Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:40, 05 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Kasiu zagapiłam się i przeoczyłam świętowanie, dla Ciebie parka bocianów z naszego miejscowego gniazda

Przyjaciółki przylecialy????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:39, 05 cze 2012

Do góry
Ło matko na południu Szwajcarii kilka metrów śniegu spadło....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:39, 05 cze 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Ania smiga po forum ale u siebie jej nie ma. Pewnie jakas bombe szykuje

taaaa, po 19 poszłam do ogrodu popielić bo jeszcze chwila i nic nie będzie widać.... nie oparłam się dzisiaj i kupiłam szałwie fioletową i ziemie do RH. Ostatnio mam mało czasu na ogród bo dodatkowo dopilnowuję remontu mieszkania teściowej która sprzedała dwój Domeczek i za dwa tygodnie przeprowadza się bliżej nas...

Ojej to troszku będziesz zmęczona.... A co z ogrodem, jak znajdziesz czas???
ja wczoraj chwasty pieliłam tyko z przodu domu, a kiedy tył i boki????
Mój mały raj na ziemi :) 06:37, 05 cze 2012

Do góry
Ale smakowite dyskusję nalewkowe
Ja umiem robić tylko cytrynowo-miodową ale tylko zimą....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:32, 05 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Ależ wy macie wspaniale...........te spotkania.....zazdraszczam

Diana masz duzo dziewczyn dookoła, Nika i Ania juź się spotkaly, musisz dołączyć
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:31, 05 cze 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
łomatko, kobieto czy Ty szybciej nie możesz???? Doczytałam, pooglądałam. Czekam z niecierpliwościa na lekcje kulkowania z szablonu wędzarnia pierwsza klasa, podaj namiary na pw. rybki lubię oby nie w hurtowych ilościach
Kwiatuchy 'balkonowe' sliczne nie wiem co Ty chciałaś od nich że niby nie halo... No i spotkanko szykuje się Wam urocze. Będę przejeżdżała przez Wrocław we czartek to będę machać

Zajedź na kawę!!!! namiary napiszę w weekend bo mi M do stolicy wyjechał
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:30, 05 cze 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

cudnie !!!!

Aniu kanciki nie zrobione, chawasty nie wyrwane, tulipany przekwitle, pięciorniki za mało przystrzyźone....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:28, 05 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko kupiłam dwóch ochotników na maluchy z jednym pniem ... wybierałam tak długo, że sprzedawca się zainteresował, czy czegoś nie kombinuje ... no i takie piękne bonzai też można wyczarować ?!... poszukam jeszcze takiego z kilkoma pniami... może się znajdzie ... a jak negocjacje bukszpanowe ? widzimy się jutro ?

Widzimy się
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 04 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
13 stron do tyłu przeczytałam ale na wiecej mnie juz nie stac. Tym razem nie całkiem jestem na bieżąco. Pozdrawiam. wędzarnia fajna.

Bożenko ja też nie nadążam. takie ruchliwe wątki jak Twoj, Irenki lub Ani to sobie na dłuższe czytanie raz na kilka dni zostawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:59, 04 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
No Marzenko, napisz mi teraz spryciaro, jak mam clematisa z szablonu wyplatac, zeby bukszpany kulkowac, he???

Nosz kurtka na wacie z gumofilcami Teraz musze se znalezc szablon Moze od gara jakiegos ciac Albo od przykrywki do gara. Tyz okragle

Wedzarnia super, ale u siebie ozdoby rybnej w domu bym nie zdzierzyla - zapachu ryb i gotowanych burakow nie jestem w stanie zniesc, silniejsze ode mnie Poza tym na 200% mielibysmy wedzone... ucho od sledzia, jakby futro zwietrzylo zapaszek

Boćku cale szczęście , ze ja mam psa. Ten tylko się modlił do ch ryb i mu się szyja wydłuzyła o kilka centymetrów.
Wiesz, ze jak cięłam bukszpana to myślałam jak ty tego swojego klematisa wyciągniesz ???? Aw przyszlym roku jak go przytniesz A na razie szablonik z kartonu
A moze coś w zabawkach dzieciaka na strychu poszukasz, hula hop chyba za duże....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:57, 04 cze 2012

Do góry
Skoro tyle życzen to ja jeszcze raz składam gratulejszyn a co kochana robiłaś w ogrodzie???
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:54, 04 cze 2012

Do góry
Ho ho animusz wrócił pozdrawiam
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 22:43, 04 cze 2012

Do góry
Ewa mieszka w Bystrzycy Kłodzkiej lub niedaleko Jest zaznaczona na mapie ogrodów
JAga Ty masz rzut beretem !!!
Ogród Sylwii od początku :) 22:37, 04 cze 2012

Do góry
Sylwia karmik śliczny, rośnie u ciebie jak na drożdżach
Kochana ty sie nie przymierzaj do końca ogrodu, przecież za chwilę nowe zakątki trzeba będzie wykańczać A kiedy spotkanie Ogrodowiska u Ciebie????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:18, 04 cze 2012

Do góry
Diana to cięcie bukszpanów jest mniej ryzykowne
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:16, 04 cze 2012

Do góry
Przeklejam zaproszenie Pszczółki na Spotkanie na Dolnym Śląsku
Pszczelarnia napisał(a)
Witajcie!
Niniejszym mamy zaszczyt i przyjemność zaprosić członkinie i członków Ogrodowiska na spotkanie na Dolnym Śląsku.

Program:
23 czerwca 2012 r. (sobota) - spotykamy się ok. godz. 10.00 u Finki w szkółce, ok. 13.00 w Pszczelarni.
24 czerwca 2012 r. (niedziela) - rano - chętni zwiedzają w przelocie wojsławickie Arboretum, ok. 13.00 spotykamy się u Marzeny w ogrodzie.

Prosimy o zgłaszanie uczestnictwa oddzielnie i bezpośrednio do gospodarzy spotkania na wątku indywidualnym albo w tym wątku. Mailowo podamy adresy, telefony i GPS:
Marta - Finka "Zielony Punkt - ogród Finki"
Ewa - "Pszczelarnia"
Marzena - Marzena2007 "Kiedyś będzie tu pięknie".

Prosimy o określenie, do kogo kto zawita - zdajemy sobie sprawę, że nie wszyscy mogą być we wszystkich ogrodach podczas / przez 2 dni.
W imieniu Zespołu informację podała,
Wasza zalatana Pszczółka

Przyłączam się w i imieniu ogrodowiczanek wrocławskich do zaproszenia przesłanego przez Ewę.
Zapraszam do wizyty w moim ogrodzie i spotkania Danusi oraz Irenki Miłek, Wieloszki, Noemi i Agi_Pe czyli KOMITETU ORGANIZACYJNEGO II DNIA ( w skrócie KOIID )
Zgłoszenia proszę przesyłać na mój adres

Zatem wysyłajcie zgłoszenia na niedzielę na mojego maila ogrodowiskowego.Zapraszamy!!!
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 20:13, 04 cze 2012

Do góry
Nika widzę, że piękne zakupy. I wierzby już posadzone Będę zaglądać, na razie sporo stron mam do nadrobienia,widzę że masz doborowe towarzystwo w okolicy
Dolina Tęczy 20:05, 04 cze 2012

Do góry
Śliczny salceson A gdy kaskada będzie to wzdychaniom nie będzie końca Wytrwałości w pracach dla Ciebie i M !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:00, 04 cze 2012

Do góry
A tu pociecha dla wszystkich obawiających się cięcia bukszpana, w szczególności starego.
W przechowalni stoi taki brzydal, którego obiecłam uformować przyjaciółce. Brzydal ma dwie łyse łodygi, które od roku przycinam. Po każdym strzyżeniu będę dokumentować postępy

A tak wygląda bukszpan który 4 lata temu był podobnym brzydalem.
Nie mogę się zdecydować, które małe kulki wyciąć, bo ma ich za dużo !!!
Notabene czego go w tym tygodniu kulkowanie

Wszystkie stare bukszpany wyszabrowane z zaniedbanego ogródka sąsiadki teściowej A ile szczepek na obwódki u tesciowej oszabrowałam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:53, 04 cze 2012

Do góry
Irenko pewnie, że trawkę chcę!!! Ale na rozsadzanie moich roslin i rewanż musisz troszkę poczekać

Co do żywopłotu grabowego to taki sobie wymysliłam po kilku latach oglądania fotorelacji z CHFS.... Przecież ogrody angielskie pełne są takich żywopłotów. Dlaczego się na nie zdecydowałam? Bo szybko rośnie, nie gubi liści na zimę, wiosną zamienia je na cudowne zieloniutkie listki. Nie mogę nigdzie znaleźć ogrodu który mnie zainspirował: był otoczony żywopłotem grabowym, drzewkami grabowymi strzyżonymi w stożki i pełen kul bukszpanowych......
Zaletą liściastych jest to , ze nawet jak jakiś robal je zżera to jes szansa, ze w nastepnym roku po żerowaniu śladu nie będzie I jeśli jakaś sadzonka wypadnie to i tak tego nie będzie widać bo jej miejsce sąsiednie swoimi liśćmi zajmą
I kiedyś nie lubiłam tuj ale odkąd trafiłam na ogrodowisko to już je lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies