Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 12:31, 04 cze 2012

nika napisał(a)
Eeeee... noooo.... pięknie będzie!

no ja taką mam nadzieję...tylko jak sobie pomyślę ile jeszcze pracy i czasu... na razie tylko chodzę wokół męża bo on pomocy przy murku nie chce..nie mogę się już za to doczekać zagospodarowywania skarpy!
Za dużo roślin nie mam, może podzielę coś z ogrodu...głównie poluję na irysy a tych mam pojedyńcze sztuki, chyba się będę uśmiechać do sąsiadki bo kolejnych ogrodowych zakupów mój mąż tak szybko nie zniesie

No i wodaaaa, woda w ogrodzie - wreszcie! Nic to, że będzie to tylko mała kaskada z murka, ale jakieś korytko muszę obmyśleć, do którego ma ta woda spływać, chyba żwirkiem wysypiemy po prostu a z boku kępę kosaćców dam
nika 12:40, 04 cze 2012

No i tej woooodyyyyy to chyba Ci najbardziej zazdroszczę
Ja u siebie muszę z tego zrezygnować Jakieś ciurkadło to tak... ale mnie marzy się taka kaskada... ech...
ircia 12:44, 04 cze 2012

arcobaleno napisał(a)
No widzę, że salceson Wam przypadł do gustu
Choć musicie mi wierzyć - lepiej, że go już mniej niż więcej i ogólnie nie rzuca się tak w oczy bo murek za moją radą robiony zaczął rosnąc w oczach i wyglądać jak trzeba

Roboty jeszcze dużo, ale już coś widać

Od lewego dolnego rogu widoczny jest pożądany układ kamieni - kończy się salcesonem, który ma już prosto zakończoną górę.

cudnie
Milka 12:52, 04 cze 2012

Piękne murki i zdjęcia Marto
Madzenka 20:05, 04 cze 2012

Śliczny salceson A gdy kaskada będzie to wzdychaniom nie będzie końca Wytrwałości w pracach dla Ciebie i M !!!
anna_studio 22:44, 04 cze 2012

...też mam apetyt na salceson...
arcobaleno 08:32, 05 cze 2012

Cieszę się dziewczyny, ze Wam się podoba!
Bo wiecie jak to jest - najpierw jakiś plan, potem realizacja a w trakcie mnóstwo rozterek - czy to będzie jakoś wyglądało - to jednak kawał mura jest i będziemy musieli się trochę z nim oswoić
Marze już, żeby zobaczyć go w kwiatowych objęciach Niestety kwitnące krzewy przeznaczone na tę właśnie murowaną skarpę kwitnienie mają już praktycznie za sobą - są tam bzy, kalina, krzewuszka (właśnie teraz kwitnie przesypana górą ziemi), kolkwicja, w kolejce na wsadzenie czekeją trawy i tawułki - hortensji w końcu tam nie kupiłam bo nie było - nie wiem w ogóle czy hortensje (limelight lub vanilefreise) to w ogóle dobry pomysł tam bo tam jest duużo słońca - praktycznie cały dzień. Chcę tam zrobić też plamę z lilii i oczywiscie liliooowce moje ulubione (dwie kępy już tam mam ) No i może w jednym miejscu różę z tych co mają przewieszające się pędy i dużo malutkich kwiatów.
Jesienne kolory zapewnią astry(marcinki) i inne kwitnące byliny (na pewno będę chciała rozmnożyć rozchodnika okazałego).
Zaczynam już zbierać "klepaki" do skarbonki na wrześniowe targi rolnicze, na których zawszę zaopatruję się w kilka roślinek - w tym roku na pewno w olbrzymie czosnki no i tulipaaaany
popcorn 08:59, 05 cze 2012

Piękny salceson A zdjęcia jak zwykle niesamowite
noemi 09:53, 05 cze 2012

Też się zachwycam Pięknie !
Domi 10:24, 06 cze 2012

No ten murek robi się imponujący. Szacun dla M. za ciężką pracę!