
A rabata anabelkowa z własnych sadzonek?
anka_ 23:28, 02 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)

Ja też testuję hortensje,głównie bukietowe. Właśnie naliczyłam 23 odmiany.
No Asiu to szalejesz... U mnie liczbę zdecydowanie ogranicza ich przebarwianie się jesienią. Choć wiele jest nowych bardzo interesujących odmian...

polinka napisał(a)

Czy to w Twoim prywatnym stawie? Jeśli tak to piękna sprawa takie obcowanie z przyrodą na codzień.
Polinko mój staw niestety troszkę za mały na takie loty. Ale kaczki urzędują... i czaple.. i wieeele małych, cudownych stworzonek. Łącznie z krokodylem...

Makusia napisał(a)
Anka czy Tobie dania starcza, żeby całą swoją hacjendę obejść?
Mini zoo normalnie widzę u Ciebie!
A rabata anabelkowa z własnych sadzonek?
Czy zdąże obejść calą? Ale ogród (znaczy to co kiedyś będzie mam nadzieję ogrodem) czy całe włości? Bo pierwszy wariant zajmuje 10min, drugi-nogi mogą zaboleć.
Co do anabelek to nie są Marto moje sadzonki, dostałam je od dobrej duszyczki z forum.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:37, 02 lip 2017

Zrobiłam dzisiaj wypad do Szmitów i okolicznych szkółek. Udało mi się upolować superanckie sadzonki długosza nad staw,,, i derenie Midwinter Fire.... i brzozę karłowatą 'Golden Treasure'. Na inne rabaty nabyłam sosnę rumelijską(niestety była ostatnia) i nerecznicę 'Brilliance.
JoannA 23:41, 02 lip 2017

Jednym słowem bardzo udany wypad Aniu
anka_ 23:57, 02 lip 2017

Jak cały weekend ...

900 kM i wzburzone morze.... Kto będzie we Władysławowie to gorąco polecam, robi wrażenie, nawet na twardzielach. Niestety o nagrywaniu w takich warunkach nie było mowy.
anka_ 10:12, 03 lip 2017

długosz

narecznica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies