Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

18:20, 10 sty 2016
też widzę, że zaklinasz wiosnę widziałam przedtem i potem
Mala_Mi 19:45, 10 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Ja też już swoje lodowisko testowałam....większą mieliśmy radochę niż na sztucznym

Obejrzałam przegląd półroczny....dzięki wielkie...skorzystam napewno....właściwie to już podglądam, co kiedy i z czym, bo wróciłam do projektowania swoich rabatek.....Zanim u mnie wszystko tak urośnie, żebym mogła robić roczny przegląd to chyba wieki miną

Dawno mnie tu nie było....więc deczko spóźnione życzenia ślę na Nowy Rok...aby uśmiech zawsze gościł na twojej buzi jak do tej pory....wszystkiego dobrego

Wszytko szybko rośnie, czasami za szybko... po Twoim wpisie poszłam do wątku Metamorfozy... zajrzyj tam i popatrz jak szybko ogród się zmienia.
Ja już wiele razy pokazywałam co to jest rok dla ogrodu..
Mala_Mi 19:57, 10 sty 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
U mnie też róże zielone i wygląda odpukac jakby tym co nie osłoniłam je mróz nie zaszkodził...odwilż idzie,cieszę się,że przed tym choć raz byliśmy już na nartkach
W planach w przyszłą sobote nauka łyżew u młodego
Kwitnie mi sadzonka jaśminu nagokwiatowego,jest na razie w skrzynce ale przy murze więc chyba ma dobrą lokalizację

Odwilż tymczasowa. Po południu padał śnieg.... mam białawo
Mala_Mi 19:59, 10 sty 2016

ren133 napisał(a)

U mnie taka sama zima czyli żadna ... trawnik też zielony ... a ambrowiec ma pąki ... nie wiem czy przeżyje bo nie zabezpieczyłam go agrowłókniną

Ja niczego nie zabezpieczam... za duży ogród bym miała na to czas.. i chęci

Ale taka późna zima, ciepłą zima to tez nic dobrego dla ogrodu.. rośliny głupieją
Mala_Mi 20:00, 10 sty 2016

Agania napisał(a)
Przegląd ogrodu w pięknej oprawie, sam ogród najwyższej klasy

Cofnęłam się do sylwestra fajnie się bawiliście....na wesoło

Ja na desce jeszcze nie byłam

Całuski dla Dudusia i Muminka, pozdrowienia dla całej rodzinki i dla dzielnej babci, która Dudusia zimą na spacery wyprowadza

Raz wyprowadziła Wiec taki epizod do dzielności się nie kwalifikuje .. uciekam dalej walczyć z choinka.. odzyskuję 2 metry kwadratowe powierzchni
Mala_Mi 22:24, 10 sty 2016

Kasya napisał(a)

Aniu, a jaka byla ta zima 2011/2012, ile trzymal mroz i jaki ?

Wrzucilam u siebie wykres temperatury teraz ze stycznia i wychodzi na to ze kilka dni tylko byl taki duzy mroz, moze nie bedzie tak zle z roslinkami, jak myslisz ?
Chociaz niedobrze ze czesc rosln wydawala sie taka jakby wegetacja juz ruszyła i to moze byc problem ?

Nie zapisuję pogody ... ale jak chcę się dowiedzieć jak było to korzystam z fotek lub z tej strony

Temperatury w Rzeszowie zima 2012, pierwsza połowa lutego to praktycznie -20 do -28. U siebie donotowałm i -30 (ale ja jestem na wsi)

Śnieg w porywach dochodził do 20 cm.. ale ja jakoś nie widziałam gdzie te 20 cm miałoby być... chyba w jakiej zaspie. Do połowy stycznia wogle śniegu nie było.

Sprawdziłam ostatnie 15 lat.... i najniższe temperatury u mnie występują w rejonie 1 lutego.. Na te 15 lat odstępstwem był jeden rok gdzie najzimniej było w grudniu i dwa razy w rejonie 1 marca. W 2013 koło 1 kwietnia było -20 stopni. I wtedy załatwiło mi kupę roślin. Rozhartowane dostały po solidnym minusie..
Mala_Mi 22:26, 10 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Coś słaba zima u Ciebie skoro takie ładne masz róze. U mnie liście wreszcie zmarzły i mam nadzieje ze opadna i wyzbieram.

Juz za chwile juz za momenciek obchodzisz 4 rocznice na O. Czekam na podsumowanie Twoich 4 latek ale po firmie z szu szu Felixa

Jak ja to i Ty i Irenka... w podobnym czasie wpadłyśmy na Forum
Jakoś mi się nie chce robić podsumowań
Mam lenia do wszystkiego..łącznie z forum.
Mala_Mi 22:27, 10 sty 2016

AsiaK_Z napisał(a)
A w tv mówili że u Ciebie biało że hej. Czyli kłamali

Do tej pory było nie biało... a teraz 2 cm.. ale biało Do południa deszcz zrobił lodowisko wszędzie, a teraz pobieliło...
sylwia_slomc... 22:43, 10 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)
Miniony rok był też obfity i w moje wojaże.. zwiedziłam kilka wspaniałych ogrodów Poznałam kolejne osoby zakręcone na zielono....
W swoim ogrodzie niewiele robiłam, ale towarzysko nie był to rok zły

Przepiękny ogród VIVY.. poezja i raj bylinowo-różany...

Ogród Kondzia.. kolejny bylinowy ciekawy ogród

Ogród Alinki (to już moja druga wizyta w tym wspaniałym ogrodzie)

Ogród Sylwii (szybki wpad na hektary o zmroku)

Ogród Mariusza i arboretum Bolestraszyce

Całkiem udany rok

Na dłuższy musisz koniecznie w tym sezonie czas wygospodarować
Może był i szybki , ale jaka ja dumna byłam , że do mnie zajrzałaś choć oglądać jeszcze bardzo nie ma czego
Milka 06:48, 11 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)
Sniegu u mnie zero. Taka zima....niedorobiona. na termometrze teraz zero. Chyba wiosna idzie.... a w kwietniu posypie ... zajaz wielkanocny ze sniegu to tradycja ostatnich lat.

Nie strasz, te anomalie kwietniowe najbardziej mnie straszą.
Styczen 2015 byl u nas cieplejszy.
Ogladalam Rzeszów w tv, przy okazji akcji orkiestry, fajnie wypada, miasto z potencjałem
Ale zlecialo, zaraz 4 lata, pamietasz nasze stresy na poczatku?
Powodzenia w 2016, niech się szczęsci