Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 05:40, 17 gru 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
na dobranoc i w tak zwanym międzyczasie mam da Was swego rodzaju "ogrodowy międzyczas" bo w sumie to nie wiadomo...
...jeszcze jesień, czy już zima ... coś pomiędzy czy zwykły podział ról...
jakkolwiek
uwielbiam tę fotkę

piękny ten "międzyczas", pokazuj nam więcej
Malutki pod lasem 23:53, 16 gru 2015

Do góry
AnnaCh
napisał(a)

Dla tych co się chcą poczęstować jarmużowy koktail na dobranoc, albo jutro na dzień dobry

Jarmużu to jeszcze nie spożywałam w żadnej postaci;wiem,że bardzo zdrowy.Wygląda apetycznie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:47, 16 gru 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie aniołkowo jakoś tak kupiłam z tego może dwa, a reszta to prezenty dostane.......i robi mi się nie planowana kolekcja dzwonków

Jak gdzieś wyjadę, to zawsze coś przywiozę...dzwoneczek, wazonik, figurkę....ale moje zdobycze nie są tak wyeksponowane...chyba coś poprzestawiam przed Świętami
Ładne maski z Wenecji?
Malutki pod lasem 23:41, 16 gru 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
No sprzęt masz pierwsz klasa. Przed kolejnym myciem okien muszę sobie takie coś sprawić. Bąbkowe drzewko, super!
Dzięki Aniu, sprzęt polecam, dziś kolejne trzy okna umyte w bardzo krótkim czasie i przy niewielkim wysiłku bez smug

kamila66 napisał(a)
Aniu nasz dom też miał być szary ale jakoś nie wyszedł bardziej przypomina biały, ku mojemu zadowoleniu
Gdybyś się zdecydowała na szary to pytaj z jakich kolorów jest mieszany, bo gdy jest dużo niebieskiego, w słońcu będzie przebijał i wpadał w błękit... (mam właśnie takim "szarym" pomalowany dół tarasu :/)lepiej jak jest mieszany z czarnym kolorem. Jak spodoba Ci się jakiś popielaty dom zawsze możesz zapytać właściciela jakiej jest firmy i jaki ma numer
Dziękuję Kamilko za takie ważne rady, będę musiała się nad tym pochylić. Mój miał być zielony Już nie będzie, bo mi się nie podoba, fakt, że gdyby został zielony, to ten zielony byłby inny, bo teraz jest po prostu brzydki.

Warmia napisał(a)
Dobrego dnia
Martuś, dzięki, najgorszy nie był

Dla tych co się chcą poczęstować jarmużowy koktail na dobranoc, albo jutro na dzień dobry
Kamienny ogród patykiem malowany 23:39, 16 gru 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
Mama nie robi ozdób świątecznych....to chociaż dziecko się postarało.
Dziś dostałam od swojego synka....zrobił w przedszkolu na zajęciach z ceramiki....

Z dumą prezentuję......

Szkliwione w całości? Śliczną gwiazdeczkę ulepił, a jeszcze służy jako świecznik Ja wszystkie ceramiczne wyroby chłopców trzymam i używam , a oni się cieszą zwłaszcza młodszy
Kamienny ogród patykiem malowany 23:35, 16 gru 2015

Do góry
Mama nie robi ozdób świątecznych....to chociaż dziecko się postarało.
Dziś dostałam od swojego synka....zrobił w przedszkolu na zajęciach z ceramiki....

Z dumą prezentuję......

Kamienny ogród patykiem malowany 23:29, 16 gru 2015

Do góry
Dziś zauwarzyłam, że wawrzynek zaczyna kwitnąć....trochę wcześniej...

Kamienny ogród patykiem malowany 23:17, 16 gru 2015

Do góry
Pierwszy wczorajszy śnieg, dziś już mało zostało

Wilcza Góra 23:08, 16 gru 2015

Do góry
na dobranoc i w tak zwanym międzyczasie mam da Was swego rodzaju "ogrodowy międzyczas" bo w sumie to nie wiadomo...
...jeszcze jesień, czy już zima ... coś pomiędzy czy zwykły podział ról...
jakkolwiek
uwielbiam tę fotkę

Lawendowy zawrót głowy 22:43, 16 gru 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

takich ujęć Twoich włości to jeszcze nie widziałam,muszę wrócić do początków ogrodu...pięknie,gapię się i gapię
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:39, 16 gru 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo dziękuję. Z uwagą wszystko przeczytałam. Miro - to jakaś przylaszczka, ta co jej nie masz.

Ciemiernik jak ma słońce w zimie i jest zakorzeniony to kwitnie ładnie teraz.
U mnie w zimie NR 1 są derenie. Trawy, złotlin, niektóre paprocie, epimedium, wierzba. I do tego ciemny kolor cisów, bukszpanów, laurowiśni, różaneczników i koronki hortensji i choin, oczywiście nie wszystko w jednym miejscu.

Idę szukać tego ogrodu zimowego

Jestem pewna, że ze swoją wrażliwością go znalazłaś
Po lekturze książki i wizycie u Filomeny, chciałabym obsadzić, atrakcyjnymi zimą roślinami miejsce dobrze widoczne z okien tarasu. Możliwie jak najbliżej siebie. Dzięki za podpowiedź (choina i epimedia), laurowiśnia niestety nie ma u mnie szans.

Hacquetica epipactis, Cieszynianka wiosenna

Kamienny ogród patykiem malowany 22:30, 16 gru 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)

Cornus alba "Elegantissima" - tak myślę

Mój dereń po wsadzeniu do ziemi puścił listki i rósł jakiś czas, potem listki zaczęły zasychać i opadać - zimą, więc myślałam, że tak ma być, ale w końcu cała gałązka uschła i poszedł do ogniska.
Acha...trzymałam go w domu na parapecie.
Może gałązka była ucięta w złym terminie?
Podejrzewam też trochę swoje koty, bo ciągle tam łapy wsadzały i w ziemi mieszały...
Spróbuję jeszcze raz...część wsadzę do wody, a drugą do ziemi i zobaczę co będzie....tylko nie wiem kiedy powinnam to zrobić.
Gałązki powinny być chyba zdrewniałe...a nie te świeże wiosenne?

Mnie się też nie wszystko udaje rozmnożyć co bym chciała, a na ten przykład udało mi się z berberyskiem , z którym się podobno nie udaje
Czytałam gdzieś , że gałązka krzewu do ukorzeniania ma mieć grubość ołówka..........ale nie wiem czy wszystkich roślin to dotyczy Wierzby ponoć ukorzeniają się bezproblemowo, a mnie się ani razu nie udało
Próbuj do skutku jak Ci zależy
Szałwie czy lawendy? 22:26, 16 gru 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
) to była 16.00! ))
Jedyna szansa. Jutro go nie bedzie.
Sanki!!!!

aż niemożliwe,że z tego roku te foty...taka zima??
W cieniu - zacieniona 22:11, 16 gru 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...Aniu...zadziwiasz mnie,że nie wierzysz...

schodki w zimowej odsłonie...pamiętasz?
malownicze i nadal takie wysokie
Ranczo Edy 22:11, 16 gru 2015

Do góry
E tam! Szaleństwo. szaleństwem, ale z rozpędu to i opłatek byś pominęła! Trzeba ciut zwolnić. Choćby wieczorem. A że ja tu w dobrym nastroju przyszłam, to wstawię Jedno moje zdjątko dla Lenusi. Mikołaj o niej pamięta i swej żonie powiedział, żeby pozaglądała do okienek gdzie są grzeczne dzieci, i gdzie już na niego czekają. A ona się spisuje i Wam nawet przez okienko macha!

Kamienny ogród patykiem malowany 22:07, 16 gru 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Nie wiem o którym dereniu piszesz. Jeżeli masz na myśli taki o czerwonych lub zielonych gałązkach zimą to powinien ukorzenić się bez problemu. Przynajmniej część patyków. Swego czasu używałam obciętych wiosną gałązek jako podpór i blokowania dostępu kotom przez różne dziury. Zawsze kilka gałązek się ukorzeniało. Po prostu wsadzałam do ziemi i nawet nie podlewałam. Ukorzeniały mi się też wsadzone do wody.

Cornus alba "Elegantissima" - tak myślę

Mój dereń po wsadzeniu do ziemi puścił listki i rósł jakiś czas, potem listki zaczęły zasychać i opadać - zimą, więc myślałam, że tak ma być, ale w końcu cała gałązka uschła i poszedł do ogniska.
Acha...trzymałam go w domu na parapecie.
Może gałązka była ucięta w złym terminie?
Podejrzewam też trochę swoje koty, bo ciągle tam łapy wsadzały i w ziemi mieszały...
Spróbuję jeszcze raz...część wsadzę do wody, a drugą do ziemi i zobaczę co będzie....tylko nie wiem kiedy powinnam to zrobić.
Gałązki powinny być chyba zdrewniałe...a nie te świeże wiosenne?
Lawendowy zawrót głowy 22:06, 16 gru 2015

Do góry

A co tu Ci moja droga kwitnie 16 grudnia ?
Do raju daleko - u Ewy 21:58, 16 gru 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zrobiłam pierwszą choinkę

Ewciu ale efekt Wow , wyszlompieknie a ta nalewka w tym ogromniastym sloju to dopiero ozdoba
Życie w wiejskim ogrodzie 21:41, 16 gru 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Eliso w domu coraz bardziej świątecznie Kolędy zawsze śpiewamy po Wigilii

Piękne gwiazdy
Życie w wiejskim ogrodzie 21:39, 16 gru 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Dziś dotarło do mnie zamówione oświetlenie W niedzielę jak pogoda pozwoli będzie instalowane w ogrodzie Elektryk ze mnie żaden ale myślę że sobie poradzę Wszak nie pierwszy raz to robię
3 tyś. lampek rozbłyśnie min. w alei stip, na płocie i spiralach ze szmaragdów Mam nadzieję że efekt będzie zadawalający a co z tego wyjdzie czas pokaże ...

i gdze ta swiatłosc??? gwizdy pieknie czerwone ))))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies